Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou)
Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo...
více o Nejlepší domácí tatarka
Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, přidejte nadrobno nasekané jalapenos a koriandr. Dochuťte limetovou šťávou, solí, pepřem a uložte do ledničky....
více o Jalapeňos majonéza
Papričky podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Lučinu vyklopte do misky, promíchejte s jemně nastrouhanou goudou, mlékem a oreganem.
Lodičky...
více o Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Nejprve si připravíme kvásek na bulky. Polovinu teplého mléka smícháme s droždím, špetkou cukru a dobře promícháme. Necháme stranou vzejít kvásek.
Ve...
více o Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Rýži uvařte zvlášť dle návodu - Basmati stačí přibližně polovina času oproti natural a nechte vychladnout. (Já dávám vařit více rýže k jídlu a pak jí...
více o Mexický rýžový salát
Zeleninu nakrájíme na kostky, přidáme česnek, jogurty, bryndzu, jalapeňos, poté dochutíme a konzumujeme s pečivem. :o)...
více o Slovensko-mexický salát
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Na 1 PL oleje orestujeme papriku, poté jí smícháme se sýrem a s nasekanou jalapeno papričkou. Směsí naplníme tortillu a přehneme jí napolovinu....
více o Vegetariánská Quesadilla
Chilli papričky Jalapeno Maylon zbavíme stopky, podélně rozřízneme a odstraníme dužinu včetně semen, opláchneme a naplníme připraveným Cheddarem....
více o Jalapeno Poppers
Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce...
více o Pikantní burger
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně...
více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky...
více o Lečo s Jalapeňos
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká.
Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané...
více o GUACAMOLE by Urna