Maso nakrájíme na nudličky a dáme ho do mísy. Cibuli a okurky najemno nastrouháme (jako na bramboráky) a přidáme k masu. Přidáme ostatní ingredience,...
více o Stroganoff a la Inka
Na pánvičce rozpustíme kousek másla, přidáme plátky (kousky) uzeného lososa a rozklepneme vejce. Trošku osolíme (pozor, losos je slaný), opepříme a...
více o Hemenex s uzeným lososem
Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně...
více o Kuřátko nejen pro návštěvy
Do hrnce nebo pekáčku dám na dno tuk (máslem vymažu), položím na to osolené, opepřené a opaprikované maso vcelku, zasypu veškerou nakrájenou zeleninou...
více o Dušené hovězí na zelenině "Šup do hrnce"
Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (asi 15 min.). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou...
více o Slané pizza rohlíčky
Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne...
více o Domácí plněné bagety
Kuřecí nebo vepřové maso naklepeme, řízky osolíme, opepříme. Kdo má rád, tak je může posypat sladkou paprikou, obalíme v hustším těstíčku, které jsme...
více o Plumlovský řízek
Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a...
více o Srbská směs (nejen) na topinky
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájené stroužky...
více o Čína pana Nerudy
Maso promícháme se strouhankou, na jemno nakrájenou cibulí, paprikou, solí, pepřem a vajíčkem. Těsto rozdělíme na 4 kousky, ze kterých uděláme pátky....
více o Závitky z mletého masa
Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme skořicí. Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Do máslem vymazaného pekáčku vložíme...
více o Kuře na česneku se skořicí
Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule....
více o Buřty na pivu IV.
Na oleji opražíme uzeninu, přidáme na proužky nakrájenou cibulku a společně orestujeme. Poprášíme mletou paprikou a hned přidáme cuketu. Podusíme 10...
více o Bezděk
Brambory upečeme ve slupce, po vychladnutí rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřek. Ten dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, pak...
více o Mozzarella brambory
Cibuli jemně nakrájíme a zlehka zpěníme na oleji. Přidáme očištěné krevetky, na plátky nakrájený česnek, nakrájenou pažitku, osolíme, okořeníme,...
více o Krevetky v sýrové omáčce
Osmahneme cibulku lehce do zlatova. Nakrájíme salám, vařené brambory na kostičky, česnek proslisovaný (kdo kolik snese, já dávám 2 stroužky), paprika...
více o Lutenice II.
Z tuňáka slejeme polovinu vody - podle toho jak to chcete mít tekutý, pak přidejte kečup a majolku. Zamíchat možno i rozmixovat.
Perfektní jak na...
více o Tuňáková superstar
Nadrobno nakrájenou cibulku "zpěníme" na lžíci tuku (víc nedoporučuji dávat - salám pustí spoustu tuku). Přidáme na kostičky nakrájený salám a necháme...
více o Zapečené špagety s vejci
Do mísy smíchám mleté maso, přidám vejce, sůl, majoránku, housku vyždímám a přidám hladkou mouku a strouhanku (dle hustoty těsta, aby drželo pěkně...
více o Plněné masové koule
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme...
více o Divoký špíz
Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky (kolečka). Na vyšší pánvi nebo v hrnci rozpálíme kousek másla s troškou olivového oleje, přihodíme mrkvičku a...
více o Dušená mrkev Dudin
Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Ve větší pánvi rozpalte olej, nasypte na něj rozkrájené maso a zprudka opečte. Poté přidejte nakrájené chilli...
více o Pálivé hovězí nudličky
Bramboráky připravíme dle vlastního receptu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, okořeníme a...
více o Bramborák "Rodeo"
Do kastrůlku vysypeme halali i se šťávou a podusíme (můžeme přidat trochu vody), abychom měli co nejvíce šťávy. Potom dáme do hrnce trochu oleje a...
více o Rychlá rajská omáčka
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme...
více o Rajská omáčka, která se musí povést
Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou...
více o Minutka s mrkví a hráškem
Maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané rozinky, vejce a koření. Dobře promícháme a utvoříme malé placičky, které usmažíme na...
více o Námořnický biftek
Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře....
více o Šunka podle paní nadlesní
Scezené uvařené špagety smícháme se všemi ingrediencemi a zapékáme, občas promícháme - to je důležité. Vařečkou přesekáme na malé kousky asi 5-7 cm....
více o Špagety na kari (Štěpinda)
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se...
více o Pastašuta
V hrnci rozehřejeme trochu tuku. Cibuli, salám, kyselé okurky, papriku, rajčata a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme...
více o Cikánské topinky
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list,...
více o Kořeněná rajská omáčka
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje...
více o Pikantní vepřová jatýrka
Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku,...
více o Pizza podle Jamieho Olivera
Maso nakrájíme na kousky či nudličky - dle libosti, přidáme cca 4 lžíce jemného kečupu, 2 lžíce ostého kečupu, přisypeme kukuřici, pepř a sůl po 1/4...
více o Con carne kuřecí kotlík
Špagety uvaříme. Na rozpálenou pánev vyklopíme konzervu, zalijeme kečupem, zasypeme oregánem, opepříme. Vaříme dokud se maso nerozdělí na malé...
více o Chutné rychlé špagety
Na pánvi osmahneme klobásu nebo maso (nemusí být, ale dodá chuť), přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu kromě rajčat, osolíme, opepříme, zakámneme...
více o Slané palačinky se zeleninovou směsí
Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, nakrájíme na plátky česnek, dáme na kečup. Nakrájíme na kousky klobásu, poklademe na listové těsto, mezi...
více o Vinná klobása pod peřinou
Toasty nejdříve lehce opečeme v topinkovači (na nižší teplotu než obvykle děláme třeba k snídani, protože budeme ještě dopékat v troubě). Smícháme v...
více o Rychlé ďábelské toasty
Zelí nakrájet na nudličky, cibuli na drobno, maso na kostičky. Ostatní suroviny se smíchají dohromady s masem, zelím a cibulí v pekáči, přiklopí se a...
více o Bašta
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme, jemně okořeníme a krátce restujeme na oleji. Potom přilijeme kelímek smetany, rozdrobíme kousíček...
více o Rychlé kuře ve smetanové omáčce
Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby....
více o Filé s dobrou omáčkou
Připravíme nálev: smícháme sojovku, worchestr, kečup, hořčici, ocet, olej, vodu a lák z moravanky a dáme vařit na 1/2 hodiny.
Mezitím do sklenice...
více o Utopenci flamendři
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme vodou a...
více o Mňam kuskus rychlovka
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuř. maso, chvíli smažíme, poté přidáme 3/4...
více o Mexiko po mém
Nejprve nakrájíme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme na nudličky nakrájený bůček, necháme změknout. Přidáváme nakrájené zelí - dusíme a může se podlít...
více o Bůček na zelí
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,...
více o Mikulovské žebírko
Na olej dáme orestovat cibulku na drobno. Poté přidáme kmín a necháme orestovat. Na cibulku dáme vepřovou konzervu na kostky - chvíli orestujeme,...
více o Levná omáčka na špagety