• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kapary

Kapary

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Středomořský bažant

Středomořský bažant

Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu. Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé... více o Středomořský bažant

Ryba na zeleno

Ryba na zeleno

Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a... více o Ryba na zeleno

Kuře s kapary

Kuře s kapary

Kuře uvaříme a necháme vychladnout. Do vývaru dáme kapary i s nálevem přidáme na másle orestované žampióny. Necháme přejít varem a přidáme vykostěné... více o Kuře s kapary

Zapékané kuřecí závitky

Zapékané kuřecí závitky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými... více o Zapékané kuřecí závitky

Tatarský biftek speciál

Tatarský biftek speciál

Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál

60 minut
Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně

Kuličky z mletého masa s kapary na…

Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu... více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně

Masové kuličky s kapary

Masové kuličky s kapary

Maso opepříme, osolíme a smícháme s osmaženou cibulí a nasekanými kapary. Utvoříme větší kuličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celé... více o Masové kuličky s kapary

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Plátky vepřové pečeně naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší pánvi rozehřejte 3... více o Vepřové plátky v pikantérii

Omáčka na těstoviny s tuňákem

Omáčka na těstoviny s tuňákem

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme tuňáka, lehce orestujeme a přidáme rajčata nebo rajský protlak. Necháme asi 5 minut povařit, pak přidáme... více o Omáčka na těstoviny s tuňákem

Tatarka ze zakysky

Tatarka ze zakysky

Vše smícháme, a je to hotovo. Vyzkoušela jsem ke smaženému květáku a bylo to lepší ,než kupovaná tatarka nebo majonéza.... více o Tatarka ze zakysky

30 minut
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla... více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

15 minut
Rychlý vaječný salát

Rychlý vaječný salát

Vejce nakrájíme na kostičky, promícháme s majolkou. Přidáme na stejné kostičky nakrájený celerový řapík (aby to křupalo) a kapary. Zamícháme a... více o Rychlý vaječný salát

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky... více o Krakonošův oběd

60 minut
Vepřová srdíčka v omáčce

Vepřová srdíčka v omáčce

Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z... více o Vepřová srdíčka v omáčce

30 minut
Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Uvařené těstoviny promícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme tuňáka, pokrájené olivy a kapary, oloupaná a pokrájená rajčata ... více o Těstovinový salát s tuňákem IV.

Kopřivy k obědu

Kopřivy k obědu

Nasekané kopřivy smícháme se špenátem. Přelijeme dostatkem oleje, přidáme kapary, osolíme, opepříme a uvaříme. Výborné jako příloha ke grilovanému... více o Kopřivy k obědu

Pivní pomazánka express

Pivní pomazánka express

Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express

Rajčatová omáčka s olivami

Rajčatová omáčka s olivami

Rajčata oloupeme, nakrájíme. Na oleji opražíme nakrájený česnek, přidáme rajčata, rozmarýn, cukr, osolíme, opepříme. Na mírném ohni vaříme, dokud... více o Rajčatová omáčka s olivami

Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob

Rajčatovo-okurkový salát na…

Oloupeme okurku, rozkrojíme ji podélně na polovinu a lžičkou vyškrábeme semínka. Škrabkou nakrájíme okurku na dlouhé tenké pásky. Pásky vložíme do... více o Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob

Máslíčko z pizzerie + ciabatta

Máslíčko z pizzerie + ciabatta

Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip... více o Máslíčko z pizzerie + ciabatta

Plněné paprikové špice

Plněné paprikové špice

Tvaroh, nasekané kapary, kmín, rozmačkaný sýr, máslo a sardelovou pastu smícháme dohromady. Dochutíme hořčicí, mletou paprikou, solí a pepřem (nejlépe... více o Plněné paprikové špice

10 minut
Zelená majonéza

Zelená majonéza

Špenát a kapary osolíme a podusíme, dokud se voda nevypaří. Spolu s okurkami jemně rozemeleme a vmícháme do majonézy. Dochutíme solí, špetkou cukru a... více o Zelená majonéza

30 minut
Těstovinový salát s tuňákem a celerem

Těstovinový salát s tuňákem a celerem

Těstoviny uvaříme a scedíme, necháme vychladnout. Přimícháme na osminky nakrájená rajčata, nakrájený celer, natrhaný salát. Přidáme kapary,... více o Těstovinový salát s tuňákem a celerem

Krabí salát s kapary

Krabí salát s kapary

V misce rozmícháme kečup s olejem, šťávou z citronu, cukrem a worchestrem. Osolíme, opepříme a vyšleháme s jogurtem. Přidáme kapary a zlehka... více o Krabí salát s kapary

20 minut
Vaječné ragú

Vaječné ragú

Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu... více o Vaječné ragú

Brokolice zapečená s lososem po italsku

Brokolice zapečená s lososem po…

Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou... více o Brokolice zapečená s lososem po italsku

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme... více o Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Králík po myslivecku II.

Králík po myslivecku II.

Maso nakrájíme na kousky, řádně omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj šalvějové lístky, stroužky česneku a kousky masa. Při velké... více o Králík po myslivecku II.

