V hrnci svařte vodu s cukrem, vymačkanou šťávou z citrusů a kořením. Pak přilijte alkohol a víno a přidejte i nakrájené ovoce. Punč pouze zahřívejte,... více o Tradiční vánoční punč
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože... více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte... více o Celerová polévka s jablky
Krajíce chleba lehce potřete máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, aby okraje zlehka zezlátly. Za pár minut bude hotovo. Mezitím na... více o Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Řepu i jablko oloupejte a nakrájejte na kostky, zázvor najemno nastrouhejte. Vše dohladka rozmixujte s citronovou a jablečnou šťávou, konzistenci... více o Smoothie z červené řepy a zázvoru
Z klementinek vymačkejte šťávu, jablko oloupejte a nakrájejte na kousky, z puku čekanky vykrojte tvrdý střed a nakrájejteho na kousky. Jablko s... více o Klementinkové smoothie s matchou
Mouku, cukr, prášek do perníku smícháme v míse, přidáme olej, žloutky, rum, trochu kakaa a mléko. Z těchto surovin vymícháme hladké těsto. Do základu... více o Vláčný perník s jablky
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak společně s moukou a vejcem vypracujeme na kompaktní těsto, já na to používám robota, protože je to... více o Štrúdl z domácího těsta
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme je na kostky 1 - 1,5 cm. Vložíme... více o Jablečno-rýžová palačinka
Kuře omyjte, osušte a opatrně mu uvolněte kůži na prsou – vsuňte pod kůži dva prsty, aby se uvolnila od masa, a vytvořte kapsu. Z citronu ostrouhejte... více o Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme... více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech... více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.... více o Vinná klobása s vejmrdou
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a jablko najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané... více o Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí... více o Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V misce spolu smícháme ovesné vločky se skořicí, solí a moukou. V jiné misce utřeme rozpuštěné máslo s cukrem,... více o Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami... více o Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici. Mezitím nastrouhejte... více o Křehký jablečný koláč
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Jablka nakrájejte na kousky a... více o Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křen smíchejte s jablkem a ihned zakapejte citronem. Přidejte vývar a dochuťte solí, případně špetkou cukru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Jablečný křen
Troubu předehřejte na 170 °C. Z husy odřízněte křídla v druhém kloubu a zevně i uvnitř ji osolte, okmínujte, pak položte na pekáč na odříznutá křídla... více o Svatomartinská husa
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme. Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá... více o Kachní prsa s ovocem
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se... více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
V rendlíku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou. Když je zelí téměř měkké, přidejte k němu... více o Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme. Do mísy nastrouháme... více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré. Troubu zapněte na... více o Jablkový koláč s drobenkou
Všechny ingredience na bircher müsli dobře promíchejte a v zakryté misce nechte přes noc odležet v ledničce. Jablko a hrušku zbavte jádřince, pokud... více o Bircher müsli s pečeným ovocem
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a... více o Marinovaný vepřový bůček s povidly
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),... více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové... více o Kachní prsa s ovocem
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Perličku zvnějšku i zvnitřku osolte. Připravte náplň - 1 oloupané jablko, šalotky a 8 kaštanů nakrájejte na malé kostky, smíchejte s foie gras,... více o Pečená perlička s kaštany a foie gras
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici.... více o Svatomartinská husa 2
Celá vejce vyšleháme s cukry, přistrouháme jedno oloupané jablko bez jádřinců, přilijeme olej a mléko a vše promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem,... více o Vláčný makovník / makovec
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly... více o Vánoční čatní
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem. Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky... více o Kedlubnový salát s fenyklem
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Připravený džbán naplňte asi do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus. Následně přilijte džus a sodu. Nakonec přidejte natenko nakrájené plátky... více o Yellow Apple
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků.... více o Svěží jablečný desert
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jablka, pocukrujte, zlehka zasypte skořicí a orestujte.... více o Sladká omeleta s jablky
Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte... více o Staročeský jablkový nákyp
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní... více o Krupicový nákyp s jablky
Jablko ostrouháme a nakrájíme na kolečka. Jádro vydloubneme. Kolečka dáme do mísy a zamícháme s půl lžičkou skořice. V míse smícháme vejce, máslo a... více o Jablkové lívance