Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari....
více o Játra s kapií
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a...
více o Toastová roláda
Na másle rozpustíme droždí, do zchladlého vmícháme pomazánkové máslo (mícháme do hladka), přidáme nastrouhaná vajíčka, sůl, pepř, okurky (nebo...
více o Drožďová pomazánka Lendys
Sýr a salám nastrouháme, zeleninu a vejce nakrájíme na malé kostičky. Zamícháme a přidáme sůl a majonézu dle chuti.
Podáváme s pečivem....
více o Letní salát II.
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme...
více o Bramborák rodeo II.
Tlačenku nakrájet na kostičky, zeleninu na nudličky, přidat zbytek, promíchat, nechat v lednici 2 dny odležet. Vzhledově ani chuťově nelze poznat,že...
více o Tlačenkový salát III.
Syrečky nastrouháme, rozmícháme s Lipnem, pomazánkovým máslem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, dle chuti přisolíme a vmícháme mletou papriku,...
více o Šmytec
Játra pokrájíme na malé kousky a dáme na pánev se zpěněnou cibulí, přidáme zeleninu nebo lečo, koření a dusíme, až je šťáva hustá.
Nejchutnější jsou...
více o Přátelská játra
Játra nakrájíme na nudličky, orestujeme, uděláme šťávu z kečupu, přidáme kápie a žampiony, mírně povaříme, dochutíme.
Příloha rýže....
více o Loupežnická játra
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle...
více o Pikantní směs
Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v...
více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně...
více o Grandiózní
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo...
více o Zelňáky IV.
Čtverce alobalu potřít máslem, poklademe brambory na širší kolečka, osolíme, na ně dát orestovaný plát kotlety (při restování zastříknout trochu...
více o Zapečené kotlety v alobalu
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme...
více o Kuřecí kapsy s olomouckými tvarůžky
Připravujeme ze 4 dílů masa - to je totiž krása. Pak si je naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Orestujeme na pánvi a přidáme cibuli,...
více o Pomyšlení
Kapie upečeme na plotně, oloupeme a krátce rozmixujeme. Česnek utřeme v hmoždíři se solí, poté smícháme s kápií.
Konzervy scedíme a přidáme k...
více o Příloha k pečenému masu od tety Milice
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme...
více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku
Tento pokrm je velice rozmanitý, můžete použít prakticky cokoliv. Rád perličky připravuji z několika druhů masa a každou s jinou náplní, ale je to jen...
více o Wenušina improvizovaná perlička
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále kečup, chilli,...
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Hlívu uvaříme (vývar použijeme na polévku), po zchladnutí nakrájíme, přidáme krájenou cibuli a kapii. Z ostatních ingrediencí umícháme klasickou...
více o Hlíva jako salát
Maso a špek nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu se steakovým kořením. Dáme na rozpálený olej, orestujeme, přidáme cibuli, kapie, žampiony,...
více o Kuřecí směs po staročesku
Očištěné kuře posypeme kořením Grilované kuře a necháme alespoň hodinu odležet. Klobásu nameleme a smícháme společně s mletým masem, na kousky...
více o Grilované kuře s nádivkou
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme....
více o Subuta
Šunku, kapii, okurky, vejce a jablko nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní, vmícháme smetanu, dochutíme a dáme do ledničky vychladit....
více o Šunkový koktejl II.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po částečném zchladnutí postupně...
více o Větrníčky se slanou náplní
Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným...
více o Chlebová štola
Rýži podusíme na trošce tuku se solí a necháme vychladnout.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji opražíme. Do vymazaného...
více o Velbloudí hrby
Játra a párky nakrájíme na malé kostky, promícháme s kořením a necháme odležet. Na slanině orestujeme cibuli na to hodíme játra, párky a nakrájené...
více o Pestrá játra
Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny,...
více o Mleté vepřové s paprikou a žampiony
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele...
více o Pikantní lutika tety Milice
Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a...
více o Sterilovaný myslivecký salát
Brambory a slaninku nakrájíme na silnější plátky, kuřecí prsa a papriku na kostičky. Slaninku a kuře opečeme na pánvi. Pekáč vymažeme asi polovinou...
více o Zapečená kuřecí mňamka
Listové těsto rozválíme, potřeme hořčicí, míchanými vejci, poklademe žampiony, kapií, plátky šunky, sýra. Do středu položíme párky a srolujeme v závin...
více o Velikonoční závin
Rýži uvaříme zvlášť klasickým způsobem. Na oleji osmažíme salám na kostičky nakrájený, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, okurky, kapii, hrášek,...
více o Bohničína
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání...
více o Rizoto z mletého masa
Na nudličky rozkrájenou slaninu rozškvaříme na pánvičce, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okurky a kapii, na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Vinařské topinky
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná....
více o Plněná veka II.
Na pánvi, na trošce olivového oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Jak začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek (pouze bílou...
více o Fazolová Worchesterovka
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,...
více o Minutkový guláš Petřín
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat...
více o Tomatová cikánská pečeně
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes...
více o Kuře na sobotu
Na dozlatova rozpálenou slaninu přidáme na půl kolečka nakrájenou klobásu, na proužky cibuli a kapie. Vše z prudka orestujeme, přidáme česnek a na...
více o Fazolové chilli
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dobře promícháme a napěchujeme do sklenic.
Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme při 85 °C 30 min...
více o Zelenina pro přípravu vlašského salátu
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra...
více o Sýrová roláda III.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme do měkka. Před dokončením přidáme k masu na nudličky nakrájenou cibuli,...
více o Hněv blanických rytířů
Nakrájenou šunku, máslo, mletou papriku (podle chuti), sůl a pepř rozmixujeme. Postupně přiléváme smetanu, až vznikne pěna, do které zamícháme na...
více o Brynzový dort