Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ...
více o Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovou kaši zbylou od oběda rozmícháme v misce s 1-2 vajíčky, přidáme nastrouhaný sýr, zelené natě a sušené bylinky podle chuti, přidáme slaninu...
více o Placičky ze zbylé bramborové kaše
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za...
více o Krupicová kaše
Brynzu dobře promícháme s krupicí, strouhankou, vejci a osolíme. Vypracujeme tuhou, hustou hmotu. Lžící z ní vykrajujeme malé knedlíčky, které...
více o Brynzové noky se špekem
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
Do vychladlé kaše...
více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem ...
více o Mrzák
Sušené houby necháme přes noc naložené ve vodě. Jáhly 3x propaříme a vložíme do hrnce s mlékem. Přidáme masox, sůl a houby. Přivedeme k varu a při...
více o Houbovník pana Kánského
Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí...
více o Maková nádivka do koláčů a buchet
Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané dortové formy vložíme 1/3 směsi...
více o Sypaný koláč švédský
Brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto rozkrájíme asi na 12 dílků (podle požadované velikosti) a plníme dle chuti např. škvarky,...
více o Bramborové knedlíky, jak je neznáte
Kapustu povaříme trochu míň než do měkka, necháme odkapat a nožem ji pokrájíme na drobno. Přidáme na drobno usekanou cibuli a česnek, vmícháme krupici...
více o Kapustňáky
Vezmeme špek nakrájíme na kousky a vyškvaříme, jak kdo má rád (pozor nespálit!). Pak si vezmeme pánev, na které nasucho lehce opražíme hrubou krupici,...
více o Nudle na slanině
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme masox, prolisovaný česnek, na jemno cibuli a podravku. Povaříme asi 15 minut...
více o Falešná slepičí polévka
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a...
více o Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti....
více o Templářský dort tmavý
Mléko, cukr, krupici smícháme a uvaříme hustou kaši. Do uvařené horké kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, rozinky a kandované ovoce. Do prochladlé...
více o Čokoládové flameri
Brambory nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu slijeme a polijeme brambory 2 lžícemi mléka, přidáme krupici, 2 bílky, prolisovaný česnek, majoránku a...
více o Racio bramborák
Všechny suroviny smícháme dohromady, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz apd.) posypeme...
více o Tvarohový koláč s ovocem III.
Připravíme si formu podkovy, do které vtlačíme mikrotenovou fólii. Želatinu namočíme do 2 dl studené vody a necháme nabobtnat. Do vlažného mléka...
více o Valentýnská podkova
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh...
více o Výborný narozeninový dort
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu.
Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí, ořechy, kakaem, citronovou kůrou....
více o Čokoládové kostky
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí...
více o Bosáky
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto....
více o Bramborové noky - příloha ke gulášům
Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme...
více o Božíhodový hubník
Do hrnce dáme rozpustit sádlo a na něm zasmažíme do zlatova hrubou krupici. Poté přilejeme mléko. Po intenzivním ochlazení rozpálené směsi opražené...
více o Nudle s krupicí
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme...
více o Plněné bramborové knedlíky
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále...
více o Bramborové knedlíky
Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do...
více o Krupicové noky
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi...
více o Krupicové flameri
V kastrolku na másle osmahneme krupici, vmícháme vejce a necháme je na mírném ohni srazit. Zalijeme je vodou, přidáme očištěné, tence nakrájené houby,...
více o Kmínová polévka s vejcem