Všechny bylinky nasušte. Stonek citrónové trávy nakrájejte na asi 2cm kousky.
Sušené suroviny promněte v dlaních a vše promíchejte. 2 lžičky směsi...
více o Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Dvě lžíce jeřabin dáme do hrnku a s cukrem nebo medem je rozmačkáme vidličkou. Přidáme jeden nebo dva hřebíčky, kousek celé skořice nebo na špičku...
více o Jeřabinový čaj
Jeřabiny otrháme, očistíme, opláchneme a dáme spařit do vroucí vody. Pak necháme okapat a naplníme jimi malé čisté sleničky (od přesnídávky, majolky)...
více o Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny opláchněte a nechte na utěrce oschnout. Do litru vody vsypte cukr a vařte, až se rozpustí. Jeřabiny rozdělte do sklenic, rovnoměrně zakapejte...
více o Jeřabiny v sirupu
Na oleji v pekáči promícháme na kostky nakrájené tofu, brambory a přidáme jeřabiny. Můžeme použít i brusinky nebo rybíz. Dáme péct do trouby. Pečeme...
více o Brambory s tofu a jeřabinami
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme...
více o Griotka z černých jeřabin
Utřeme do pěny žloutek, cukr a lžíci horké vody. Piškoty rozložíme na talíř, potřeme je polevou. Necháme chvíli zaschnout, pak do středu vmáčkneme po...
více o Piškotoví klauni