Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli...
více o Omáčka na špagety Italiano
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme.
Můžeme dochutit sojovou...
více o Bramborový tatarák II.
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli...
více o Minutkový guláš - dietní
Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým...
více o Řízky v alobalu - dietní
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera
Brambory očistíme kartáčkem a přepůlíme podél. Střed lehce vykrojíme, osolíme a pokapeme olejem. Položíme na pekáč řezem nahoru a v horké troubě...
více o Plněné pečené brambory
Do hrnce s vodou dáme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé kostičky pokrájenou zeleninu. Zalijeme kečupem,...
více o Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Maso nejdříve silně naklepeme a pak rozkrájíme na tenké nudličky, osolíme a posypeme pálivou paprikou. Promícháme se solamylem, bílkem a kapkou vody a...
více o Flamendr
Do misky na malé kousky nakrájíme šunkový salám, nastrouháme sýr a namačkáme česnek. Vše lehce promícháme a do směsi vmícháme rozšlehané vajíčko. Směs...
více o Zapékané šunkové tousty
Zeleninu a ovoce nakrájíme nadrobno, salát natrháme na malé kousky, zakapeme oliv. olejem, osolíme a necháme v chladu odležet než bude hotové maso....
více o Míchaný salát s kuřecím masem
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na...
více o Béřovický králík
Horké brambory rozmačkáme vidličkou. Na oleji krátce osmažíme nakrájenou feferonku a česnek. Cibuli jemně nasekáme a vše promícháme s kečupem na...
více o Ďábelská bramborová omáčka
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme....
více o Mořské ovoce s těstovinami
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,...
více o Kuřecí játra na hrášku
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Jeden plát listového těsta vyválíme na co největší placku (ale pozor, aby těsto nebylo až příliš tenké!), abychom ji mohli rozkrojit na tři obdélníky....
více o Listové překvapení
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa....
více o Dietní karibské kuře
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,...
více o Vepřové maso na víně
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak...
více o Kuře po Srbsku
Anglickou slaninu a rohlíky nakrájíme na jemno, sýr nastrouháme a smícháme s vajíčkem a grilovacím kořením, potom směsí naplníme papriky a dáme do...
více o Zapečené papriky
Čtvrtky vykostíme a uložíme do pekáče. Z vody, kečupu, sojové omáčky, soli, pepře, kari, nakrájené cibule na kolečka a másla uvaříme lák. Necháme...
více o Kanadské kuře
Na velké pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibulku do zlata a přidáme na kousíčky nakrájené rajče.
Maso nakrájíme na kousky a promícháme s hořčicí,...
více o Těstoviny s kuřecím masem
Nakrájená, opepřená játra rychle opečeme, vyndáme, na zbylý olej na pánvi dáme plátky česneku a zpěníme (nesmí zhnědnout, zhořkl by). Přidáme...
více o Játra ála Alcron
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku, do mezer dáme několik lžic kečupu, posypeme...
více o Filé po cikánsku
Kuře naporcujeme nebo použijeme stehna, rozložíme do pekáčku a zalijeme směsí na omáčku. Pečeme nejprve cca 1 hodinu přikryté, pak 15 min. odkryté....
více o Kuře s kanadskou omáčkou
Těstoviny uvaříme.
Do pánve dáme špagetku, kečup, chilli a sůl. Kyž začne bublat vložíme celý tavený sýr. Znovu přivedeme k varu a mícháme dokud se...
více o Těstoviny dvou studentů
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme játra, k nim přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a počkáme až zesklovatí, dle potřeby přilijeme olejem, aby...
více o Játra pana starosty
Jemně nastrouhaný křen smícháme s rozmačkaným česnekem, smícháme s kečupem a můžeme podávat k ovaru, pečenému masu, párkům, mazat na chleba nebo...
více o Křenová pochoutka
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle nebo oleji. Předěláme na pekáček (nebo pekáč - to podle počtu strávníků) a...
více o Kuře po řecku II.
Řízečky naklepeme, osolíme, opepříme a očesnekujeme. Posypeme bylinkami a necháme alespoň 10 minut odležet v lednici. Čím déle necháte odležet, tím je...
více o Řízečky s paprikou a pórkem
Uvařené těstoviny necháme odkapat (v horkém létě i vychladit) během vaření těstovin si připravíme jemný krém: na jemno nakrájenou cibulku a tři utřené...
více o Letní těstoviny s créme fraiche
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky...
více o Kuře ala Bárt
Český salám, sýr, lečo (ze sklenice dáme na síto odkapat) vše umeleme na masovém strojku. Přidáme kečup, utřený česnek a pepř. Utvoříme hmotu a...
více o Salamandr
Nejprve si přichystáme marinádu. Promícháme kečup s cukrem, worchestrem a nadrobno nakrájenou cibulí. Oloupaný česnek utřeme nebo nasekáme a vmícháme...
více o Pikantní kuře II.
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme...
více o Špagety strýce Jiřího
Marinádu připravíme smícháním za studena: hořčice, kečupu, oleje, směsi "Koření od Antonína" a soli.
Celé kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky a...
více o Kuře dobré
Plátky krkovice naklepeme, mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme přiměřeně velký pekáček, na dno dáme kousek...
více o Krkovička na kečupu
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,...
více o Houbové Uncle Bens
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném osoleném...
více o Mňam topinky
Kuře naporcujeme a osolíme, dáme do hrnce a uděláme si zálivku. Do většího hrnku dáme 3/4 vody a zbytek oleje, přídáme hořčici, kečup, pepř,...
více o Sakra kuře
Filé osolíme z obou stran a klademe do pekáčku nebo zapékací mísy. Potom na něj dáme vrstvu kečupu. Cibuli rozpůlíme, nakrájíme na plátky, které...
více o Zapékané filé
Kuře nebo kuřecí stehna osolíme, přidáme zlehka grilovací koření, nakrájíme česnek, cibuli a dáme do kastrolu do trouby bez oleje. Když se začnou...
více o Kuře a la černé pivo
Uvaříme brambory ve slupce (postup stejný jako na bramborový salát). Studené rozkrájíme stejným způsobem jako na bramborový salát. Přidáme jemně...
více o Lutěnice