Olivová pasta (La Tapenade)

Olivová pasta (La Tapenade)

Olivy vypeckujeme a rozmixujeme společně s kapary, sardelkami a olejem. Opepříme. Mažeme na opečenou bagetu. Podáváme jako aperitiv nebo předkrm.... více o Olivová pasta (La Tapenade)

Zapečené papriky II.

Zapečené papriky II.

Papriky rozčtvrtíme, cibulku nakrájíme na silná kolečka. Česnek posekáme. Mozzarellu pokrájíme na kostky. Rozehřejeme olivový olej a v něm asi 5 min.... více o Zapečené papriky II.

Bramborový salát s nepravou majonézou (1922)

Bramborový salát s nepravou majonézou…

Uvařené vychladlé, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou okurku, nakrájené vařené vejce, nahrubo nastrouhané jablko, na drobno... více o Bramborový salát s nepravou majonézou (1922)

Květákové rizoto

Květákové rizoto

Do vody dáme bobtnat trochu rozinek. Omytý květák trochu spaříme ve vodě s bobkovým listem, vyjmeme a necháme chladit. Na pánvi na sucho osmažíme maso... více o Květákové rizoto

Zapékaný celer

Zapékaný celer

Oloupaný celer rozkrojím na půl a nakrájím na plátky (asi 0,5 cm). Plátky dám do hrnce, zaliji vodou a citronovou šťávou a vařím na mírném plameni... více o Zapékaný celer

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Olivy a kapary nasekat na malé kousky, česnek rozmačkat. Vše smíchat s tuňákem a tím dalším a dát na chvilku do chladu. Pak už jen namazat na chléb a... více o Tuňáková pomazánka s kapary

90 minut
Držky po štajersky

Držky po štajersky

Cibulu a slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme na proužky nakrájané dršťky, zalijeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minut. Z oleje a mouky si... více o Držky po štajersky

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Tvarohy utřeme s prolisovaným česnekem (dle chuti), osolíme, přidáme nasekanou kapii a nasekané kapary, dochutíme chilli a necháme vychladit.... více o Ostrá tvarohová pomazánka

Tuniský salát

Tuniský salát

Rajčata nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm, cibuli rovněž. Jemně promícháme, vložíme okapané kapari (1 malá sklenička na 1/2 kg rajčat), zalijeme asi... více o Tuniský salát

Královská pečeně

Královská pečeně

1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs... více o Královská pečeně

Pravá tatarská omáčka

Pravá tatarská omáčka

Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra... více o Pravá tatarská omáčka

Pikantní bramborová kaše

Pikantní bramborová kaše

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smetanu přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Pikantní bramborová kaše

20 minut
Dědečkova vejce

Dědečkova vejce

Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

Korsický rajčatový salát

Korsický rajčatový salát

Z rajčat odstraníme zbytky stopky. Rozkrájíme plátky a naskládáme na talíř nebo misku. Cibuli, česnek, kapary, olivy, petržel, sůl a pepř promícháme... více o Korsický rajčatový salát

Játra po tyrolsku

Játra po tyrolsku

Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve... více o Játra po tyrolsku

játra na tymiánu

játra na tymiánu

Očištěná játra obalíme v opepřené mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, když začne pěnit vložíme játra a opečeme po obou stranách. Opečená játra... více o játra na tymiánu

Tatarka II.

Tatarka II.

Vše smícháme, necháme uležet a podáváme. Pro odlehčení je možné přidat bílý jogurt a jakékoliv zelené bylinky.... více o Tatarka II.

pomazánka z makrely - francouzská

pomazánka z makrely - francouzská

Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pomazánku... více o pomazánka z makrely - francouzská

olivová pasta

olivová pasta

Na 300g pasty dáme do mixéru 150g černých oliv bez pecek, 8 sardelových řezů, 60g scezených kaparů, 2-3 oloupané stroužky česneku. Mixujeme nejdříve... více o olivová pasta

bramborový salát s matjesy II.

bramborový salát s matjesy II.

Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nakrájené kapary, a matjesy nakrájené na slabé proužky. Jeden řez ryby rozmačkáme... více o bramborový salát s matjesy II.

bramborový salát italský s kapari

bramborový salát italský s kapari

Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté... více o bramborový salát italský s kapari

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

127
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
95
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
86
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
56
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Nedávno navštívené recepty:

Ravioli Polévka z droždí Halušky se zelím
Kvasnicová pomazánka Nebe v "hubě" Výborné koláčky
Malinový dort - hit všech oslav Gulášová polévka II. Kuřecí závitky pro jaterní dietu
Jablkový krémeš Alenčin rychlý skládaný salát Indické kuře Tikka Masala

Další doporučené ingredience:

Kamenáč Kančí hřbet Kančí kýta Kančí maso Kandovaná kůra mix citron pomeranč
Kandovaná pomerančová kůra Kandované ovoce Kandované třešně Kandovaný zázvor kapara ocet
Kapie Kapr Kapří filety Kapří maso Kapří ocasy
Kapučíno - oříškové Kapusta Kapustové listy Karafiát Karambola
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kapary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact