• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Klobása

Klobása

Podobné ingredience

  • Bílá klobása
  • Čabajská klobása
  • Dračí klobása
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Hrachová polévka s klobásou

Hrachová polévka s klobásou

Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku,... více o Hrachová polévka s klobásou

Květáková žemlovka

Květáková žemlovka

Květák rozebereme na růžičky, uvaříme skoro do měkka, poté scedíme. Rohlíky nakrájíme na plátky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme... více o Květáková žemlovka

Zelňačka s fazolemi

Zelňačka s fazolemi

Do uvařeného kysaného zelí přidáme uvařené brambory s klobásou a přidáme červené fazole, které jsme propláchli studenou vodou, promícháme a necháme... více o Zelňačka s fazolemi

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

Klobásy se používají bílé, neuzené, ale ne vinné. Klasické palačinkové těsto z mléka, vajec a mouky (můžeme použít i polotovar ze sáčku) obohatíme... více o Anglické zapékané klobásy

Klobásový koláč se špenátem

Klobásový koláč se špenátem

Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu. Cibuli oloupeme, nadrobno... více o Klobásový koláč se špenátem

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se... více o Kuře se zelím a bramborem

Fazolové chilli

Fazolové chilli

Na dozlatova rozpálenou slaninu přidáme na půl kolečka nakrájenou klobásu, na proužky cibuli a kapie. Vše z prudka orestujeme, přidáme česnek a na... více o Fazolové chilli

30 minut
Fazolačka

Fazolačka

Do 2 litrů vody dáme vařit namočené fazole a přidáme 2 bujony. Přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme. Poté přidáme... více o Fazolačka

40 minut
Pórek s klobásou

Pórek s klobásou

Ve větším hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme, vložíme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájenou mrkev a na kostky... více o Pórek s klobásou

Velikonoční beran

Velikonoční beran

Maso, česnek, cibule, majoránka, pepř, sůl, vejce - zpracujeme jako klasickou sekanou, přidáme magi - malou lžičku, hořčice - polévková lžíce a... více o Velikonoční beran

90 minut
Kozárovica

Kozárovica

Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalijeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a... více o Kozárovica

120 minut
Francouzské fazole

Francouzské fazole

Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole. Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250... více o Francouzské fazole

10 minut
Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory se zakysanou…

Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme... více o Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Micky dýně

Micky dýně

Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 5 minut), přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, zázvorem, skořicí a... více o Micky dýně

30 minut
Jednoduchý fazolový guláš s brambory

Jednoduchý fazolový guláš s brambory

Osmahneme cibulku na oleji. Přidáme klobásku, opečeme. Mezitím dáme vařit brambory. Až je klobáska pěkně opečená, přidáme do hrnce obě plechovky... více o Jednoduchý fazolový guláš s brambory

20 minut
Nekonečný špíz co dům dal

Nekonečný špíz co dům dal

Na libovolně dlouhý silnější provázek navlékáme střídavě různé druhy masa, uzenin a zeleniny, posypeme vegetou, mírně pokapeme po celé délce kečupem,... více o Nekonečný špíz co dům dal

Mišmaš na gril

Mišmaš na gril

Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli na kolečka a zbylé suroviny na kostičky. Vše dobře promícháme a tuto směs poklademe na olejem vymazaný... více o Mišmaš na gril

50 minut
Super cibulačka

Super cibulačka

Cibuli nakrájíme na drobno, rozpustíme máslo na kterém cibuli necháme zesklovatět. Cibule musí být hodně, aby byla polévka hustější. Zalejeme vodou 3... více o Super cibulačka

Valašská kyselica jinak

Valašská kyselica jinak

Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi... více o Valašská kyselica jinak

30 minut
Francouzské brambory podle Honzy

Francouzské brambory podle Honzy

Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně... více o Francouzské brambory podle Honzy

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Nakrájené brambory na kostičky dáme vařit do zastudena rozmíchané gulášové polévky. Přidáme nakrájenou cibuli a vaříme tak dlouho, až jsou brambory... více o Rychlá zelňačka III.

Šamorinský rožeň

Šamorinský rožeň

Maso, brambory, cibuli, klobás, kapii a slaninu nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky napichujeme na ocelovou jehlu, nebo na špejli. Osolíme,... více o Šamorinský rožeň

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Uděláme cibulovou jíšku zalijeme ji vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory a houby a trochu kmínu. Až jsou brambory a houby měkké přidáme... více o Zelňačka s houbami

Gemerské koule

Gemerské koule

Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem ... více o Gemerské koule

Klobása v bramborovém těstě

Klobása v bramborovém těstě

Ve slupce uvařené brambory nastrouháme a s moukou, solí a 1 vejcem vypracujeme bramborové těsto. Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve... více o Klobása v bramborovém těstě

Kuře s jablky

Kuře s jablky

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, klobásu, kuřecí prsa a jablka. Osmahneme, okořeníme dle chuti a zalijeme smetanou... více o Kuře s jablky

Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme do měkka.... více o Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

90 minut
Vánoční košická kapustnice

Vánoční košická kapustnice

Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec. Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát). Zelí vložíme do... více o Vánoční košická kapustnice

Kuřecí řízek Bonapart II.

