Vyberte ovoce zhruba stejné velikosti – jablka různých barev, hrušky, nektarinky a meruňky. Ovoce nakrájejte na plátky přibližně o výšce 1 cm a ihned... více o Pruhované ovoce
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme ... více o Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout 30 minut v lednici.Těsto vyválíme, dáme do vymazané a vysypane kolačové formy. Dno... více o Linecký koláč mlsného manžela
**Postup:** - maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem - do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do... více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc. Z... více o Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Jablka a hrušky pokrájíme na kousky. Smícháme med, sůl a citronovou šťávu. Pokrájené ovoce přelijeme šťávou, necháme vychladit a podáváme na listu... více o Pařížský salát
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem
Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté... více o Hruška polévaná čajem a bílým vínem
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme.... více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Vše smícháme a dáme na vymaštěný plech. Navrch poklademe plátky hrušek a dáme upéct.... více o Buchta z hrušek
Jablko, hrušku, vločky, skořici a džus smícháme dohromady. Vložíme do chladničky asi na hodinu a necháme odležet. Po vyndání směs promícháme s... více o Hruškové müsli
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Kotlety nakrojte, jemně naklepejte, trošku osolte, víc opepřete a na rozpáleném oleji opékejte 3 minuty z obou stran. Hrušku omyjte, zbavte ji... více o Kotlety s brusinkami
Hrušky oloupeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Pokud použijeme hrušky kompotované, necháme je před plněním šátečků okapat. Listové... více o Hruškové šátečky se skořicí
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Hrušky... více o Kotlety s hruškami
V kastrůlku smícháme hrušky, vodu a 2 lžíce cukru. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 3 minuty. Vmícháme rebarboru a vaříme... více o Moučník z ovesných vloček a ovoce
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme... více o Kachna na medu s ovocem
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle... více o Salát z červené řepy s hruškou
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na těsto smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, van. cukr, skořici , olej a podmáslí.... více o Hruškový koláč na velký plech
Řízky omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Z obou stran posolíme, popepříme, posypeme kořením na čínu, skořicí a jemně zaprášíme solamylem. Zprudka... více o Kuřecí na hruškách a slanině
**Příprava těsta:** 1. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažného mléka, přidejte malou lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek do... více o Švestkový koláč s mákem
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem,... více o Kořeněný hruškový kompot
Maso lehce naklepeme, osolíme a vložíme na čtyři pláty alobalu potřené olejem. Každý plátek pokapeme sójovou omáčkou, navršíme na něj pórek pokrájený... více o Vepřové plátky v alobalu II
Do pekáče přidáme lžíci sádla a másla, necháme rozplynout a přidáme na středně hrubo nakrájenou cibuli a osmažíme do sklovata. Přidáme všechno koření... více o Kuře s hruškou - PEARCH
Salát omyjeme, natrháme na listy a rozložíme na talíř. Hermelín a hrušky nakrájíme na kostičky a rozložíme na salát. Nakonec pokapeme olejem a octem.... více o Hermelínovo-hruškový salát
Do vhodných sklenic střídavě vložíme nakrájená rajčata, hrušku a krevetky. Poté zalijeme směsí připravenou z jogurtu, majonézy, soli, bílého pepře. Na... více o Krevetový koktejl s křepelčím vejcem
Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme.... více o Mufloní kýta
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a... více o Citronové kuře s hruškou
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. Vmícháme nakrájené... více o Tvarohová roláda s hruškami
Z másla, mouky a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vyložíme jím formu, na stěnách uděláme okraj. Na těsto poklademe plátky oloupaných hrušek. V... více o Hruškový koláč IV.
Troubu předehřejeme na 180 °C, smícháme droždí s olejem, solí, medem, přidáme mouku s vločkami, necháme 30 minut kynout. Mezitím připravíme náplň:... více o Hruškové muffiny se sýrem
Sušené hrušky dusíme v trošce vody doměkka a pak je rozemeleme v mlýnku na maso, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto, odložíme do chladu, z hmoty... více o Srdíčka ze sušených hrušek
Ušleháme celá vejce, cukr a máslo. Přišleháme jogurt a mléko. Mouku, Solamyl, kakao, čokoládu, prášek do pečiva a sůl smícháme dohromady a tuto směs... více o Čokoládové řezy s hruškami
Sušené hrušky se umyjí a nechají nabobtnat. Pak je ve vodě uvaříme doměkka. To samé uděláme se švestkami. Uvařené se propasírují přes cedník a... více o Staročeská odvarka
Připravíme kvásek a smícháme ho s ingrediencemi na těsto. Těsto propracovat do hladka a nechat vykynout. Minimálně jej ještě jednou promísíme a... více o Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta.... více o Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8... více o Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka... více o Jablkovo-hruškový koláč
Mouku, cukr a změklé máslo smícháme, vznikne posypka a do ní zapracujeme vajíčko. Těsto dáme do ledničky na 30 minut. Koláčovou formu vymažeme máslem... více o Hruškový koláč III.
Libovolný počet hrušek rozpůlíme, vykrojíme jádřince, vespod seřízneme, aby stály na talíři vykrojeným důlkem navrch. Vložíme do mikrovlnné trouby na... více o Rychlý dezert z hrušek
Hrušky umyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. S 250 ml převařené vody promícháme šťávu z citronu a touto zálivkou hrušky... více o Hrušky v anglickém krému
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.... více o Flambované hrušky s pomerančem
Dřevěné špízy před začátkem grilování namočíme na dvacet minut celé do studené vody. Příprava omáčky: v mixéru rozmixujeme maliny s pomerančovou... více o Ovocné špízy s malinovo-pomerančovou omáčkou
Nejdříve připravíme krém: smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Mixujeme, až vznikne jemná pěna. Po lžičkách přidáme Mascarpone a pořádně zamícháme,... více o Manner Tiramisu
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek... více o Ovocný salát se šťávou
Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky
Hrušky oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky. Banány vidličkou rozmačkáme v misce, přidáme mák, hrušku a zázvor a promícháme. Podle chuti... více o Ztracený banán
Kiwi a banány oloupeme, pak ovoce nakrájíme na kousky (z jablek a hrušek vykrojíme jádřinec). Odšťavníme mrkev, řepu a víno, zázvor nebo fenykl,... více o Ovocný salát se zázvorem
Rozpustíme 1-1/2 lžíce másla na pánvi na středním ohni. Přidáme papriky nakrájené na centimetrové proužky a za občasného míchání ponecháme 10 minut,... více o Červené papriky s hruškami
Umeleme hrušky, pomeranč a citron, potom vmícháme cukr a necháme přes noc uležet. Druhý den se směs 40-50 minut povaří a potom se přidají vlašské... více o Hruškový džem