• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Klobása

Klobása

Podobné ingredience

  • Bílá klobása
  • Čabajská klobása
  • Dračí klobása
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Na pánev dáme olej a cibulku osmahneme do sklovita. Přidáme zeleninu, trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do pekáče vsypeme pohanku, na ní,... více o Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi třetinami masové směsi vyložíme formu.... více o Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme... více o Kapustový hrnec

Medzevská bramborová polévka

Medzevská bramborová polévka

Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být... více o Medzevská bramborová polévka

Kuře - co dům dá

Kuře - co dům dá

Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na kolečka... více o Kuře - co dům dá

Cuketové lečo

Cuketové lečo

Na sádle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Asi po 5 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, osolíme,... více o Cuketové lečo

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy). Přidáme po... více o Gulášová polévka po anglicku

Alsaské kotlety

Alsaské kotlety

Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme... více o Alsaské kotlety

Slaný dort

Slaný dort

Chlebu odkrojíme "pokličku" asi v jedné třetině. Částečně vydlabeme a naplníme pomazánkou, nebo vlašákem. Přiklopíme pokličnou a začneme zdobit dort.... více o Slaný dort

Rychlá fazolová polévka

Rychlá fazolová polévka

Čočkovou polévku začneme připravovat dle návodu na sáčku. Po začátku varu přidáme nakrájené brambory, asi tak po 5 minutách přidáme konzervu fazolí ... více o Rychlá fazolová polévka

Závitky z králíka II.

Závitky z králíka II.

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme... více o Závitky z králíka II.

Španělský salát

Španělský salát

Nejdříve si připravíme zálivku. Olej, ocet, sůl, pepř, lisovaný česnek dobře rozmícháme, pak přidáme nakrájenou klobásu a rozinky (lepší jsou předem... více o Španělský salát

Maso na hořčici

Maso na hořčici

Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču)... více o Maso na hořčici

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat,... více o Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Fazolačka aneb žádný hněv a žádná…

Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule,... více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

40 minut
Koule z kuřecího

Koule z kuřecího

Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se... více o Koule z kuřecího

Chilli con carne pro začátečníky

Chilli con carne pro začátečníky

Přes noc namočené fazole dáme vařit, nakrájíme cibuli, přihodíme k již se vařícím fazolím, přidáme mletý kmín. Po chvíli (čas na kávu 30 min.)... více o Chilli con carne pro začátečníky

Pochoutka Paní Nadlesní

Pochoutka Paní Nadlesní

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne zlátnout, přidáme mouku a chvilku za stálého míchání smažíme, zalejeme horkou vodou a řádně... více o Pochoutka Paní Nadlesní

Paprika starého bači

Paprika starého bači

Na oleji se osmahne cibule, anglická slanina i klobása. Paprika na proužky a přidá se česnek, sůl, pepř a nakonec přidáme paprikovou pastu nebo lečo,... více o Paprika starého bači

Klobásová omáčka

Klobásová omáčka

Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalejeme vodou, přidáme masox a koření a... více o Klobásová omáčka

Polský bigos

Polský bigos

Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí... více o Polský bigos

Živánská

Živánská

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme... více o Živánská

Zelňačka od Kewa

Zelňačka od Kewa

Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do... více o Zelňačka od Kewa

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

Maršovský závitek

Maršovský závitek

Z masa připravíme plátky na závitky, naklepeme osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme cibuli, salám, okurky a žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Maršovský závitek

Výborná špenátová polévka

Výborná špenátová polévka

Čerstvý špenát přivedeme k varu v osolené vodě, poté necháme cca 45 min. vařit. Po uvaření necháme ve stejném hrnci vychladnout a vychlazené... více o Výborná špenátová polévka

Pestrý kastrůlek

Pestrý kastrůlek

Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi. Necháme uležet... více o Pestrý kastrůlek

Cocido madrileňo a la Jana

Cocido madrileňo a la Jana

Cizrnu namočíme den předem a necháme změknout. Scezenou cizrnu dáme spolu s masem, klobásami, očištěnou zeleninou a oškrábanými bramborami (vše vcelku... více o Cocido madrileňo a la Jana

