Kuře omyjeme, vložíme do pekáčku, posolíme dostatečnou dávkou soli, opepříme, poklademe žampiony, pokryjeme alobalem a při 200 stupních v el. troubě...
více o Kuře podle Šárky
Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, poté přidáme játra a orestujeme, pozor, aby nepustila šťávu, tomu zabráníme, že játra necháme nejprve zatáhnout a...
více o Játra na víně
V kastrolu rozehřejeme olej, nasypeme 3 drobně nakrájené červené cibule a 4 stroužky česneku na plátky. Chvilku restujeme, a pak přidáme červenou...
více o Tofu na mexický zpusob
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní ingredience a promícháme. Touto...
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme...
více o Divoký špíz
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou...
více o Žraločí steak s majonézovým přelivem
Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno,...
více o Kuře La c´
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na malinké kostičky maso. Orestujeme, po chvilce okořeníme a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a malinko!...
více o Srbské rizoto III.
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne uležet.
Na mokrý igelit rozetřít...
více o Bůčková roláda v alobalu
Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené...
více o Zdravější sekaná
Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky, ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a trošku posypeme grilovacím kořením nebo kořenící směsí...
více o Pečené kuřecí závitky
Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech...
více o Kapiový salát po řecku
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,...
více o Mikulovské žebírko
Nejdříve si připravíme zálivku. Olej, ocet, sůl, pepř, lisovaný česnek dobře rozmícháme, pak přidáme nakrájenou klobásu a rozinky (lepší jsou předem...
více o Španělský salát
Uvařenou čočku smíchám s nastrouhanými okurkami, nakrájenou kapií a cibulí. Přidám trochu (asi jednu lžičku) cukru, sůl, pepř, olej a ocet. Promíchám...
více o Čočkový salát IV.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici, tatarku, osolíme a opepříme,...
více o Chlebíčky z mléčného baru
Do misky dáme tavený sýr, měkké máslo, okořeníme pepřem, citr. šťávou a solí a důkladně utřeme, aby hmota byla hladká. Na jemno nakrájíme cibuli,...
více o Sýrová pomazánka s kapary
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se...
více o Koule z kuřecího
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Přidáme žampiony, kapii, šunkový salám nakrájený na čtverečky...
více o Kuřecí soté se smetanou a chřestem
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou dýni, zalejeme vodou, osolíme a povaříme.
K uvařené dýni...
více o Dýňová polévka s kukuřicí
Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák.
Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,...
více o Radoušovo ucho
Zelí pokrájíme na drobné nudličky, okurku, rajčata, papriku na drobné kostičky. Mrkve najemno nastrouháme a přidáme ostatní ingredience, zamícháme,...
více o Salát s čínským zelím atd.
Na velké pánvičce nejlépe s pokličkou osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme nakrájené papriky na kostičky. Necháme chvíli dusit a tak za 2-3...
více o Rofus aneb lečo trochu jinak
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1-2 mm) a chilli papričku zbavíme jadérek a také...
více o Těstoviny Mňam Mňam
Z masa připravíme 5-6 řízků, naklepeme, osolíme a okořeníme dle chuti. Na oleji orestujeme šunku, kapii, vmícháme vajíčka, zelenou petrželku, trochu...
více o Plněný řízek fritovaný
Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20...
více o Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Rýži uvaříme, necháme vychladnout. Orestujeme nebo uvaříme kuřecí prsa. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vychlazenou rýží smícháme s vychlazeným...
více o Lehký rýžový salát
Roláda: špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme...
více o Studená špenátová roláda
Houby podusíme do měkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, pak přidáme sladkou papriku, zalejeme vodou, aby vznikla řídká omáčka. Přidáme podušené houby,...
více o Houbový paprikáš
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí (1 je lépe scedit),...
více o Mexické fazole II.
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel!...
více o Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nakrájene kuřecí maso smíchané s trochou škrobu, kořením, lžící olivového oleje a sojové omáčky necháme ideálne pár hodin v chladu marinovat. Poté je...
více o Kuřecí čína s kešu a cuketou
Naklíčenou mungo fazoli smícháme s rozmraženou kukuřicí, nadrobno nakrájenou kapií, a na plátky nakrájenou mladou jarní cibulkou. Zalejeme zálivkou,...
více o Naklíčené mungo fazole s kukuřicí II.
Uvaříme si dopředu namočenou cizrnu. Špagety polámeme na menší kousky a uvaříme je v neosolené vodě. Ještě teplou uvařenou cizrnu a špagety smícháme,...
více o Dijonská cizrna
Zeleninu nakrájíme, polejeme zálivkou z bílého jogurtu, prolisovaného česneku a provensálského koření. Osolíme. Promícháme....
více o Provensálský salát
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Z másla, sýru a ostatních surovin nadrobno nakrájených utřeme pomazánku. Krabí prsty opatrně rozbalíme, potřeme pomazánkou a zavineme.
Podáváme jako...
více o Krabí roládky
Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme...
více o Staročeský guláš
Starší žemle nakrájíme na kostky a přelijeme horkým vývarem. Necháme 1 hod. odstát. Potom přidáme špenát, vejce, mouku. Osolíme, okořeníme a z těsta...
více o Salát se špenátovými nočky
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Z upečeného bůčku odstraníme kůrku. Poté bůček pomeleme nebo rozmixujeme.
Přidáme sýr, cibuli, hořčici, sůl a pepř a nakonec opatrně vmícháme vejce...
více o Bůčková chuťová pomazánka
Kapie střední velikosti seřízneme ve vzdálenosti 0,5 centimetru od stopky a jádřince odstraníme. Papriky ovaříme v osolené vodu po dobu 1-2 minuty,...
více o Nakládané plněné papriky po Ázerbájdžánsku