Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na...
více o Játrová paštika III.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.)....
více o Rychlá kuřecí játra
Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky,...
více o Maminčino kuře II.
Očištěná játra nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm silné - asi jako prst. Poprášíme je pepřem a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem ze všech stran...
více o Játra pečená na rožni
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce...
více o Chudákova husa
Kaštany uvaříme v mléce tak, aby byly měkké, oloupeme a rozemeleme. (Pozor, u nás koupené jedlé kaštany často bývají uvnítř plesnivé-černé. Po uvaření...
více o Vánoční nádivka do krůty
Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry
Játra omyjeme a odblaníme nakrájíme na nudličky. Také cibuli a česnek nadrobno nakrájet. Játra na sádle opečeme, přidáme cibuli a česnek, restujeme....
více o Játra na česneku II.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci...
více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí...
více o Špízy v sezamové krustě
Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a...
více o Domácí vepřová paštika
Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás....
více o Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní
Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a...
více o Játra v sýrové omáčce
Kachnu umyjeme a zevnitř usušíme. Játra hodíme do osolené vody a krátce povaříme, aby se zatáhla (2-3 min.). Nakrájíme na kousky. Cibule zasmažíme do...
více o Kachna z jihovýchodu
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí přisypemě sladkou papriku se špetkou pálivé (nebo i chilli koření), chviličku osmahneme, aby...
více o Čertovská jatýrka
Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, opečeme, přidáme papriky na proužky, opepříme a osmahneme,...
více o Jatýrka v leču
Játra opepříme a posypeme kořením kari, necháme chvíli uležet. Játra nakrájená na nudličky osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Járádjátra
V pekáči rozpustíme sádlo, do kterého vložíme omytá a očistěná játra. Chvíli osmažíme, aby se játra zatáhly. Potom přidáme všechnu zeleninu pokrájenou...
více o Játrová paštika
Játra odblaníme a umeleme, sádlo rovněž umeleme. Oboje smícháme a přidáme dle chuti koření. Směs plníme do malých skleniček (např. od přesnídávky s...
více o Paštika z kuřecích jater
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme a okořeníme grilovacím kořením. Na druhé pánvi orestujeme na malé kousky nakrájená kuřecí játra a přidáme...
více o Ukryté kuřecí plátky
Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na...
více o Smažené chalupářské ražniči
Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,...
více o Kachní paštika
Maso nakrájíme na větší kousky a na několik hodin jej společně s pokrájenými játry necháme proležet v marinádě (v chladničce).
Papriky a cibuli nebo...
více o Ďábelské jehly
Játra na cibulce podusíme obvyklým způsobem, zahustíme a přidáme koření "Divočina" (na 1/2kg jater minimálně 1 lžíci).
Jako přílohu - rýže, brambory,...
více o Játra na divoko
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme...
více o Drůbeží játra s bazalkou
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme na pánev do rozpáleného oleje a chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sójovou...
více o Drůbeží játra podle Barbry Streisand
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra pokrájená na nudličky (můžeme nechat i celá), opepříme a dusíme. Když jsou téměř hotová, přidáme pokrájené...
více o Kuřecí játra na olivách a víně
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,...
více o Husí játra jako předkrm
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme...
více o Gratinovaná játra
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a společně s játry naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici uležet. Cibuli a rajčata nakrájíme na...
více o Popradský špíz
Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme,...
více o Ztracené kuře
Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená....
více o Husí játra na studeno
Očištěná játra uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a s moukou utvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem z...
více o Játrová omáčka pro děti
Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež....
více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně
Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme...
více o Koňakové kuře
Cibulku zpěníme na trošce oleje, přidáme pokrájenou papriku na proužky, chvíli podusíme. Poté přidáme očištěná játra, potom pokrájená rajčata, osolíme...
více o Moravská játra
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené řízky vyjmeme, na oleji zpěníme...
více o Kuřecí řízky s játrovou směsí
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Nakrájíme cibuli na kostičky a usmažíme do zlata. Přidáme játra, orestujeme, přidáme jakékoliv koření. Pak přidáme papriky a kečup připravujeme asi 45...
více o Hranolky s kuřecími játry a paprikou
Jatýrka očistíme, pokrájíme na drobno, přiměřeně osolíme a promícháme se dvěma vajíčky. Směs nacpeme do plastových krabiček a dáme zmrznout. Po...
více o Řízek z kuřecích jater do čtverečku
Drůbeží játra důkladně očistíme a spolu s krůtím masem, žampióny a slaninou nakrájíme na stejné kousky. Žampióny očistíme, omyjeme a pokapeme...
více o Drůbeží špízy
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do...
více o Játrová nádivka na pekáč
Kuře a žaludky uvařit, před koncem varu přidáme játra. Vše scedíme. Kuře obereme (bez kůže), kuře, játra i žaludky nakrájíme na kousky, dáme do...
více o Kuřecí nákyp Monča
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod...
více o Vídeňské velikonoční kuře
Dva kusy vepřového plátku rozklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájená játra a šunku. Podusíme...
více o Plněné tlapky Žofka
Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme...
více o Smažená játra po čínsku
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,...
více o Kuřecí játra na hrášku
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a strouhané brambory zalijeme trochou vařeného mléka, okořeníme, případně zahustíme hladkou moukou....
více o Kuřecí játra v bramboráku