Smíchejte všechny přísady, ale uschovejte si stranou část rozšlehaného vejce. Vypracujte těsto (podle potřeby přidejte tuk či mouku), zformujte je do... více o Elfský Chléb Lembas
Porci šlehačky dáme do vysoké sklenice, zalijeme koňakem a přidáme uvařenou kávu.... více o Americký Filip
Vo vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme 2 lžíce vody. V míse smícháme cukr s moukou, 2 celými vejci a 3 žloutky. Vřící mléko lejeme... více o Trojbarevný krém
Suroviny na těsto zpracujeme, rozdělíme na poloviny, vyválíme na stejně velké obdélníky a upečeme. Z mléka, pudinku a krystalového cukru uvaříme... více o Krémový koláč
Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to hrozně rychlé a moc dobré!... více o Tiramisu po česku III.
Všechny ingredience smícháme ve šlehači dohromady, nalijeme do hrníčků a do každého přidáme na ozdobu pár zrnek kávy. Vložíme do mrazáku pro rychlé... více o Mražená káva Latté
Přísady zpracujeme na vále v těsto, necháme odležet a pak vtlačujeme ve slabé vrstvě do malých košíčkových formiček, které jsme vymazali 100% tukem.... více o Kávové košíčky
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou... více o Kávěnky
Z pomletých keksov, práškového cukru, kakaa, rumu a kávy urobíme polotuhú masu a odložíme ju na 30 minút do chladničky. Na doske posypanej práškovým... více o Kokosová roláda IV.
Ze všech surovin zadělat hustší lité těsto silnější černou uvařenou kávou, nebo mlékem a trochu kávy dosypat. Péci ve vymazananém a vysypaném pekáči... více o Šup šup perník paní Hrochové
Z bílků ušlehat sníh, přidat strouhané ořechy, 2 lžíce mouky, mletou kávu a 2 žloutky. Hmotu rozetřít na plech pokrytý pergamenovým papírem, který... více o Sultánské řezy
Do větší nádobky dáme led, kávu, cukr a zalijeme mlékem. Mixérem chvíli mícháme na největší stupeň, až se vytvoří pěna na povrchu. Nalijeme do... více o Frappé
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr. <BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku. <BR>Krém:... více o Kardinálské řezy
Bílky našlehám se špetkou soli (jdou lépe šlehat), přidám část cukru. Žloutky našlehám se zbylým cukrem a horkou vodou. Opatrně smíchám se sněhem a... více o Obyčejný piškotový dort
Z rumu odlijeme asi jednoho panáka, do lahve se zbylým rumem nasypeme kávu dolijeme rumem a uzavřeme. Pečlivě promícháme a necháme 3 týdny odležet,... více o Vynikajicí kávový likér
Na vymazaný plech poskládáme oplatky. Z bílků a cukru našleháme sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se strouhankou, ořechy, práškem do pečiva a rozetřeme na... více o Ořechové řezy IV.
Utřeme lučinu se žloutky a cukrem do hladka. Ušleháme šlehačku, do které přidáme ztužovač. Vše smícháme dohromady a na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků.... více o Tiramisu z lučiny
Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít... více o Bezinkový likér
Umleté piškoty zalijeme kávou, přidáme cukr, kakao, rum a vypracujeme vláčné těsto, ale tuhé, je-li třeba přidáme více kávy. Těsto rozetřeme na... více o Kokosová roláda VII.
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost... více o Pravé italské tiramisu II.
Mléko svaříme s medem, citronovou kůrou a skořicí, přimícháme lžíci kakaa a zalijeme horkou kávou.... více o Medový šálek
Kávu smícháme s instantní kávou a čokoládou v malém kastrolku a necháme krátce přejít varem. Přilijeme rum a necháme zcela vychladit. Část smetany... více o Slavnostní káva
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému, Postup ještě... více o Tiramisu X.
Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně... více o Dvoubarevná roláda II.
Žloutky našleháme s 1 lžící cukru a za stálého míchání přidáváme sýr. Zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmícháme do utřených žloutků se... více o Tiramisu IV.
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou přecedíme a přidáme rum. Žloutky s cukrem šleháme v páře, potom přidáme lučinu. Do ušlehané šlehačky přidáme... více o Tiramisu III.
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem, naskládáme piškoty, které rovnoměrně... více o Tiramisu pravé Italské
Nejdříve si uvaříme silnou kávu,kterou necháme vychladnout.Dobře utřeme žloutky s cukrem a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone.Do větší misky s... více o Tiramisu VII.
Ingredience vše smícháme a upečeme troubě. Naplníme nádivkou a polejeme polevou. Poleva se vytvoří smícháním kávy s cukrem do leskla.... více o Vánoční cukroví-MOCCA
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě... více o Tiramisu po česku
Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej,... více o Koňaková bábovka
Utřít: Lučinu, 2 žloutky, 1 lžíce cukru, 1 lžíci rumu. Ušlehat: sníh ze 2 bílků a šlehačku. Smíchat sníh se šlehačkou a opatrně vmíchat do připravené... více o Tiramisu VI.
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem, naskládáme piškoty, které rovnoměrně... více o Tiramisu z Mascarpone
Moučkový cukr, uvařenou kávu a žloutky spolu utřeme a postupně přidáváme ostatní suroviny, nakonec tuhý sníh. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný... více o Nanukové řezy
V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác, dáme vrstvu sýrového krému,... více o Tiramisu II.
NORMÁLNÍ KÁVA PŘÍPRAVA S ŠLEHAČKOU A WHISKEI... více o IRSKÁ KÁVA
V misce vymícháme žloutky s cukrem,postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovnej tác, dáme vrstvu sýrového krému,... více o TIRAMISU IX.
Uslehame slehacku, bilky, zloutky s cukrem. Vse pridame do Mascarpone. Na dne plechu poklademe susenky namocene v silne espreso kave s likerem.... více o TIRAMISU VIII.
Do hrníčku nalijeme kávu a přidáme lžičku skořicového cukru a 2-3 lžičky medu (jak kdo má rád sladký). Chutná skvěle k moučníkům, ale i jako samotné... více o Kava "BLAZKA"
Do mixéru dáme vejce, cukr, marmeládu, kávu a asi 5 minut mixujeme. Potom přidáme sirup, rum, mouku s práškem do pečiva a ještě chvíli mixujeme. Těsto... více o Mixovaný dort
Uvaříme 250 ml silné kávy, necháme vychladnout a přidáme rum. V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Zbylé mléko... více o Bomba Malakoff
Cukr vložíme na pánvičku, nepatrně pokropíme vodou a necháme za stálého míchání zkaramelizovat dočervena. Karamel hned zalijeme zbytkem vody,... více o Karamelový koktejl
Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme Mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy, musí být vlažná (nikoliv horká). Do... více o Tiramisu I.
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme. Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a... více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
Likér vyrábíme z aronie kanadské, černého rybíru nebo z černého bezu. Bezinky necháme 30 minut vařit v 1 l vody, pak necháme okapat. Potom přidáme... více o Likér fantazia
**Příprava piškotu:** Našleháme žloutky s cukrem, potom vmícháme mouku a nakonec pomalu našleháme bílky. Vše nalijeme do máslem vymaštěného a moukou... více o Tiramisu V.
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru.... více o Kávové řezy s vaječným koňakem
Mléko a cukr přivedeme k varu, přisypeme kávu a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.... více o Vatikánská káva
Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou... více o Mražená káva