1. Krajíce chleba rozpůlíme, potřeme kečupem nebo protlakem a naskládáme na plech vymazaný olejem nebo na pečicí papír.
2. Na každý půlkrajíc...
více o Neapolské chuťovky
Dáme si vařit vodu na špagety. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do sklovata. Přidáme kečup, přimícháme omáčky a oregano. Pokud je...
více o Rychlá omáčka na špagety
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit...
více o "Tataráček" z Romadůru
1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje.
V míse...
více o Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme...
více o Omáčka "šufrung" na špagety
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně...
více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a...
více o Tradiční Zbojnický salát
Dáme vařit těstoviny. Orestujeme cibuli, ke které přidáme fazole i s omáčkou a případně ochutíme ještě kečupem nebo protlakem. Vmícháme uvařené...
více o Špagety s fazolemi z konzervy
Cuketu najemno nastrouháme, vodu nevymačkáváme. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Poté přidáme cuketu, kterou poté osolíme, opepříme, případně...
více o Pikantní cuketové lasagne
Tvarůžky obalíme klasicky v trojobalu, doporučuji dvakrát, aby při smažení nevytékaly. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Pečivo...
více o Olomoucké burgery nebo bagetky
Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v...
více o Nedělní topinky (tousty)
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu.
Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na...
více o Boloňské fazole pro vegany
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,...
více o Hovězí nudličky se zeleninou
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme...
více o Americké "Sloppy Joes"
Pohanku vaříme 8 minut v lehce osolené vodě. Pak ji scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Čím méně vody zůstane, tím lépe. Do pohanky...
více o Pohankový tatarák
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout.
Pak vyválíme...
více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu...
více o Uzeninové mističky s cibulkou
Navařte si předem kapustičky a hrášek ve vodě a soli. Připravte si olej, pánvičku a maso (vepřové nebo kuřecí - podle chuti). Na rozpáleném oleji...
více o Exotická směs
Gothaj nakrájíme na malinké kostičky, opečeme na pánvi, vše nakrájíme na střední kousky, dáme do většího hrnce, osolíme a počkáme, až zelenina pustí...
více o Čalamáda na špagety
Fazole namočíme na noc do vody, druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme kečup a...
více o Fazole v rajské omáčce
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná.
1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které...
více o Domácí hambáč
Konzervu lančmítu otevřeme po obou koncích, obsah vytlačíme a nakrájíme na hranolky. Osmažíme do červena na tuku z konzervy, vmícháme mletou papriku,...
více o Rychlý „guláš“ z lančmítu
Kotlety nakrájíme na tlustší plátky, aby jsme do nich mohli udělat kapsy. Osolíme, opepříme, naplníme slaninou, sýrem a jablkama na kostky.
Naplněné...
více o Plněné kotlety v alobalu
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Na rozpáleném oleji osmažte na kousky nakrájená kuřecí prsa, pak vyjměte a dejte na stranu. Přidejte na nudličky nakrájené papriky a oloupaný...
více o Orientální nudlová směs
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme....
více o Falešný tatarák z junioru
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem....
více o Barbecue Burger
1) Rozložíme si těsto na vál.
2) Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme tím těsto.
3) Pak na pizzu dame šunku nebo salám.
4) Na šunku dáme žampiony...
více o Pizza alá italiano
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a...
více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky...
více o Skvělé francouzské brambory
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut.
Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,...
více o Topinková směs
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí.
Nakrájíme si slaninku, klobásky,...
více o Fazolová polévka pana dirigenta
Točený salám, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka.
Nálev: ocet, worcestrovou omáčku, hořčici, olej a kečup svaříme a po vychladnutí vmícháme majolku....
více o Naložený točený salám
Otevřeme si obě plechovky fazolí. Obsah jedné i s nálevem rozmixujeme.
V hrnci orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky...
více o Fazolová polévka III.
Od uvařených špaget vylijeme vodu. Ze špaget si odebereme trochu špaget, které dáme do hrnce, který dáme na sporák a zapneme naslabo. Hned do špaget...
více o Rychlé a dobré špagety
Do misky dáme mouku, sůl a cukr a mezitím do vlažného mléka rozdrolíme droždí, které necháme na minutku odstát. Droždí pak dáme do misky společně s...
více o Pizza se sýrem
Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl).
Zapékací misku vylejeme...
více o Zapečené buřty s nivou a cibulí
Paličky potřené marinádou smíchanou ze všech uvedených přísad grilujte dozlatova.
Podávejte s kousky limetky k zakápnutí a s čerstvým bílým pečivem,...
více o Kuře Huli-Huli
Orestujeme si na pánvičce cibulku, nejemno nakrájený salámek a nasekaný česnek. Zalijeme kečupem, přidáme oregáno a sůl.
Uvaříme si kuskus, který...
více o Překvapení v tortile
Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce...
více o Salát z jemných párků
Kuřecí masíčko nakrájíme na větší kostičky, ty obalíme v mouce a grilovacím koření, dáme na rozpálený olej. Osmažíme zprudka, po té oheň zmírníme a...
více o Zeleninový salátek s kuřecím masem
Na jedné nebo dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme gothaj, trochu osmahneme, přidáme rajčata a papriku. Chvilku podusíme. Přidáme...
více o Směs na špagety
Všechny ingredience vložíme do nádoby pro mixování na tyčové šlehače. Mixujeme tak dlouho, dokud se nám vše nespojí. Nakonec přidáme na jemno...
více o Tuňáková pomazánka s kečupem
Recept mám od babičky. Velice mě zaujalo těsto z rohlíků, a proto jsem ho zkusila. A je to opravdu moc dobré.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, smícháme...
více o Pizza z rohlíků
Nejprve si připravíme masovou "směs". Vepřové maso naložíme do oleje smíchaného s kari a s mletou paprikou. Necháme cca 12 minut odležet.
Než začneme...
více o Špagety alá Martina
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu...
více o Salát s kuřecími kousky