Těsto: utřeme žloutky s cukrem, pak přidáme mouku, kakao a sníh, pečeme v dortové formě.
Krém: svaříme jíšku z másla a mouky, do toho mléko. Do...
více o Dort pohádka II.
Tvaroh, olej, mléko, vajíčko rozmícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůru, vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme a...
více o Ovocný koláč z olejovo-tvarohového těsta
Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku. Necháme...
více o Rumové řezy III.
V trošce vlažného mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít. Ve šlehači našleháme žloutek, med, máslo, rum a šťávu z...
více o Bramborový mazanec
Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho...
více o Jablkový srnčí hřbet
Celá vejce ušleháme s cukrem do zhoustnutí, pak přidáme ostatní. Na vymazaném a vysypaném a hlubším plechu upečeme. Do uvařeného vychlazeného pudinku...
více o Eskymo řezy
Utřeme vejce, cukr a vanilkový cukr. Do směsi pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec nastrouhaná jablka a ořechy. Směs dáme do vymazané a...
více o Jablečná bábovka bez tuku
V míse smícháme všechy přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící, namočenou v horké vodě,...
více o Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně
Z mouky, mléka, žloutků a soli vypracujeme těsto. Potom do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků a na kostičky nakrájené rohlíky.
Máslem nebo olejem si...
více o Hrnkové knedlíky III.
Oloupané cukety nastrouháme nahrubo, přidáme mouku, vejce, sůl, propracujeme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Na silně pomoučněný vál...
více o Cuketové knedlíky
Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a...
více o Kubíkovy řezy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku, ořechy tak akorát, aby těsto nebylo moc husté a sníh ušlehaný z bílků. Nalijeme na vymazaný plech a upečeme....
více o Nanukové řezy s piškoty
Z nastrouhaného chleba, mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme vláčné těsto, ze kterého lžící klademe na vymazaný plech malé kopečky, do kterých...
více o Chlebové koláčky
Bílky se solí ušlehat dotuha. Žloutky utřít s 2-3 lžícemi horké vody do krému, po lžicích vmíchat prosátý moučkový cukr. Žloutkový krém smíchat se...
více o Ovocný čoko dort
Mouky prosejeme do mísy, přisypeme prášek do pečiva. Přidáme cukr ušlehaný se žloutky a tukem, přidáme med, rum, nastrouhanou na hrubo margot a deli...
více o Táničky buchtička
Studené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a uhněteme těsto. Tvoříme z těsta placičky, které plníme orestovaným...
více o Bramborové knedlíky ze studených brambor
Rozdrobené droždí zalijeme lžící vlažného mléka. Tuk utřeme do pěny a pak za stálého míchání přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu i rozpuštěné...
více o Beránek z kynutého těsta II.
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici...
více o Křupavé bramboráky
Hrubou, polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, mléko, olej a umícháme těsto.
Broskve rozkrojíme na půlky a každou půlku...
více o Broskvový koláč II.
Polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletý cukr, limonádu, vejce a olej smícháme dohromady. Pořádně promícháme.
Vymažeme a vysypeme (herou a hrubou...
více o Limonádová bábovka
Mouku, tvaroh, vejce, máslo, žloutek a špetku soli smísíme na těsto. Z těsta odebíráme kousky, do kterých zabalíme osminky jablek (velikost jako...
více o Jablkové knedlíčky II.
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na...
více o Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni...
více o Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Z přísad připravíme řidší těsto. Hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a vložíme do hrnce s vařící vodou. Nejlepší jsou čerstvé, po ohřátí již nejsou...
více o Hrnkové knedlíky II.
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v...
více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Těsto 1: vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme ořechy, hrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme.
Těsto 2: bílky vyšleháme s krystalovým...
více o Kokosovo-ořechové řezy
Povaříme hlavu a ořezy ve vodě- velice krátce (probublat) - a vodu slijeme. Maso bez sádla a kůže obereme a dáme zvlášť.
Na sádle orestujeme cibulku a...
více o Jinak rybí polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze...
více o Dušené slezinky - omáčka
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme...
více o Budějická obi zelnice
Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme...
více o Bramborové klobásky
Z hrubé mouky, Hery, práškového cukru, nastrouhaných vařených žloutků, citronové kůry a rumu vypracujeme těsto. Jednu čtvrtinu těsta dáme na 10-15...
více o Mňamka
Brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto rozkrájíme asi na 12 dílků (podle požadované velikosti) a plníme dle chuti např. škvarky,...
více o Bramborové knedlíky, jak je neznáte
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
Brambory oloupeme,...
více o Bramborový závin s kysaným zelím
Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, pak nastroucháme a smícháme se solí, moukou a vejcem v těsto.
Připravíme si plech, který namažeme...
více o Bramborová pizza II.
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období...
více o Cmundopizza
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou...
více o Smažené noky z bramborové kaše
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném...
více o Věnečky se žloutkovým krémem
Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ...
více o Uhlířina II.
Vše smíchat.
Jabka oloupat nakrájet na malé kousíčky a přidat k hmotě. Je-li příliš tuhá, přidat trochu mléka.
Lžící nabírat a do rozpáleného oleje...
více o Jablečné hrudky
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky...
více o Houskové knedlíky z pekárny
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme...
více o Špekované srdce na víně
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
Houbová omáčka...
více o Bosáky s houbovou omáčkou
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a...
více o Litina
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C.
Krém:...
více o Babiččin dort Pohádka
Na oleji dozlatova orestujeme nastrouhanou mrkev. Zaprášíme hrubou moukou a těsně před koncem přidáme dle chuti chilli. Vše přendáme do vroucího...
více o Mrkvová polévka
Smíchejte žloutky a cukr krupici tak, aby vznikla napěněná hmota, pak přidejte zbylé přísady a nakonec přimícháme mouku a našlehaný sníh.
Biskupský...
více o Biskupský chlebíček IV.
Nejdříve utřeme v míse cukr se žloutky a postupně přidáváme horkou černou kávu. Vymícháme šlehačem do pěny. Vmícháme hrubou mouku smíchanou s práškem...
více o Sympatické řezy
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic...
více o Jablkový dort II.