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek... více o Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Penne Oliva

Penne Oliva

Omáčka: rozehřeju olivový olej, dám na to prvně nakrájenou klobásku na kolečka, aby pěkně pustila štávu. Pak přidám rozpůlené olivy, kukuřici, kapary... více o Penne Oliva

Mexický předkrm

Mexický předkrm

Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka... více o Mexický předkrm

Rajčatová žemlovka

Rajčatová žemlovka

Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata,... více o Rajčatová žemlovka

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli a nakrájené klobásky orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené... více o Vydatná česnečka

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Majda z cukety na těstoviny

Majda z cukety na těstoviny

Pokrájíme klobásu na kolečka (nebo ještě menší kousky), dáme do kastrolu, až pustí tuk přidáme cibuli, až zesklovatí přidáme cuketu (malé kostečky,... více o Majda z cukety na těstoviny

Zapékané těstoviny s brokolicí

Zapékané těstoviny s brokolicí

Květák i brokolici uvaříme. Květák do poloměkka. Do vody na brokolici dejte trošku sody bikarbony, díky ní zůstane brokolice krásně zelená i po... více o Zapékané těstoviny s brokolicí

Zapékané zelí

Zapékané zelí

Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme... více o Zapékané zelí

Rančerský fazolový hrnec

Rančerský fazolový hrnec

V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud... více o Rančerský fazolový hrnec

Kuře de La Vera

Kuře de La Vera

Kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran (nesnažte se je propéct, dlouho se smažící... více o Kuře de La Vera

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za... více o Kuřecí roláda IV.

Nadívané hovězí plátky

Nadívané hovězí plátky

Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na malé kousky (dávám nakránenou šunku a tu ještě překrájím na kousíčky), cibuli na jemno... více o Nadívané hovězí plátky

Kuřecí prsa s česnekem

Kuřecí prsa s česnekem

Kuřecí řízky lehce naklepeme, potřepeme hořčicí a posypeme kořením na steak. Osmažíme z obou stran jako přírodní řízek. Ještě než bude steak zcela... více o Kuřecí prsa s česnekem

Zelňačka II.

Zelňačka II.

Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne... více o Zelňačka II.

Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob

Dědkův (pivní) guláš na burgundský…

Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,... více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob

Čumáčkův jarní budíček

Čumáčkův jarní budíček

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením... více o Čumáčkův jarní budíček

150 minut
Bůčková roláda IV.

Bůčková roláda IV.

Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze... více o Bůčková roláda IV.

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Uvaříme fazole (můžeme použít i konzervované, ale není to ono). Do vody můžeme přidat masox. Zpěníme cibuli a stroužek česneku a přidáme klobásu... více o Jižanské fazole s klobásou

Guláš ze slepice s uzeninou

Guláš ze slepice s uzeninou

Slepici vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Kostru můžeme použít na menší množství polévky. V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme... více o Guláš ze slepice s uzeninou

Fazolový guláš IV.

Fazolový guláš IV.

Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně... více o Fazolový guláš IV.

Boršč II.

Boršč II.

Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso... více o Boršč II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

122
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
89
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
37
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
33
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Zeleninová polévka Dvoubarevná roláda Domácí Baileys
Velikonoční mazanec Cheesecake Piškotový koláč pro diabetiky
Hlávkové zelí s těstovinami Kapustový prívarok Tvarohové muffiny
Kefírový koláč s ořechy Hovězí karabáček na světlém pivu Tiramisu

Další doporučené ingredience:

Kiymali Pide Kiymali, Kasarli Pide Kiymali, Peynirli Pide Kiymali, Peynirli Yumurtali Pide Kiymali, Yumurtali Pide
Kladenská pečeně Klasické kynuté těsto na buchty Klíčky Klíčky řeřichy Klikve
Klobása - uzená Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso
Klokaní ocas Kmín Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact