Tresku osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, potřeme důkladně utvořenou marinádou a necháme v lednici 30 minut uležet. Poté obalíme v...
více o Opravdu dobrá ryba
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce...
více o Klasické řízky z mletého masa
Má oblíbená variace: knedlíky okořením trochou grilovacího koření, potřu trochu máslem, ve kterém jsem utřela česnek - množství dle chuti. Kápnu...
více o Knedlíkový údiv
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu....
více o Závitky se smetanou
Sýr a salám umeleme v masovém strojku, ev. nastrouháme na struhadle s většími oky, v míse smícháme s pažitkou, řádně prohněteme a tvoříme malé...
více o Nivové placičky
Cibuli nakrájíme na proužky a žampiony na plátky. Šunku a brambor na kostičky.
Jemně osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Vše promícháme a osmahneme...
více o Hermelínové překvapení
Hermelíny rozkrojíme (používám ty předsmažené, je to rychlejší a nevyteče), jednu polovinu každé porce potřeme taveným sýrem smíchaným s utřeným...
více o Smažený hermelín trochu jinak
Upečeme palačinky, připravíme si náplň, kterou jsme zvolily
Palačinky naplníme náplní zabalíme jako psaníčko obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek....
více o Palačinky trochu jinak
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a na každý položíme plátek anglické slaniny. Paprikám odřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do každé papriky...
více o Vepřové tajemství
Vepřové řízky si hodně naklepeme, aby byly co největší a daly se přehnout (kuřecí jen mírně naklepeme a rozřízneme jaky na kapsu). Maso osolíme,...
více o Karmelitánské řízky
Vepřový mozeček odblaníme a obalíme v trojobalu.
Na pánev dáme olej, obalený mozeček smažíme jako řízky. Dáme si vařit brambory. Pokud je obalený...
více o Obalovaný mozeček
Nastrouhanou nivu a sýr promícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, hladkou moukou a bazalkou. Z těsta tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a...
více o Placičky z nivy
Je to prostě jednoduché papání. Páreček obalte nejdřív plátkem sýra, potom kolečkem šunky a nakonec trojobal, nejlépe dvakrát. Toto jinak jednoduché...
více o Párečky v kabátku
Do zlatova upečené rybí řízky (v trojobalu) necháme naložené nejméně přes noc v tomto nálevu: 1díl octa, 6dílů vody, bobkový list svařit a horké nalít...
více o Kapr naložený v nálevu
Vepřový mozeček odblaníme a naplníme jím pergamenový či silonový rukáv na výrobu tlačenky, poté jej dáme zmrazit do mrazničky. Z takto připraveného...
více o Smažený vepřový mozeček
Větší klobouky hub rozčtvrtíme a obalíme v trojobalu, fritujeme cca. 5 min.
Vychladlé naskládáme do sklenice-vrstva hub, vrstva cibule. Přidáme koření...
více o Houbové pečenáče III.
Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme.
Řízky obalíme v mouce,vejci a...
více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso)
pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr...
více o Bůčkové řízky
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a potřeme česnekem.
Na pláty masa klademe salám, maso přehneme a obalíme v mouce, vajíčku a ve...
více o Medvědí tlapa II.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a celé zabalíme jako závitek....
více o Smažené kapustové listy