Na oleji osmažíme kuřecí kousky a ochutíme solí, vegetou, citronovým pepřem a kari (hodně). Do masa přidáme nakládané žampiony (bez nálevu), sladké... více o Casimir (Kazimír)
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem a skořicí a postupně přiléváme horkou vodu. Vmícháme hrušky, rozinky a ořechy. Přidáme po částech mouku s... více o Hruškové vlnobití
Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs. Nalejeme víno, přidáme cukr a... více o Bůček pro správné chlapy
Rohlíky nebo veku nakrájíme na kolečka a postupně namáčíme do mléka s rozmíchanými vejci a cukrem. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj vrstvu... více o Maková žemlovka
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství... více o Hrušková povidla II.
Kuře naporcujeme a lehce potřeme sardelovou pastou, osolíme, opepříme. Naskládáme do pekáčku, na maso přidáme nakrájené hrušky, posypeme na jemno... více o Pečené kuře s hruškami
Listové těsto rozválíme, posypeme rozdrcenými piškoty, poklademe plátky hrušek, posypeme vanilínovým cukrem a potřeme tvarohovou směsí, kterou si... více o Hruškový závin
Oloupeme hrušky, necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinece. V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme... více o Hrušky Krásná Helena
Do varu přivedeme mrkev, med, šťávu, vanilkový cukr a na středním ohni vaříme 40 minut. Mícháme. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Oloupeme a na... více o Mrkvový džem s medem
Do mísy nakrájíme ledový salát, zrnka hroznů rozpůlíme, vybereme zrníčka, hrušku nakrájíme na menší kousky a zakápneme citronovou šťávou, Nivu... více o Ledový salát
Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na... více o Grilované hrušky
Oloupané hrušky po délce rozkrojíme, odstraníme jádřice a z každé půlky vyjmeme lžičkou dužinu. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou štávou.... více o Plnění ježci z hrušek
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení.... více o Sušení ovoce v sušičce
**Těsto:** smíchat mouku, sůl a cukr a rychle vmíchat hodně studené máslo nakrájené na malé kostičky (používám mačkadlo na bramborovou kaši, aby se... více o Hruškovomandlový koláč
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané... více o Francouzský hruškový koláč
Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé, oloupané hrušky a vařte dokud hrušky nezměknou (tedy do té... více o Hruškový sen
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu,... více o Pikantní zapékané hrušky
Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby... více o Kynutá buchta s hruškama
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli. Zelí propláchneme, vymačkáme vodu a dáme k cibuli.... více o Uzené na hruškách a kysaném zelí
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k... více o Hruškový džem se zázvorem
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Takto je zblanšírujeme ve vařící vodě s citronem, lžící cukru a 4 kousky hřebíčku. Zvlášť si... více o Hrušky v karamelu
Vše se postupně nahází do domácí pekárny a zvolí se základní tří hodinový program. Jinak řečeno - vše se smíchá dohromady a hněte se půl hodiny, nechá... více o Hrušková buchta
Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.
Řízky lehce naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odpočinout. Potom nakrájíme na špalíčky nivu, na dílky hrušku a... více o Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou
Jablka a hrušky omyjeme, oloupáme, pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme. Hmotu rozmixujeme nebo propasírujeme a dále zahříváme až se... více o Jablková marmeláda s hruškami
Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na malé kousky, můžeme je propasírovat masovým strojkem. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou,... více o Hrušková povidla
Omyté, oloupané hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Oprané švestky rozpůlíme a vyndáme pecky.... více o Hrušky se švestkami
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky... více o Hrušky s broskvemi v omáčce
Vejce šleháme s cukru, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum, oleje nebo rozpuštěného másla, pak přidáváme střídavě polohrubéou mouku a smetanu... více o Podzimní koláč
Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech stran... více o Bažant na pepři
Oloupaná, rozčtvrcená jablka a hrušky zbavíme jaderníků a pokrájíme na tenké plátky. Odpeckované broskve pokrájíme na menší kousky, přidáme obrané... více o Ovocný míchaný salát
Všechny přísady promícháme. Namažeme na plátky veky, ozdobně rozvrásníme vidličkou a zdobíme dílkem hrušky a kornoutkem šunky.... více o Chlebíčky s tvarohovo-ořechovou pomazánkou
Na mísu rozložíme oprané listy salátu a přidáváme nakrájený sýr spolu s oloupanou hruškou, hrozny a ořechy. Salát necháme zaležet a podáváme jako... více o Hruškový salát se sýrem
Hrušky podélně rozřízneme, jádřinec vykrojíme a hrušku zakapeme citronem. Sýr vyšleháme s vanilkovým cukrem a na talíři nastříkáme do hrušek. Vše... více o Abruzská hruška
Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou... více o Čočka s hruškami a uzeným
Hrušky neloupeme, podélně rozkrojíme a vykrojíme jaderník a zakapeme citrónovou šťávou. Ramu s nivou utřeme do pěny, k tomu přidáme nahrubo... více o Plněná hruška
Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a důlky po nich naplníme směsí medu, ořechů a skořice. Hrušky postavíme do zapékací misky, na každou místo stopky... více o Plzeňské hrušky
Dobře vychlazené hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a hrušky pokrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na dezertní talířky.... více o Hrušky s čokoládou a vaječným likérem
Máslo, cukr, griotku, sirup a vodu zahřejeme v misce z varného skla, přidáme oloupané, jádřinců zbavené a na osminky pokrájené hrušky a krátce je pod... více o Hrušky v griotce
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a pečlivě odstraníme jádřince. Z medu, ořechů a zázvoru připravíme směs na obalení hrušek. Půlky hrušek osušíme... více o Pečené hrušky s ořechy
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát
Višně omyjeme, vypeckujeme nad kastrolem, abychom zachytili šťávu. Rybíz opláchneme, otrháme a přidáme k višním. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců,... více o Ovocná omáčka
Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod... více o Hruškový krém s čokoládovou pěnou
Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici... více o Brusinky s hruškami a jablky
Všechno ovoce nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme rýži, mléko, med a přivedeme k varu. Zvolna dusíme asi 40 minut. Po odstavení z ohně vmícháme... více o Ovocné rizoto
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly.... více o Hruškový kompot
Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce... více o Hruškový koláč
Omyté broskve ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme, zbavíme pecek, pokrájíme na kostičky, odpeckované meruňky a oloupanou hrušku pokrájíme na... více o Ovocný salát s melounem