Rozdělíme si bílek od žloutku. Z bílku vyšleháme sníh a do žloutků dáme cukr moučka a vanilkový cukr, budeme třít o sebe.
Pak tam přidáme pol.mouku,...
více o třená bábovka
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi,...
více o Mleté koule s romadurem
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme...
více o Kuřecí kaldoun - polévka
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku. Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale balkánský sýr je hodně slaný. Papriky rozřízneme a...
více o Plněné papriky jinak II.
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,...
více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Květák dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, za stálého míchání chvíli podusíme...
více o Houbové karbanátky s květákem
Sýr nastrouháme najemno, salám nahrubo, starší rohlíky rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vše v míse promícháme, přidáme mléko s vejci,...
více o Smažák bez prskání - sýrové placičky
V misce vyšleháme vejce s rozetřeným česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem, přidáme strouhanku a změklé máslo a ze všeho vypracujeme hladkou...
více o Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, sůl, smetanu, česnek nebo kořenící směs, čerstvou strouhanku a dobře promícháme. Ze směsi...
více o Karbanátky s taveňákem
Nejprve oloupeme brambory a dáme je vařit. Trochu je posolíme a vaříme 20 minut. Žampiony pečlivě okrájíme a omyjeme. Potom je nakrájíme na tlustší...
více o Smažené houbové plátky
Vše dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do tvořítka a na suchý plech stříkáme hromádky. Nemáme-li tvořítko,můžeme hromádky tvořit...
více o Maminčiny ořechové hromádky
Bramborové těsto si připravíme v misce dle návodu a necháme 5 min odstát.
Mezitím si nadrtíme kukuřičné lupínky a smícháme s nasucho oprazenou...
více o Pralinkové knedlíky
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného...
více o Čínské jarní závitky
Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout...
více o Majoránkové karbanátky
Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout.
Vejce osolíme, opepříme a našleháme....
více o Celer se sezamem
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme....
více o Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo...
více o Vývar s rýžovými knedlíčky
Hovězí maso smícháme s jemně nasekanou cibulkou, česnekem, solí, pepřem, oregánem, vajíčkem a strouhankou. Maso propracujeme a vytváříme kuličky o...
více o Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou
Z mouky, prášku do pečiva, nakrájeného tuku, cukru, vejce a vanilkového cukru vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále vyválíme natenko, pomocí...
více o Prima řezy
Podle návodu si uvaříme fussili (nejlépe se na recept hodí - dále např. spaghetti, macarony), scedíme a jemně přelijeme olivovým olejem/máslem....
více o Těstoviny Al Pangrattato
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme...
více o Zeleninové karbanátky II
Uvařené dršťky nakrájíme na čtverce velké asi jako dlaň, necháme dobře okapat. Každý kus posypeme po jedné straně pálivou paprikou, po druhé potřeme...
více o Lucemburské dršťky