Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém...
více o Slaninový chléb
Na Ostravě se vařilo zelí každou sobotu, protože prý " zeli, to chlopa rozveseli". Pravé ostravské zelí se vaří jinak v zimě a jinak v létě.V obou...
více o Pravé ostravské zelí
Brambory oloupeme, nakrajíme na na malé kousky, nasypeme do hrnce, přidáme sůl a kmín a uvaříme. Mezitím na pečící pánvi necháme rozpustit máslo,...
více o Brambory s kuřecím masem a žampiony
Vyválíme listové těsto, vykrájíme kolečka, na které klademe nakrájené uzené maso a nastrouhanou nebo nakrájenou nivu. Přehneme, utěsníme kraje pomocí...
více o Mušličky s uzeným a s nivou
Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté...
více o Pikantní králík II.
Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také...
více o Vesnická zelnice
Nejprve uvaříme vodu. Poté do ní dáme bujón, po rozpuštění bujónu ve vodě přidáme zeleninu a majoránku. Podle chuti osolíme a opepříme a navrch (těsně...
více o Zajímavá mix polévka
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným...
více o Chlebová štola
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín, mražený špenát a sůl a dusíme. Jakmile se špenát rozpustí, přidáme prolisovaný česnek, odstavíme a necháme...
více o Špenátový koláč exklusiv
Drůbeží játra umyjeme, vyřízneme žluč a nakrájime na nudle. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, oleje dáme více než obvykle dávame, přidáme játra a...
více o Drůbeží játra recepčního
Kuře naporcujeme a osolíme. Do vymazaného pekáče dáme syrové brambory nakrájené na plátky, na ně žampiony, osolíme, opepříme, pokmínujeme a posypeme...
více o Zapečené kuře na žampionech
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme...
více o Meteník
Houby očístíme a nakrájíme jako na smaženici. Malinko osolíme, přidáme trochu kmínu a podusíme. Utřeme česnek a přidáme k podušeným houbám, zamícháme...
více o Topinky s houbami
Plátky prsíček naklepeme, osolíme, položíme na něj plátek šunky, špalíček pórku, dovnitř kterého jsme vložili mrkev, a svinieme do závitku. Kukuřici...
více o Kukuřičná kuřecí prsa v zelené omáčce
Staré brambory oloupeme, rozkrájíme na kostky, osušíme, osolíme (ale jen trochu) a okmínujeme.
Do papiňáku dáme velkou lžíci másla a brambory....
více o Staré brambory podle Bohdalky
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe...
více o Kuře „strejdy z Hlinska“
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a smažíme tak 2 minuty. Přidáme na proužky nakrájené papriky, najemno nakrájený česnek...
více o Chakchouka
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
Necháme 20 minut kynout,...
více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Chleba peču v malé domácí pekárně QUIGG CBM2000 nebo Clatronic BBA 2594, což je úplně nenáročné a velmi jednoduché.
Do nádoby naliji nejdříve vodu,...
více o Chléb bezlepkový pro domácí pekárnu
Stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, posypeme chilli paprikou nebo červenou paprikou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji...
více o Pikantní stehýnka
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat...
více o Květákové Bhaaji
Tvarůžky do pomázánky nakrájíme na menší kostečky, česnek rozmačkáme nebo nakrájíme na malé plátky. Do mixéru dáme nakrájené tvarůžky, nasekaný nebo...
více o Tvarůžková pomazánka pikant
Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme...
více o Koleno dušené, pečené
Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme...
více o Smaženice v zavařovačce
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a...
více o Zelná buchtička
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe...
více o Kuře na talíři III.
Kýtu nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Přidáme dušené houby, nebo předem namočené sušené (přidáme i s vodou, ve...
více o Vepřové kostky kari-houbové
Na oleji zpěníme cibulku spolu s kmínem a paprikou, podlijeme trochou vody. Přidáme uzené kuře nakrájené na kousky, zelí, najemno nastrouhaný brambor,...
více o Uzené kuře se zelím
Rozmražené filety osolíme, potřeme mírně plnotučnou hořčicí, poklademe plátkem šunky a sýru. Přidáme nakrájené olivy a okořeníme kořením na ryby....
více o Rybí roládky
Do pekáčku nalijeme asi 2 cm vody. Stehna osolíme, opepříme a okmínujeme. Dáme do pekáčku. Do mísy dáme pokrájené pečivo, zalijeme mlékem, přidáme...
více o Kuřecí stehna s nádivkou II.
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,...
více o Poctivá zelňačka
Plecko nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Na každý plátek položíme klobásku, kterou jsme podélně nakrájeli na tenčí...
více o Závitky se zelím
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Salám a párky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, housky rozmočené v mléce. Dále přidáme hořčici, chilli...
více o Falešná sekaná
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme....
více o Hovězí s kedlubny
Bůček pokrájíme na plátky, které po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a okmínujeme. Do pekáče vložíme zelí, osladíme, přidáme bobkový...
více o Bůček na kyselém zelí
V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou.
Podle...
více o Chléb podmáslový
Palačinkové těsto uděláme smícháním všech surovin a upečeme. Na každou palačinku stačí jen potřít pánev tukem.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme...
více o Palačinky s brokolicovou náplní
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme...
více o Polévka z hlívy ústřičné
Zaděláme těsto z majonézy, mouky, sýru, popřípadě soli. Na pomoučeném vále rozválíme placku zhruba 1/2 cm, poprášíme moukou (aby se vejcem lépe...
více o Slané tyčinky s majonézou
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední....
více o Kváskový chléb
V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a...
více o Domácí chléb s pivem
Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15-ti minutách přidáme koření a trochu soli. Nakrájíme cibuli a osmažíme ji do zlata na tuku. Přidáme mouku,...
více o Tiché zelí s kompotem
Žampiony nakrájíme na kousky, rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony osmahnout. Podlejeme vodou, posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme....
více o Jednoduchá žampionová omáčka
Vychladlé rybí filé dušené na kmíně a pórku vymícháme s olejem, taveným sýrem, mrkví, česnekem a solí.
Výborné na chlebíčky s obloženou zeleninou a na...
více o Tentenova pomazánka
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, párky nakrájené na kousky, brambory na kostky a osmahneme. Přidáme lečo, podlijeme trochou vody, vhodíme kostku...
více o Levný gulášek s lečem
Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední ...
více o Grahamový s klobásou