Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte.
Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol....
více o Kachní paštika
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
V kastrolu rozpusťte sádlo.
Porce masa naskládejte těsně vedle sebe....
více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte...
více o Hříbky s kachními prsíčky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a...
více o Grilovaná kachna na pomerančích
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte...
více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut...
více o Kachní prsa na hrušce s medem
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté...
více o Kachna s orientálním kořením a mandarinkami
**Nejdříve si připravíme nádivku:** na oleji vzpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, na ni orestujeme játra/žampiony na kostičky nakrájené, až budou...
více o Kachna na pivě s nádivkou
Prosolenou a okmínovanou kachnu pečeme asi 20 minut. Pak ji posypeme majoránkou, obložíme cibulí pokrájenou na kolečka a polovinou vypeckovaných...
více o Kachna na švestkách
**Nádivka:** Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem....
více o Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme...
více o Kachna na medu s ovocem
Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky)....
více o Kachní prsa na švestkách
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Slaninku necháme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny a po všech stranách ji...
více o Kachna na víně
Na kůži vytvoříme mřížový řez, aby se nám pekně tuk vyškvařil a zbyla křupavá kůrčička. Prsa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi (čas neudávám, každý...
více o Kachní prsíčka na pomerančovém džusu
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a...
více o Kachna na medu
Čínské nudle připravíme podle návodu. Upečené kachní maso nakrájíme na kousky (možno i s kůžičkou).
Nakrájíme cibuli (větší množství, asi 1 cibule na...
více o Čínské nudle s kachnou
Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít...
více o Kachna po myslivecku
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít...
více o Kachna bez práce
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou...
více o Kachna na třešních
Vnitřek pečlivě očištěné kachny vytřeme lisovaným česnekem a naplníme směsí z králičího masa, čtvrtek cibule a jablíčka. Osolíme, okmínujeme a upečeme...
více o Kachnička Otíkovy babičky
Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené...
více o Dušanova kachna
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme...
více o Kachna pod stolem
Kachnu umyjeme a zevnitř usušíme. Játra hodíme do osolené vody a krátce povaříme, aby se zatáhla (2-3 min.). Nakrájíme na kousky. Cibule zasmažíme do...
více o Kachna z jihovýchodu
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě...
více o Špíz z kachních prsíček na grilu
Do kastrolku dáme olej a med a zahřejeme. Přidáme hořčici a pepř. Promícháme a touto směsí potíráme maso a obalíme ve strouhance. Uložíme do...
více o Kachní prsa v medovém těstíčku
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou...
více o Pečená kachna s ananasem
Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež....
více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky...
více o Pečená kachna s kalvadosem
V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a...
více o Kachna na broskvích
Naporcovanou kachnu opepříme, osolíme a posypeme paprikou (sladkou, pálivou - dle chuti) a poklademe do pekáče na nadrobno nakrájenou cibuli (1 velká...
více o Kachna po ukrajinsku
Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem,...
více o Kachní stehna se šalotkou
Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami,...
více o Pikantní kachní stehýnka
Kachní prsíčka nakrájíme na plátky, obalíme ve škrobu s vejcem a prudce opečeme na tuku. Vyndáme a přidáme cibulku, listový špenát, česnek, obě omáčky...
více o Opečená kachní prsa
Pracovní postup:
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Kachna na červeném víně
Upozornění: rozpočet je na 8 porcí
Kuře vykostíme a zbavíme kůže. Z obou stran posolíme, jemně pokřenujeme a pobazalkujeme. Do takto připraveného...
více o Krutokuřokachna
Dobře očištěnou a opranou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a pečeme s cibulí a máslem. Při pečeni mírně podlijeme vodou a občas přeléváme vypečenou...
více o Kachna s nudlemi
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme.
Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a...
více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným...
více o Kachna na roštu
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka. Pak ji rozporcujeme. Část tuku...
více o Kachna po staročesku