Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké... více o Těstovinový balíček se zeleninou
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně... více o Fazolový salát s vejci
Všechny ingredience smícháme a mažeme na pečivo,nebo podáváme jako dip k syrové zelenině.... více o Tvarohová pomazánka s kapary
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, brokolici rozdělíme na růžičky a vše uvaříme na páře. Vlažné brambory smícháme s růžičkami brokolice. Pórek... více o Bramborový salát s brokolicí
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a... více o Jehněčí nožička dušená v zelenině
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Nejprve dejte vařit vodu a špagety, do vroucí přidejte sůl a špagety. Na oleji ze sardinek opékejte cibuli až je měkká, ale nezmění barvu. Nyní... více o Špagety se sardinkami
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek.... více o Špagety alla puttanesca
Vařený brambor rozmačkáme vidličkou a smícháme s mascarpone. Vejce rozšleháme v misce. Rajčata, olivy, ančovičky nakrájíme na drobno a přidáme k... více o Italská omeleta 2
Rýži uvaříme v osolené vodě s trochou oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka,... více o Náplň do zapékaných rajčat či paprik
Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, do vody přidáme trochu oleje. Hotovou rýži slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili... více o Studené rizoto alla mediterranea
Troubu předehřejte na 200 °C. Na plechu pokrytém pečicím papírem upečte papriky, až jejich slupka téměř zčerná. V misce přetáhněte kuchyňskou fólií,... více o Pan bagnat
Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, bylinky, kapary a citronovou šťávu. Přidejte tabasko, sůl a pepř a dejte v uzavíratelné sklenici do chladu.... více o Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na 30 minut. Brambory rozmačkáme, olivy (vypeckované) nakrájíme na kolečka.... více o Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary.... více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny... více o Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka... více o Chlebový salát Panzanella
Droždí necháme rozpustit se lžičkou cukru ve vlažné vodě (50 ml), do mísy si dáme mouku, změkle máslo, sůl, zbytek cukru, kvásek a zpracujeme těsto,... více o Slaná bábovka s paprikou a uzeným sýrem
Kapra rozpůlíme, vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme, pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokrájíme... více o Kapr na bylinkovém másle
Dýni nakrájíme na kostky, šalotku na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme osmahnout šalotku a celý česnek. Po chvíli přidáme dýni, zalijeme... více o Dýňová pochoutka
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na... více o Italská caponata
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme... více o La caponata - varianta s cibulí
Tenké plátky pórku, nastrouhaný celer a mrkev osmahneme na másle. Přidáme rybí vývar, lisovaný česnek, rajčatové pyré a koření. Vaříme 5 - 10 minut.... více o Lososová polévka z Ruska
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na... více o Barevný kuskusový salát
Do pekáče nebo zapékací mísy dáme olej, nakrájená rajčata, kapary, česnek a tymián a vložíme do trouby prohřát (rozvonět). Pak přilijeme vodu a víno a... více o Filety s provensálskou omáčkou
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho... více o Roláda na bílém víně s tuňákem
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Osušíme je, pokrájíme na plátky (1 cm). Z bílků uděláme sníh. Ze žloutků, mléka, mouky a... více o Kedlubnové řízečky s dipem
Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně... více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou
Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se... více o Zvěřinový nářez
Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem.... více o Francouzský tatarák
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a... více o Grilovaná zelenina
Bagetky rozkrojíme napůl a dáme rozpéct, aby se vytvořila křupavá kůrka. Potřeme bylinkovým máslem, poklademe plátky lososa a posázíme capary. Můžete... více o Bagetka s uzeným lososem a kapary
Na olivovém oleji zpěníme oloupaný a utřený česnek. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata a vše prohřejeme spolu s kaparami. Smícháme s... více o Gnocchi se sušenými rajčaty a kapary
Prsa prokrojíme(nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a potřeme každý směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme pevně do... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med... více o Losos se švédskou omáčkou
Rajčata a bílou cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s masem, kapary, žloutkem, cca deseti lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Ve Francii... více o Tatarák po francouzsku
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit,... více o Vepřové ledvinky dušené.
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,... více o Pomazánka z drůbků
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s... více o Nakládané sýry - směs
Ve větším kastrolu na oleji osmažíme česnek a plátky sardelek, které stlačujeme vidličkou. Přidáme loupaná rajčata, osolíme, dáme Bylinky bazalka a... více o Těstoviny s olivami II.
Vložit hovězí do mražáku asi na 30 min., nebo až je pevné, ale ne zmrzlé. Pomocí velice ostrého tenkého nože, nakrájet maso na papírově tenké plátky.... více o Carpaccio III.
Do misky dáme tavený sýr, měkké máslo, okořeníme pepřem, citr. šťávou a solí a důkladně utřeme, aby hmota byla hladká. Na jemno nakrájíme cibuli,... více o Sýrová pomazánka s kapary
Sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky, šunku na nudličky. Jablko a okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.... více o Sýrový salát II.
Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme... více o Telecí závitky s citrónovou omáčkou
Hovězí filé tence vyklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a sardelovou pastou. Pak rozetřeme vaječný žloutek, posypeme pokrájenou cibulí, kapary... více o Pikantní karpatské filé
Omáčka: rozehřeju olivový olej, dám na to prvně nakrájenou klobásku na kolečka, aby pěkně pustila štávu. Pak přidám rozpůlené olivy, kukuřici, kapary... více o Penne Oliva
Maso uvařím v osolené, horké vodě a nechám vychladnout. Potom nakrájím na tenké plátky (3 mm), maso narovnám na velký porcelánový mělký talíř. Do... více o Hovězí v přelivu
Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve... více o Masové kostky na thajském grillu