Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte.
Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu....
více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Menší brambory, předem uvařené ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Pak brambory přepůlíme a opatrně vydlabeme do hlubších lodiček.
Vydlabané...
více o Brambory se sýrovou náplní
Očištěné kuře naporcujeme na menší díly (křídla, paličky...) a kostru použijeme na polévku, případně použijeme rovnou paličky... Maso osolíme,...
více o Kroupové zelí s kuřetem
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme.
Poté přelijeme...
více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně...
více o Smažená marinovaná treska
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a...
více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky...
více o Máslové řízky - sváteční
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám...
více o Smažený řapíkatý celer
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,...
více o Kapustové karbanátky po našem
Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva,...
více o Smažené žampiony
Dodržujeme poměr 2:1 - dva díly masa, jeden díl sýru. Bůček pomeleme, osolíme, přidáme dvě vejce, pažitku, nahrubo strouhaný sýr a dobře promícháme....
více o Bůčkový holandský řízek
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný...
více o Holandské řízky - smetanové
Nastrouháme sýry nahrubo, přidáme ostatní ingredience a pár lžic studené vody (maso se krásně spojí).
Obalujeme v trojobalu a pečeme krásně voňavoučké...
více o Sýrovo-masové pokušení
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily.
Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí,...
více o (nejen) Hořčicové řízky
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být...
více o Řízky s řepou
Z hlaviček žampionů vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, během smažení...
více o Plněné smažené žampiony
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme orestovat...
více o Žampiony se slaninou - smažené
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které...
více o Žampionové kuličky (krokety)
Sojové maso - plátky - uvaříme v zeleninovém vývaru dle klasického postupu - po uvaření a vyjmutí masa vymačkáme tekutinu.
Sojové plátky rozřízneme -...
více o Smažené sojové plátky
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho...
více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý...
více o Bylinkový řízek
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Do vepřových kotlet (kuřecí prsa) bez kosti opatrně prořízneme kapsu, kterou uvnitř potřeme rozetřeným...
více o Řízky se sýrem a olivami
Do kotlet si prořízneme hlubší kapsy. Do každé kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýru. Kapsu zavřeme, osolíme a opepříme, okraj můžeme zajistit...
více o Vepřové Cordon Bleu
Hermelín si rozpůlíme, lžičkou vydlabeme potřebnou část měkkého středu, do kterého vložíme tvarůžek, přiklopíme, přitiskneme a obalíme v klasickém...
více o Smažený tvarůžek v hermelínu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná...
více o Voňavé anglické kapsy
Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr...
více o Plněné smažené brambory
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme do závitku, sepneme párátkem ...
více o Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme, důkladně naklepeme (spíše na tenčí plátky). Na každý plátek masa přidáme nakrájeny hermelín, arašídy a plátek...
více o Prsa zámecké paní
Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme z jedné strany grilovacím kořením a pepřem. Pokořeněnou stranu...
více o Kuřecí ptáčci v trojobalu
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a...
více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Filé umeleme na masovém strojku. Po rozemletí přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Poté uděláme placičky a obalíme v trojobalu.
Podáváme s...
více o Karbanátky z filé
Mleté kuřecí maso smícháme se sýrama, eidam nastrouháme nahrubo a nivu na jemno. Přidáme česnek, cibuli, vejce, mléko, pepř a tak 3 lžíce hladké mouky...
více o Kuřecí holandské řízky
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
Krajíc chleba natřeme hořčicí, položíme na něj salám a sýr. Druhý krajíc položíme na sýr a salám.
Sepneme párátkem, obalíme v trojobalu a smažíme v...
více o Rychlá večeře V.
V kastrole rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme je 2 lžícemi hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme ji 150 ml mléka, rozšleháme, osolíme,...
více o Kukuřičné krokety
Nivu s cibulí nastrouháme, smícháme a klademe na kolečka salámu, přeložíme je v půli a přitiskneme okraje, sepneme párátky - pro jistotu.
Obalíme v...
více o Salámová kolečka s nivou
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty...
více o Smaženky kroupové
Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po...
více o Krabí karbanátky
Nejprve uděláme palačinky, potom nakrájíme na kousky eidam, nivu, šunku, olivy a žampióny a vše smicháme. Palačinky touto směsí naplníme a zabalíme....
více o Plněné palačinky v trojobalu
Jednotlivá prsa naklepeme na hodně tenko, ale tak, aby se neprotrhla, posolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
Na každý plátek položíme středně velkou...
více o Loupežník v jeskyni
Do nastrouhaného sýru přidáme prolisovaný česnek, 1-2 vejce a vše promícháme. Na plátky šunky rozetřeme směs, svineme a obalíme. V oleji do zlatova...
více o Plněné šunkové řízečky
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku dáme plátek slaniny, kopeček brynzy a znovu plátek slaniny. Přehneme na polovinu a sepneme po...
více o Brynzové řízky
Malé kousky filetky osolíme, opepříme a obalíme jako řízek, smažíme a necháme vychladnout. V kastrolku na zpěněné cibulce (na másle) orestujem do...
více o Polské filetky