Syrové brambory nakrájíme na hranolky, cibuli na půlkolečka, přidáme česnek, sůl a koření. Maso nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka, osmahneme...
více o Fuschi
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,...
více o Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Z mouky, droždí žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme...
více o Buchta s klobásou
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout....
více o Slaný kynutý závin
Kuřecí stehna nebo čtvrtky osolíme a upečeme. Mezitím na pánvi podusíme na másle cibuli, utřený česnek se solí, rajčata a pokrájenou klobásu.
Ke směsi...
více o Valašské kuře
Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu...
více o Andaluská Paella
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
brambry uvaříme zvlášť
Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a...
více o Zelňačka červená
Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme troškou vody a za občasného podlévání pečeme doměkka. Mezi...
více o Pečené mňam kuře
Makrely očistíme, částečně vykostíme a nakrájíme na čtverečky (asi 2 cm). Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, necháme odležet. Slaninu...
více o Rybí jehly
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše...
více o Kontrabáš z pohanky
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,...
více o Mexický fazolový hrnec
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou...
více o Bačovský závin
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a...
více o Furmanské halušky
Kuře omyjeme. Klobásu nakrájíme na plátky. Smícháme klobásu s kysaným zelím a nakrájenou cibulí. Naplníme kuře vzniklou směsí a zašijeme.
Pečeme do...
více o Pečené kuře se zelím
Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem.
Na dno naskládat vrstvu brambor...
více o Prokládané brambory
Na oleji zpěníme cibulku a česnek do sklovata, na kostky nakrájené brambory, přisypeme červenou papriku a orestujeme.
Přisypeme trochu hladké mouky,...
více o zelná polévka vydatná
Fazole odmočíme 12 hodin a pak uvaříme do měkka. Nakrájenou klobásu orestujeme, přidáme cibuli, papriku, fazole a promícháme.
Chilli con Carne...
více o Guláš z fazolí
Kuřecí prsa naporcujeme na plátky,které rukou jemně naklepeme a pak osolíme a popepříme bílým pepřem. Pak poklademe plátky sýra můžou být hrubší....
více o Plněná kuřecí prsíčka II.
Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme kmín a vaříme až jsou skoro měkké. Potom přidáme mléko a...
více o Kyselo s klobásou
Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu
půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,...
více o Buvolí závin
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na...
více o Mexická polévka s fazolemi
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná
V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce...
více o Hodolanská omáčka
Do chladného vývaru vložíme opláchnuté fazole a necháme je přes noc nabobtnat. Na polovině dávky oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji...
více o Srbská fazolová polévka
Slaninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, oloupané a na větší kostky nakrájené...
více o Vylepšená bramboračka
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru,...
více o Zelná polévka s klobásou
Uzené maso vaříme v 1 litru vody doměkka, poté vyjmeme z hrnce. Vývar zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Osolíme, přidáme krenex a povaříme. Na...
více o Šmigrustovka
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky. Chvíli...
více o Králík po cikánsku
Na rozpálený olej vložíme špek, přidáme cibuli a česnek, necháme zpěnit. Poté přidáme nakrájené vepřové, uzené, klobásu. Osmahneme a podlijeme....
více o Pikantní masová směs
Omyjeme rajčata, polovinu jich pokrájíme na kostičky a zbytek na plátky. Oloupeme a nasekáme stroužek česneku. Opereme bazalku. Jednu snítku odložíme...
více o Vaječná omeleta na způsob rajčatové pizzy