Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s...
více o Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k...
více o Ramen
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.
Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme...
více o Shiitake omáčka
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,...
více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Nudle zalijte vroucí vodou a nechte asi 20 minut odstát. Mezitím oloupejte a na půlkolečka nakrájejte cibuli. Česnek nasekejte najemno. Houby očistěte...
více o Nudle se shiitake
Na malém množství oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, po zpěnění přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a po zhnědnutí přidáme...
více o Senzační houbové špagety
Do vývaru přidáme sójovou omáčku, sůl a houby, které asi 5 minut povaříme. Špenátové listy spaříme, necháme okapat, přimáčkneme k sobě a rozkrájíme na...
více o Polévka dashi