• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kachnička Otíkovy babičky

Kachnička Otíkovy babičky

Vnitřek pečlivě očištěné kachny vytřeme lisovaným česnekem a naplníme směsí z králičího masa, čtvrtek cibule a jablíčka. Osolíme, okmínujeme a upečeme... více o Kachnička Otíkovy babičky

Škvarkový chleba

Škvarkový chleba

Uděláme kvásek (kvasnice+voda+špetka cukru a mouky). Smícháme mouku, vodu, vejce, škvarky a kmín. Uděláme tužší těsto a necháme na teplém místě... více o Škvarkový chleba

Pochválená játra

Pochválená játra

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme hlávku česneku, pokrájenou na jemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky... více o Pochválená játra

30 minut
Jednoduchá kulajda

Jednoduchá kulajda

Houby namočíme do hrnku s vodou. Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme vařit (asi 4 hrnky vody) spolu s celou cibulí, solí a kmínem. Jakmile začne... více o Jednoduchá kulajda

10 minut
Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Základní suroviny dáme do pekárny a zapneme program SPRINT (pekárna ETA Siesta - 1h 58 min.), po signálu přidáme různé ingredience podle chuti.... více o Jednoduchý chleba z kvasnic

Budějická obi zelnice

Budějická obi zelnice

Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme... více o Budějická obi zelnice

Blesková treska pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na... více o Blesková treska pro začátečníky

60 minut
Krušnohorská šlichta

Krušnohorská šlichta

Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta

20 minut
Tuňáková míchanice

Tuňáková míchanice

Na pánvičku vylijeme olej z plechovky, osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme tuňáka, rozmačkáme, prohřejeme, přidáme kmín, pepř a nakonec... více o Tuňáková míchanice

Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

Zeleninová polévka se zasmaženým…

Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec... více o Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

45 minut
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Cibulku orestujeme na oleji, přidáme špek, klobásu, červenou papriku, sterilovanou řepu, zelí a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme koření. Necháme... více o Polévka z červené řepy

Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi... více o Jihočeská lepenice

Bramborová kaše jinak

Bramborová kaše jinak

Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše... více o Bramborová kaše jinak

Kořeněný chléb

Kořeněný chléb

Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem. Pekárnu nastavíme na základní program pečení... více o Kořeněný chléb

15 minut
Vepřová žebírka - spareribs

Vepřová žebírka - spareribs

Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou folií,... více o Vepřová žebírka - spareribs

30 minut
Divoká sekaná

Divoká sekaná

Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct. Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme... více o Divoká sekaná

20 minut
Pečený králík na česneku a pivu

Pečený králík na česneku a pivu

Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva. Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a... více o Pečený králík na česneku a pivu

Houbařův gulášek

Houbařův gulášek

Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit... více o Houbařův gulášek

Loužnická kyselica

Loužnická kyselica

Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory... více o Loužnická kyselica

Celozrnný pivní chléb

Celozrnný pivní chléb

V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami,... více o Celozrnný pivní chléb

75 minut
Sladkokyselé kuře v karamelu

Sladkokyselé kuře v karamelu

Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a... více o Sladkokyselé kuře v karamelu

15 minut
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

Kachna pod stolem

Kachna pod stolem

Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme... více o Kachna pod stolem

Novoroční kyselica

Novoroční kyselica

Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,... více o Novoroční kyselica

Slané škvarkové pečivo

Slané škvarkové pečivo

Mouku s práškem prosejeme na vál, přidáme jemně umleté škvarky, vejce, sůl, dle potřeby mléko. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme asi 1/2... více o Slané škvarkové pečivo

Blboně

Blboně

Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny... více o Blboně

Zapékané houbové topinky

Zapékané houbové topinky

Očistěné, na kousky nakrájené houby podlijeme studenou vodou a necháme vydusit. Do hub přidáme sůl, kmín, pepř, najemno nakrájenou cibuli, sádlo.... více o Zapékané houbové topinky

