Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme,... více o Bramborový závin s kysaným zelím
Kuřecí maso a klobásy nakrájíme na malé kostičky, brambory nastouháme na jemném struhadle, česnek vymačneme a přidáme vše ostatní a důkladně smícháme.... více o Bramboráčky ala Lucie
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme špek, klobásu, červenou papriku, sterilovanou řepu, zelí a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme koření. Necháme... více o Polévka z červené řepy
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka... více o Plzeňská růže na bramborách
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla... více o Argentinská čočka
Vo vodě namočené rohlíky dobře vymačkáme, smícháme s na kostičky nakrájenou a krátce povařenou zeleninou. Na kostky nakrájíme slaninu, rozškvaříme,... více o Zapékaná zelenina
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a... více o Brambory s kysaným zelím
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvilce přidáme fazole s tomatovou omáčkou a... více o Fazole trochu jinak
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké... více o Trampské fazole
Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,... více o Novoroční kyselica
Kapra zbavíme šupin, odřežeme hlavu, ocas, vykucháme. Rozřízneme ho tak, aby obě půlky při rozložení utvořily jeden plát. Kapra osolíme a celý plát... více o Plněný kapr
Na oboustranná párátka napícháme střídavě kousky všeho, co máme rádi, nebojte se míchat sýry s ovocem. A zapíchneme postupně těsně vedle sebe do... více o Ježek
Nejdříve si uděláme hustší těstíčko z mléka, vejce, hladké mouky, ochutíme grilovacím kořením, dle potřeby pepř a sůl a vmícháme jemně sekanou cibulku... více o Špízy s růžičkovou kapustou
Řepu a mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme na másle, zalijeme vývarem, přidáme pokrouhané zelí, na kostičky nakrájenou klobásu, celou cibuli a... více o Jednoduchý boršč
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu,... více o Kapustnica
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a... více o Zelňačka s klobásou
Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky,... více o Polévka z červené čočky s koňakem
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,... více o Koleno pečené s mletým masem
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev... více o Vepřová pro zimní dny
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,... více o Fazole s klobásou
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž... více o Havlův burgundský guláš
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve... více o Obrácené mleté řízečky
Z oleje a hladké mouky uvaříme jíšku. Přilejeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme masox a provaříme. Klobásy nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a... více o Česneková omáčka III.
Na oleji nebo sádle opražíme cibuli do zlatova. Přidáme slaninu a klobásu nakrájenou na kostičky a opražíme. Potom přidáme česnek utřený s vegetou,... více o Chalupářské fazole
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu. Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v... více o Zhuldovy fazole
Jeden den namočenou cizrnu vaříme společně se všemi ingrdiencem v tlakovém hrnci cca 25 minut. Maso, slaninu nakrájíme na kostky. Klobásu na asi 4... více o Cizrna po španělsku
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní... více o Schované grilované klobásy
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka
Rýži uvaříme na skus, houby namočíme do vody, klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na cibulce, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.... více o Zapečená cuketová mísa
Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří. Vychladíme, nakrájíme, položíme na... více o Klobáskové pošušňání
Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr... více o Shaggy
Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední ... více o Grahamový s klobásou
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a... více o Pizza záviny
Nakrájet špalíček špeku a na oleji osmažit - přidat jednu klobásu (dobrá je pálivá), mírně podusit. Potom přidat jednu plechovku červených fazolí a... více o Ostré fazole
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,... více o Pikantní segedínek
Do vody vložíme bujón, česnek, klobásu a brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do talíře vložíme sýr, aby se rozpustil, pažitku na ozdobu a... více o Maminčina česnekačka
Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme do mléka, přidáme vajčko, osolíme a zaděláme moukou v husté těsto. Na to pomažeme kečup (více), poklademe... více o Pizza rychlovka
Pomazánkové máslo rozetřeme se sýrem, pridáme prolisovaný česnek a pak ostatní ingredience. Touto pomazánkou namažeme toustový chléb a zdobíme plátkem... více o Pomazánka na toustový chléb
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme kysané zelí i s částí... více o Kuře na zelí zase jinak
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové... více o Cassoulet
Uzené maso, klobásu a vejce pokrájíme a ozdobně rozložíme na hlubší mísu. Smícháme smetanu s jogurtem, přidáme křen, osolíme, opepříme, dobře... více o Velikonoční salát II.
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno,... více o Anglické závitky
Klobásu nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky a na oleji opečeme. Přidáme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli opečeme. Potom přidáme... více o Klobása na zelenině
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme mletou paprikou. Polovinu brambor... více o Brambory zapečené se zelím II.
Fazole necháme přes noc změknout v hrnci s vodou. Vaříme samotné fazole, dokud nebudou poloměkké, posléze přidáme sůl, drcený česnek, plátky (mohou... více o Kubánské potaje
Na špejle napichujeme střídavě kolečko klobásy, cibule, plátek slaniny a kousek hlívy. Celé šašliky obalujeme ve vejcích, mouce a strouhance a smažíme... více o Šašlik z hlívy
Na pánvi, na trošce olivového oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Jak začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek (pouze bílou... více o Fazolová Worchesterovka
Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek... více o Šašlik z vepřových ledvinek
Maso a eidam nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Vše napichujeme střídavě na špejle. Vytvoříme tak 4 špízy, které posypeme kořením,... více o Smažené kuřecí špízy