Kuřecí řízek Bonapart II.

Z části vajec uděláme náplň s hráškem a na kostky nakrájenou klobáskou. Kuřecí prsa naklepeme, dáme plátek šunky, na ni dáme vaječnou směs a na vrch... více o Kuřecí řízek Bonapart II.

80 minut
Fazole na jihoslovanský způsob

Fazole na jihoslovanský způsob

Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do... více o Fazole na jihoslovanský způsob

Rožeň

Rožeň

Rohlíky, klobásy, cibuli i rajčata nakrájíme na kolečka a střídavě napichujeme na špejli. Takto udělaný špíz dáme na alobal, potřeme hořčicí, posypeme... více o Rožeň

Maďarská bramboračka

Maďarská bramboračka

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek a papriky na malé kousky, a podusíme... více o Maďarská bramboračka

Pikantní směs pana Porybného

Pikantní směs pana Porybného

Maso nakrájíme na menší kostičky okořeníme pepřem a vegetou, dáme do mísy, přidáme 2 vejce a zasypeme solamylem, tím vznikne na mase bílý obal.... více o Pikantní směs pana Porybného

Klobásková omáčka

Klobásková omáčka

Na kostičky nakrájíme brambory a klobásky, k tomu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl a trochu vegety uvaříme do měkka. Nakonec přilijeme... více o Klobásková omáčka

Rychlá zelňačka II.

Rychlá zelňačka II.

Zpěníme cibulku na sádle. Potom přidáme vyprané zelí, sůl, kmín a drobet vody. 1/2 hodinky dusit. Dolít vodou a přidat klobásu. Vaříme do změknutí. Do... více o Rychlá zelňačka II.

Zelňačka trochu jinak

Zelňačka trochu jinak

Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké... více o Zelňačka trochu jinak

Pálihba - podkrkonošská polévka

Pálihba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a... více o Pálihba - podkrkonošská polévka

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové... více o Rychlá zelňačka

90 minut
Podzimní masová směs

Podzimní masová směs

Maso a klobásu nakrájíme na kousky a promícháme s plátky brambor (nemusí být oloupané). Posypeme kroužky cibule, přidáme prolisovaný česnek, plátky... více o Podzimní masová směs

Kuřecí guláš II.

Kuřecí guláš II.

Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou... více o Kuřecí guláš II.

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme... více o Pálihuba - podkrkonošská polévka

30 minut
Mexická polévka

Mexická polévka

Kysané zelí nakrájíme na drobno, přidáme nakrájenou klobásu, bujón, okořeníme a dáme vařit. Až je zelí měkké zalejeme podmáslím, ve kterém máme... více o Mexická polévka

Rajská sváteční polévka

Rajská sváteční polévka

Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a... více o Rajská sváteční polévka

60 minut
Zelňačka V.

Zelňačka V.

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a... více o Zelňačka V.

Boršč speciál pro celou rodinu

Boršč speciál pro celou rodinu

Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí. Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme... více o Boršč speciál pro celou rodinu

Klobásy v pivní omáčce

Klobásy v pivní omáčce

Klobásy opečeme ze všech stran na másle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a vše zalijeme pivem. Osolíme... více o Klobásy v pivní omáčce

Guláš z červené řepy

Guláš z červené řepy

Červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka. slaninu také nakrájíme na kousky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme... více o Guláš z červené řepy

45 minut
Voroněžská jehla

Voroněžská jehla

Vejce, hl.mouku a strouhanku si necháme na trojobal, ostatní ingredience nakrájíme přibližně na stejné kousky. Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě... více o Voroněžská jehla

Gratinované těstoviny

Gratinované těstoviny

Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si... více o Gratinované těstoviny

Pikantní zelí s masem na párty

Pikantní zelí s masem na párty

Do pekáče naskládáme na kotičky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso, kolečka klobásy a vrstva zelí, zalijeme houbami s vodou a dáme další... více o Pikantní zelí s masem na párty

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Nedávno navštívené recepty:

Rajská polévka s masem Věnečky z odpalovaného těsta s krémem Jablečný štrůdl
Oříškové rohlíčky Templářský dort tmavý Velikonoční perníčky - hned měkké
Zeleninová pánev Lehký tvarohovo - pudingový dortík Pečené brambory I.
Závin z listového těsta s červenou řepou Grilované brambory s česnekem Čočkový salát s treskou

Další doporučené ingredience:

Kiymali Pide Kiymali, Kasarli Pide Kiymali, Peynirli Pide Kiymali, Peynirli Yumurtali Pide Kiymali, Yumurtali Pide
Kladenská pečeně Klasické kynuté těsto na buchty Klíčky Klíčky řeřichy Klikve
Klobása - uzená Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso
Klokaní ocas Kmín Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact