Dýni nakrájejte na menší kousky, uvařte doměkka a rozmixujte na pyré. Rozehřejte olej a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přikryjte poklicí a asi...
více o Dýňové cappuccino
Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte...
více o Mrkvový dort Pedro
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme sirup, vejce a špetku soli. Prošleháme. Přidáme mouku s práškem a nakonec nasekané ovoce a ořechy,...
více o Zmrzlé sušenky
Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené...
více o Mrkvový dort trošku jinak
Nejdřív rozšleháme vajíčka. Poté přilijeme smetanu a rozmícháme. Přidáme mouku, aby vzniklo řídší těstíčko. Nezapomeňte, že oříšky taky zahušťují....
více o Voňavé palačinky
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a...
více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,...
více o Opilá "Jamajka" marináda
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík...
více o Chai chia s ovocným přelivem
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála).
Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr ...
více o Opilá hruška s brusinkami
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Ideální je do stavu Al dente, slijeme.
Přidáme Lučiny a důkladně vmícháme až do rozpuštění. Poté přilejeme...
více o Gnocchi na sladko
Borůvky probereme, odstraníme lístky, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Okraje skleničky potřeme citronem a vysypeme cukrem. Dvě lžíce...
více o Koktejl se sirupem
Tofu dáme do mísy a rozmixujeme ho do jemna, asi 1 minutu. V páře rozpustíme čokoládu na vaření a přidáme kakao, mícháme, než se kakao rozpustí a poté...
více o Čokoládová tofu pěna II.
Příprava na směs:
Jablka se slupkou nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadérek. Potom nakrájíme na pravidelné plátky a vložíme do misky. Zalijeme...
více o Pečená jablka na javorovém sirupu
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Rozmačkané brambory a mléko rozmixujeme na řídké pyré. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj vejce a...
více o Bramborové lívanečky se slaninou
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto....
více o Ořechové lístky
Pastinák oloupejte, nastrouhejte najemno, vsypte do utěrky a trochu vymačkejte. Mandle nasucho opražte v nepřilnavé pánvi, nechte trochu vychladnout a...
více o Pastinákové muffiny
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu.
Odležené těsto vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary.
Ve...
více o Linecké těsto z javorového sirupu
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem....
více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu...
více o Hruškové carpaccio
Mouku prosejte se solí a droždím. Přidejte cukr, rozehřáté máslo a po jednom vpracujte vejce a po částech mléko, abyste získali hladké těsto. Nechte...
více o Celozrnné lívanečky s fíky
Do zmrzlinových oplatek dejte jogurt (můžete jej dát přibližně na hodinu odkapat do sítka vyloženého plátýnkem). Banány rozkrojte na poloviny a část...
více o Jogurtová lochneska
Do studeného mléka přidáme vejce, moučkový cukr, sůl, šťávu z citrónu a kakao. Za stálého šlehání přidáme prosetou mouku a šleháme tak dlouho, až se...
více o Kakaové palačinky
Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice. Po odležení vyválíme tenký plát, který...
více o Americký ořechový koláč
Pórek nakrájejte na asi 3 cm dlouhé dílky a v kastrůlku doměkka uvařte, dvě kolečka odřízněte a odložte stranou. Mandle namočte do 2 šálků horké vody,...
více o Pórkovo-mandlové želé
Olej promícháme se sirupem, pak přidáme zbytek surovin a drobně posekanou čokoládu, řádně promícháme a tvarujeme hrudky nebo placičky. Pečeme na...
více o Špaldové cookies
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout.
V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě...
více o Dia jogurtové řezy s rebarborou
Smetanu, čokoládu nalámanou na kousky, arašídové máslo a javorový sirup dáme do hrnce a za občasného míchání necháme při nížší teplotě rozpustit. Za 2...
více o Čokoládovo-arašídová omáčka na zmrzlinu
Banány rozmačkáme na kaši dohladka, postupně zamícháme arašídové máslo, mléko a javorový sirup. Zamícháme a přidáme mouku a kakao, a až se vše dobře...
více o Ovesné čokoládové sušenky bez cukru
Vodu a džus vaříme a před uvedením do varu stáhneme z plotny. Přidáme kuskus a nádobu zakryjeme. Necháme zakryté asi 5 - 10 min., až kuskus změkne....
více o Pomerančovo-banánový kuskus
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme skořici, sůl a přivedeme k varu. Pak přidáme vločky a vaříme asi 3 minuty. Přidáme jablka, rozinky, 1 lžíci sirupu a 1...
více o Zimní ovesná kaše
Všechny suroviny smícháme v mixéru, podle potřeby přidáváme sojové mléko. Je to skvělý, velmi nízkotučný a osvěžující koktejl. Karob se dá taky...
více o Banánovo-karobové smoothie
Mléko dáme vařit, část ho odebereme a rozmícháme v něm důkladně pudink a skořicový cukr, pak ho přimícháme ke zbytku mléka a mícháme do zhoustnutí....
více o Pudink jedna radost
**Varianta 1:** ovoce pokrájíme na kostičky, zalijeme javorovým sirupem, zasypeme skořicovým cukrem, přidáme několik piškotů a necháme rozmočit.
*...
více o Ovocná bomba
Smetanu smícháme s vejcem, cukrem, solí a skořicí a nalijeme do misky.
Z jednotlivých plátků toustového chleba vyřízneme střídu ve tvaru srdíčka....
více o Snídaňový toast na Valentýna
V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na...
více o Kanadská játra
Do máslem vymazaného pekáče poskládáme na plátky nakrájená jablka, polijeme javorovým sirupem nebo posypeme cukrem, okořeníme skořicí (můžeme přidat...
více o Jablkový dezert po anglicku
Z mléka, vajec, mouky, droždí, soli a cukru připravte lívancové těsto.
Usmažte lívanečky, obalte je ve skořicovém cukru a přelijte javorovým sirupem....
více o Lívanečky s javorovým sirupem
Smícháme vločky, mouku, cukr, kokos. V kastrůlku rozehřejeme sirup (med), máslo, horkou vodu a sodu. Tekutou část vlejeme do suché a řádně promícháme....
více o Australské placičky
Banán a kiwi oloupeme. Banán nadrobno pokrájíme, jedno kiwi nakrájíme na plátky, druhé rozmixujeme spolu s banánem. Přidáme smetanu, sirup a dobře...
více o Zimní koktejl
Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a...
více o Jahodový pohár se šlehačkou