V kastrolu rozpusťte máslo a přimíchejte cukr s moukou. Sundejte ze sporáku a vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě čokolády, pak nechte zchladnout...
více o Florentýnky
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku a přidejte cukr, koření,...
více o Perníkový dort
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy.
Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů...
více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a podlejeme trochou vody stačí málo, jakmile se jablka prohřejí,...
více o Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem
**Příprava rýže**
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%...
více o Sushi pro začátečníky
Mouku prosijeme a promícháme s práškem do perníku, máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce, strouhaný zázvor, med, vodu a vše pomalu promísíme se...
více o Zázvorový chlebíček
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
V kastrolu rozpustíme...
více o Anglický vánoční pudink
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto...
více o Anglické zázvorové sušenky