Holubce

Holubce

Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do... více o Holubce

Mrkvové taštičky na slano i na sladko

Mrkvové taštičky na slano i na sladko

Vpracujeme těsto, vyválíme na 3 mm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Na kolečka doprostřed klademe náplň a přeložíme napůl a spojíme... více o Mrkvové taštičky na slano i na sladko

30 minut
Vestfálská roláda

Vestfálská roláda

Vepřovou pečeni pokrájíme po vláknu ve velký plát (vytvoří se obdélník) asi 1 cm vysoký, mírně naklepeme osolíme a opepříme. Na plát masa dáme... více o Vestfálská roláda

Guláš z krůtího masa

Guláš z krůtího masa

Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř,... více o Guláš z krůtího masa

Slané jednohubky

Slané jednohubky

Těsto vyválíme a radýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýra. Uzavřeme jako šátečky,... více o Slané jednohubky

Hovězí "hospodský" guláš

Hovězí "hospodský" guláš

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku... více o Hovězí "hospodský" guláš

Domácí vepřová paštika

Domácí vepřová paštika

Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a... více o Domácí vepřová paštika

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,... více o Pivní guláš II.

Zlínské kyselo

Zlínské kyselo

Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi... více o Zlínské kyselo

Couračka z Luk

Couračka z Luk

Zelí pokrájíme, ale nemusíme, pak zachováme i důvod názvu "couračka", je-li moc kyselé pak trochu propláchneme, ale ponechejme si láku na dochucení a... více o Couračka z Luk

Rybí zelňačka

Rybí zelňačka

Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu,... více o Rybí zelňačka

60 minut
Květákové řezy II.

Květákové řezy II.

Květák uvaříme (můžeme s jen trochou vody v mikrovlnce), scedíme. Když je vychladlý, nasekáme nebo rozšťoucháme, přidáme sýr, vejce, koření a... více o Květákové řezy II.

Slané rohlíčky

Slané rohlíčky

Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru udělat kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které... více o Slané rohlíčky

90 minut
Černý kuba

Černý kuba

Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát... více o Černý kuba

Zajíčkův plněný zelný list

Zajíčkův plněný zelný list

Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme... více o Zajíčkův plněný zelný list

Slané tyčinky II.

Slané tyčinky II.

Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Lukanu rozpustíme. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme Lukanu a vykynutý kvásek a zpracujeme těsto, které... více o Slané tyčinky II.

Vepřové maso s těstovinami

Vepřové maso s těstovinami

Na pánev nalijeme olej, nakrájenou cibuli zpěníme do růžova, nakrájené maso na drobné kostky orestujeme, podlijeme vodou. Přidáme papriku, sůl, špetku... více o Vepřové maso s těstovinami

Placka na teflonce

Placka na teflonce

Nastouháme brambory nahrubo, zlehka potřeme pánev olejem, po celé ploše pánve z brambor vytvoříme placku, přimáčkneme, pečeme, obrátíme, posypeme... více o Placka na teflonce

Praženka II.

Praženka II.

Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby... více o Praženka II.

Pohankové zelné závitky

Pohankové zelné závitky

Nádivka: do uvařené pohanky dáme 1 lžíci oleje, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, kmín, zázvor a jemně nakrájenou cibuli a promícháme. Zelné listy... více o Pohankové zelné závitky

Kuře na bramborách

Kuře na bramborách

Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř hotové,... více o Kuře na bramborách

Grandiózní

Grandiózní

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně... více o Grandiózní

70 minut
Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ... více o Bůček po cikánsku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

89
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
63
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
40
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
35
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 9. 7. 2025: Kdo prožije den v napětí a koho čeká večer plný lásky?

Denní horoskop na středu 9. 7. 2025: Kdo prožije den v napětí a koho čeká večer plný lásky?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Nedávno navštívené recepty:

Norská rybí polévka Zapečený kuřecí steak se šunkou a broskví Rakouský bramborový salát
Dobré dušené maso Brokolicový salát Jablkový mřížkový koláč
Linecký jablkový koláč Trubičky Nové brambory s česnekem
Piña colada - koláč kuřecí pilaf s kari Čevapčiči po našem

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact