Do vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, podravku a kmín. Brambory uvaříme do měkka a přidáme tavený sýr, který necháme v polévce úplně...
více o Sýrová polévka s vejci
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená...
více o Tučnák na divoko
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne....
více o Poldiho zelný guláš
V hrnci na oleji osmahneme lehce na jemno nakrájenou cibuli.Potom poprášíme moukou a občas mícháme, než směs lehce zhnědne. Přidáme špenát zalijeme...
více o Výborný špenátek
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou....
více o Námořnické kotlety
Nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle a trošce oleje, aby se nepřipalovalo. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na cibulce a česneku. Přidáme...
více o Kuřecí v brokolici
Namočené fazole dáme vařit spolu s masem až do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci uděláme z másla a mouky světlou jíšku, kterou...
více o Hanácká fazolová polévka
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle...
více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme...
více o Svíčková s karamelem
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, uděláme do nich kapsu.
Do kapsy vložíme kolečko olomouckého tvarůžku, zašpendlíme párátkem a osmahneme na másle z obou...
více o Kuřecí prsa plněná tvarůžky
Pórek nakrájíme na kolečka, orestujeme v hrnci na oleji, kam následně rozdrobíme kvasnice a ještě chvíli restujeme. Zalejeme vodou, dáme lžičku vegety...
více o Pórková kvasnicová polévka
Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně...
více o Fazolový guláš IV.
Kotlety osolíme, opepříme a na trošce oleje zprudka opečeme. Výpek slijeme do pekáče, přidáme pivo, kotlety a dusíme pod pokličkou necelou hodinku....
více o Kotletky s pivní jíškou
Špenát uvaříme dle vlastní chuti (na konci přimícháme šlehačku).
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, bokem si připravíme náplň: cibulku...
více o Špenát s plněnými taštičkami
Hrách si propereme a necháme přes noc namočený ve vodě. Přidáme zeleninu a necháme vařit do měkka. Do hladka rozmixujeme, nalijeme znovu do hrnce,...
více o Hrachová polévka II.
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka....
více o Králík (zajíc) na černo
Na sádle uděláme světlý karamel (nepřipálit) a na něj dáme na hrubo nastrouhané kedlubny. Necháme trochu podusit a zalijeme vývaram (vodou) - ne mnoho...
více o Kedlubny na karamelu
Prsíčka nakrájíme na podlouhlé nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky. Na oleji osmažíme obě...
více o Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou
Do šlehačky přidáme 2 tavené sýry, bujón, bazalku, pepř a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme rozpustit sýry. Pokud...
více o Super bílá omáčka k těstovinám
Z másla a mouky uděláme jišku, trochu jí osolíme, přidáme mléko. Přidáváme po částech až zhoustne asi na krupičnou kaši. Přidáme zakysanou smetanu,...
více o Koprovka - jednoduchá
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou,...
více o Flondace
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do...
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme mletou papriku, na kostičky pokrájenou tlačenku. Pár minut podusíme. Podle potřeby přilejeme vodu a zahustíme...
více o Tlačenkový guláš
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku...
více o Babiččina šafránová omáčka
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou),...
více o Filé v lese
Nejdříve si uvaříme těstoviny. Připravíme vývar zeleninový a předvaříme brokolici, kterou rozřežeme na drobno. Na oleji zarestujeme česnek, na něj...
více o Václavovy těstoviny
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,...
více o Houbová omáčka II.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme na jemno pokrájenou cibulku, přidáme maso, osolíme a podusíme do měkka.
Zalijeme smetanou,...
více o Kuřecí na smetaně s bazalkou
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. V hrnci osmahneme na másle celer s mrkví. Až začnou krásně vonět zalijeme je vroucí vodou (já přilévám z...
více o Rychlá zeleninová bomba
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme...
více o Zedníčkova polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s trochou olivového oleje a na kolečka nakrájeným pórkem, osolíme, přidáme kari a špětku pepře, dle...
více o Kuřecí nudličky na kari se smetanou
Zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku, osmahneme, až se rozpustí přidáme nakrájené párky, osmahneme, zalijeme vodou a přidáme brambor a bujón ...
více o Frankfurtská polévka
Drůběž i s kostí a zeleninu necháme vyvařit (dáme-li maso do studené vody, bude vývar silnější), poté maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a vrátíme...
více o Drůbeží kaldoun
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Připravíme světlou jíšku, tu zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme sůl, pepř a lžičku veqety. Kapustu krátce povaříme v horké osolené vodě,...
více o Křupavé řízečky
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připraveného...
více o Pórková polévka s houbami
Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme...
více o Budapešťské kuře