Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu.
Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté...
více o Italiano s fazolí
Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme...
více o Houbové tousty
Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po...
více o Český Uncle Bens s cuketou
Najemno pomleté maso důkladně smícháme s vajíčky, strouhankou, kečupem a smetanou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, olivy a houby, osolíme, opepříme....
více o Milánská paštika
Vše smícháme. Naložíme do směsi jakékoliv maso nakrájené na plátky. Stačí na 2 hodiny a můžeme grilovat. Maso je měkoučké a má pěknou kůrčičku....
více o Marináda na maso II.
Ramu vyšlehat napřed s Apetitem, nastrouhaným eidamem a postupně přidat všechny suroviny, cibuli nakrájet najemno. Kdo má rád ostřejší, může i...
více o Sýrová pomazánka
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat...
více o Tomatová cikánská pečeně
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Na rozpáleném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobné kousky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso. Osolíme a opepříme. Až je...
více o Mexické fazole
Osmažíme 4-5 krajíců chleba dozlatova. Celé je pak zlehka načesnekujeme a odložíme na papírové ubrousky zchladnout.
Vychladlé nakrájíme na kostky (tak...
více o Něco pro návštěvu
Všechny špekáčky zbavíme kůže a rozpůlíme.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, střídavě klademe na pekáček špekáček, cibuli. V misce smícháme zbývající...
více o Špekáčky na medu
Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi...
více o Zeleninová směs s houbami
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme...
více o Ševcovský salát
Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut....
více o Kuře na Jeníkuv způsob
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod....
více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Uvařené těstoviny prolijeme studenou vodou a dáme do mísy.
Zvlášť si připravíme jemně nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na tenké plátky, papriky...
více o Barevný salát z těstovin
Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém...
více o Bramboráky s masovou směsí I.
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme...
více o Sójový segedín
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí...
více o Pikantní rybí filé II.
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme....
více o Falešný tatarák
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou...
více o Špenátové placky
Na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli. Na přichystaný pekáč, cibuli rozdělíme na 4 hromádky na každou hromádku dáme lžíci kečupu.
Osolíme a opepříme...
více o Kuřecí prsa na cibulce
Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme...
více o Kapr nakládaný ála Prcek
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, česnek nakrájený na plátky, protlak, kečup, koření.
Na talíři každou...
více o Maso ke špagetám
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme jako maso na čínu (den předem). Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1 lžíci solamylu,...
více o Zapečené špagety V.
Vepřové maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme. V misce promícháme přísady na marinádu, přidáme maso a promícháme. Dáme do lednice na 24 hodin...
více o Vepřová pochoutka
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme...
více o Cikánská omáčka
Suroviny na marinádu promícháme, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Do vychlazené směsi přimícháme majonézu a promícháme. Přidáme...
více o Marinované špekáčky
Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme...
více o Slepice v pikantní úpravě
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme....
více o Kovbojské fazole na slanině
Do pánve (wok) dáme 3 lžíce oleje na kterém orestujeme cibuli. Zaprášíme lžičkou sladké papriky a přidáme mleté maso. Maso promícháme, zakapeme...
více o Omáčka na špagety
Den před přípravou jídla, nebo 2-3 hodiny před, si do mísy naložíme kuřecí kousky, půlku nastrouhaného zázvoru, a zasypeme to chilli kořením podle...
více o Indické kuře trochu jinak
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme.
Kuřecí -...
více o Námořnické maso II.
Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl.
Vše důkladně...
více o Skoro prázdná lednička :-)
Špekáčky položíme vodorovně a ostrým úzkým nožem ho nakrojíme jako španělský ptáček. Při rozvinutí máme plátek masa. Potřeme kečupem, položíme plátek...
více o Plněný špekáček
Očištěné houby pokrájíme, necháme přejít varem v osolené vodě, důkladně propereme a scedíme. Papriky pokrájíme na širší nudličky, doporučuji přidat...
více o Houby v kečupu
Cuketu, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kostky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr, sůl, worchestrovou a sojovou omáčku, olej, sladký a...
více o Dakenbers
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet.
Salát natrháme na drobnější...
více o Kuřecí salát IX.
Párky nařízneme podélně, aby se dobře rozevíraly, cibuli nakrájíme na fousky. Párek rozevřeme, namažeme ho zevnitř hořčicí, vložíme do něj cibulové ...
více o Párky v pivu
Do majolky vmícháme kousky pečeného kuřete a krájené olivy. Potřeme plátky chleba, ozdobíme salátem a přiložíme druhý plátek. Jednoduchý sendvič se...
více o Kuřecí sendvič
Na ohřátou pánev dáme slaninu, uzené maso, klobásu a vše uzené, přebytečný tuk postupně odstraňujeme. Po chvilce přidáme nakrájený česnek a cibuli ...
více o Salza
Z masa nakrájíme malé medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v horkém oleji opečeme po obou stranách doměkka.
Připravené omelety...
více o TAJEMSTVÍ PANÍ EMY
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné...
více o Závin s uzeným masem
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a...
více o Pikantní fazolová pochoutka
Kuře dobře omyjeme. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, sojové omáčky, kečupu a soli. Touto směsí potřeme kuře zevnitř i vně a necháme chvíli...
více o Grilované kuře
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek...
více o Fazole z Vysočiny
Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme...
více o Párky v listovém těstě