Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme... více o Tetino maso
Těstoviny uvaříme do měkka. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme kuřecí nudličky (kostky), podlijeme vodou ... více o Zapékané špagety s kuřecím masem (božské)
Česnek prolisujeme a vše důkladně promícháme. Podáváme ke grilovanému masu.... více o Česneková omáčka-studená
Kečup dobře promícháme se sójovou omáčkou, octem a medem. Do omáčky přidáme pepř a mletou papriku, vše důkladně promícháme. Chilli papričky omyjeme,... více o Ďábelská omáčka
Papriky seřízneme pod stopkou, vybereme z nich zrníčka a omyjeme je. Mleté maso smícháme se strouhankou a vejcem a dochutíme solí a pepřem. Papriky... více o Plněné papriky se smetanovou rajskou omáčkou
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše... více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Rohlíky překrojíme, namažeme máslem, kečupem a posypeme pizzakořením. Poté obložíme sýrem a anglickou slaninou a... více o Superrychlovka
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí přidáme kečup,chilli, olej a vše promícháme. Naplníme směsí uzavíratelnou sklenici. 5-7 dní necháme... více o Naložená cibule
Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v... více o Ryba se zeleninou
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a... více o Boží penne rigate
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger
Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme... více o Tousty po Bohdanečsku
Sýr osmažíte obalený ve vajíčkách a ve strouhance. Buřty nakrájejte na půlky a osmažte (neloupejte!!!). Do misek které vzniknou z buřtů dejte sýr a... více o Krvavé jednohubky
Do mouky zamícháme droždí a ostatní suroviny. Dobře zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál.... více o Babiččiny langoše
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl... více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Maso vcelku omyjeme, protkáme špekem, nasolíme, posypeme kořením na vepřovou pečeni a zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran dohněda. V kastrolu... více o Klobova vepřová pečeně
Kotlety naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Párky (toč. salám) a cibuli nakrájíme na kolečka. Z kečupu, hořčice a worčestr. omáčky vytvoříme kašičku.... více o Kotlety na párku
Uvaříme těstoviny, na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájený salám, osmahneme do hněda, poté přidáme koření a... více o Studentské těstoviny
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na větší kousky nakrájená játra, hlívu ústřičnou a dusíme do měkka. Je-li během dušení třeba,... více o Drůbežovo-fazolový kotlík
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se... více o Ostré fazole II.
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme... více o Rajská omáčka s masem
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme trošku zchladnout, přimícháme... více o Červená tofu pomazánka
Houby nameleme, nebo pokrájíme na velmi malé kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme papriku na kostičky, drcený... více o Houbový tatarák III.
Do vypracované marinády naložíme naklepané plátky na pár hodin či dní. Poté plátky orestujeme na pánvi cca 3 minuty po každé straně (záleží na výšce... více o Tesíkovy olomoucké kotletky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpalte olej, vložte maso a opékejte do zlatova, postupě přidávejte ostatní... více o Bramboráčky s kuřecím masem
Předem máslo necháme asi 4 hod. volně odležet při pokojové teplotě (důležité), Obsah plechovky ryb rozmačkáme v míse vidličkou, mírně osolíme. Najemno... více o Rybí pomazánka ala Kusák
V misce rozmícháme vejce, sůl a solamyl. Maso nakrájíme na hranolky, přidáme do misky - promícháme a necháme odležet 2 - 3 hodiny. Dále nakrájíme... více o Maso s cuketou
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem... více o Pravá domácí pizza
Veku pokrájíme, potřeme směsí připravenou smícháním výše uvedených surovin a dáme zapéct na předem vymazaný plech do vyhřáté trouby. Pečeme dokud... více o Zapečená křupavá veka se sýrem
Uvedené ingredience smícháme. Poté do marinády naložíme kuřecí stehna či křídla, která si předem okořeníme podle chuti. Já je lehce potírám kořením na... více o Smetanová marináda na kuře
Kuře okořeníme kořením na kuře a tymiánem. Poté ho naložíme do marinády, připravené z kečupu, hořčice, špetky tymiánu, čtyřmi lžícemi oleje a drceného... více o Marináda na kuře
Nejdříve si připravíme omáčku z kečupu(asi 1 malý šálek), chilli koření podle chuti, lisovaný česnek také podle chuti. Plátky krkovice naklepeme,... více o Masový dort III
Hranolky dáte upéct do trouby (nejlépe horkovzdušná), jakmile je upečete(dle návodu), rozdělíte je na talíře, posypete kořením na hranolky, polijete... více o Hranolky se sýrem
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit. Vepřové maso můžeme... více o Azu po česku
Do zapékací misky kápneme olej, na který rozložíme tenká kolečka knedlíku. Knedlík mírně osolíme, opepříme, povegetujeme a poklademe ho loveckým... více o Knedlíky zapečené s vejci a salámem
Špekáčky po stranách nařízneme a naplníme je cibulí na kolečka. Vložíme je do vymazané zapékací mísy. Nakrájenou zeleninu na kostky dochutíme v míse... více o Buřty v zelenině
Krkovičku mírně nasolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. V míse si smícháme utřený česnek, nakolečka pokrájenou cibulí , kečup a ostrou... více o Krkovice v ohnivé marinádě
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si... více o Brambory zapečené s mletým masem
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami).... více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, můžeme pokapat sojovou omáčkou. S cibulí osmahneme. Když je maso hotové, přidáme fazole i se šťávou z... více o Tortilly plněné fazolovo-kuřecí směsí
Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky. Až bude maso orestované osolíme, opepříme a přidáme česnek... více o Čínský pokrm podle mě
Do vymazaného pekáče nebo do vymazané kulaté dortové formy klademe veku pokrájenou na plátky, mezery vplníme kousky veky. Pokapeme mlékem a... více o Pizza z veky
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka až se voda vypaří. Osolíme, přidáme žloutky a mícháme než se... více o Tatarák z hub
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na... více o Kuřecí oběd
Plátky toustového chleba ( i staršího) rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme na chvilku zapéct do trouby, jen aby nebyl tak moc měkký. Pak... více o Toustová pizza
Nejdříve si připravíme nádivku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule zesklovatí přidáme obě vajíčka, která osolíme a mícháme... více o Kotlety s nádivkou
Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou... více o Proužkované maso
Do mísy nastrouháme salám, kyselou okurku a najemno nakrájenou cibuli. Potom vmícháme majolku. Na pánev dáme trochu oleje, cukr, kečup, hořčici a... více o Sloní žrádlo III
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár... více o Cizrna po bretaňsku