Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. Do... více o Kuře ala bažant
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli.... více o Kanec se šípkovou
Cibuli nakrájíme na kostičky,klobásu a brambory také nakrájíme na kostičky,zelí propláchneme studenou vodou . Cibuli osmažíme na oleji do zlatova s... více o Zelňačka
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na... více o Tafelspitz
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Omyté hroznové víno si buď nechte v celku, ideálně ho však překrájejte na poloviny, aby se všechny chutě lépe prolnuly. Do většího hrnce vlijte 400 ml... více o Hroznový kompot s cherry nádechem
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření. Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky... více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou... více o Kotopoulo Tiganito Marinato
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Sádlo nakrájejte na kostky. Hrnec dejte na mírný plamen a vložte sádlo. Když pustí trochu tuku, přidejte bobkový list, jalovec a občas promíchejte... více o Sádlová pomazánka
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka... více o Guláš z divočáka (kančí guláš)
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí. 2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou... více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme... více o Bylinkový králík na žampionech
Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte máslo a slaninu... více o Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Na rozpáleném oleji opečeme omyté a očištěné stehýnka, pozor na přebytečnou vodu v mase, umí to hodně prskat. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek,... více o Kuře nadivoko
Smicháme si olej s grilovacím kořením a potřeme jím naklepané kotlety z obou stran, ukládáme rovnou do pekáče, přidáme jalovec a bobkový list a... více o Zapečené vepřové kotletky
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít... více o Polévka z hovězí oháňky
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z... více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Kuře dobře omyjeme a osolíme vně i uvnitř. Připravíme si hlavní ingredience, kterými kuře naplníme. Jablka očistíme od slupky a zbavíme jádřinců.... více o Kuře plněné jablky s jalovcovou omáčkou
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte... více o Paštika z divočáka
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji... více o Nadívané pečené kvíčaly
**Postup:** - maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem - do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do... více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme... více o Králík načerno
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a... více o Steaky s povidlovou omáčkou
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,... více o Kančí guláš II
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,... více o Pečená zaječí stehna
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a... více o Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1... více o Závitky z koňského masa
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky... více o Ušák nevinně na víně
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a... více o Bártovo "ragú"
Cibuli, česnek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Housky nakrájejte na kousky, krátce povařte v mléce. Kus kýty nakrájejte na tenké proužky.... více o Zvěřinová paštika
Do skleněné zapékací mísy nalijeme Cullinesku, vložíme kuřecí kousky, které hezky posypeme Aromatem, přidáme všechno koření, zeleninový salát i s cca... více o Kuřecí variace
Zelenina se nakrájí na drobno a spolu s jalovcem a novým kořením se dá vařit. Přidá se celerová nať a libeček. Když už máme zeleninu měkkou, rozmixuje... více o Co dům dal polévka
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem.... více o Drůbeží játra Monte Negro
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme... více o Alsaské kotlety
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony.... více o Manželovo divoké kuře
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme... více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit. Druhý... více o Kuřecí řízky Avery Island
Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít... více o Kachna po myslivecku
Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula... více o Králičí závitky se zelím a sušenými houbami
Koleno vykostíme podélným řezem, kůži očistíme, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí. Pevně svineme a převážeme nití, aby se koleno... více o Vepřové koleno na pivě
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak... více o Naložená pikantní vejce
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.... více o Domácí fernet
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to... více o Nakládané masové koule
Slaninu rozškvaříme s olejem a na ni osmažíme cibulku do zlatova. Hovězí opečeme na cibuli. Podlijeme 1/2 litrem vývaru a přidáme jemně umletý jalovec... více o Staročeské hovězí na jalovci
Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a... více o Skoro bavorské zelí
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka. Pak přidáme protlak a... více o Kuře po myslivecku II.
Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech... více o Uzené kotlety s kaštany