V hrnci svařte vodu s cukrem, vymačkanou šťávou z citrusů a kořením. Pak přilijte alkohol a víno a přidejte i nakrájené ovoce. Punč pouze zahřívejte,...
více o Tradiční vánoční punč
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Dejte ji do kastrolu, přidejte slité rozinky, koření, trochu vody a přiveďte k varu. Přisypte...
více o Mřížkový koláč s rebarborou
Jablka oloupejte, dvě nastrouhejte nahrubo, ostatní zbavte jádřinců a pokrájejte na kousky. Ty dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody, přidejte med,...
více o Nepečený jablkový dort
Den předem uvařím kosti (několik hodin) ve slané vodě, vývar nechám odstát abych odebrala ztuhlý tuk, tento krok lze vynechat, ale nemám ráda mastná...
více o PHO
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kousky. Dejte do zapékací mísy, zalijte citronovou šťávou a přidejte hřebíček.
Perníčky nadrobte...
více o Hruškový crumble s perníkem
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i...
více o Pečený čaj
Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu.
Všechny...
více o Chilli papričky s bylinkami
Kachní prsa, která jsme nechali ohřát na pokojovou teplotu omyjeme, osušíme, kůži pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme a opepříme. Pánev bez tuku...
více o Kachní prsa s jablkovým sosem
Kofty uděláme tak, že na jemno nakrájené zelí smícháme v míse se všemi ingrediencemi (s výjimkou mouky a sody). Necháme cca 30 minut odpočívat, zelí...
více o Zelné kofty v masala omáčce
Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a...
více o Massaman kari pasta
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D....
více o Vindaloo pasta
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme.
Poté přelijeme...
více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.
Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte...
více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky...
více o Vánoční rozinkové cukroví
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody
Přivedeme do varu a...
více o Čatní z červených blum
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr....
více o Jablečno-hruškový pečený čaj
Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.
Mezitím si připravíme lák...
více o Sterilované okurky
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly...
více o Vánoční čatní
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie...
více o Mandlový koláč s hruškami
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.
V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v...
více o Pečený bůček
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a...
více o Třešňová omáčka
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte...
více o Ptačí jidášky
Pohanku a proso namočte večer předem do vody.
Datle nakrájejte najemno, zalijte rýžovým mlékem, přidejte kokosovou smetanu, koření a špetku soli....
více o Kaše s pistáciemi
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej...
více o Dýňové sušenky s čokoládou
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut....
více o Hrušková bryja s plackami
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do...
více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Rýži uvařte podle návodu.
Jemně nasekejte chilli, v hmoždíři najemno nadrťte hřebíček a skořici. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek najemno. V hrnci...
více o Kachna na kari
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v...
více o Hovězí maso rendang
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli.
Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,...
více o Kapr načerno
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky.
Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut...
více o Otevřený jablečný závin s punčem
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří.
2. V hmoždíři natlučte římský kmín,...
více o Chilli con carne s kořením
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a...
více o Vietnamská polévka
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které...
více o Hruškový kompot po našem
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem...
více o Kompot z hroznového vína
V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka...
více o Beránek ze šlehačky
Uvaříme pudink. Do horkého vmícháme kakao, až se rozpustí. Necháme vystydnout. Do studené hmoty zašleháme máslo. Jablka oloupeme, rozkrájime na silné...
více o Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kkorpus:
- nastrouháme mrkev
- smícháme se všemi ingrediencemi na korpus
- vylijeme do kulaté (průměr 28 cm) vysypané formy a pečeme v předehřáté...
více o Mrkvový dort s hřebíčkem
Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky.
Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm ...
více o Pečený čaj - hruškový
Zde je velmi snadný postup na luxusní kompotovaná jablka! :)
Jablka si oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jadřince.
Dáme do hrnce a zalijeme...
více o Jablečný kompot dle Ládi Hrušky
Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjadřincovaná, rovněž pokrájená, jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme...
více o Domácí kečup dle Ládi Hrušky
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a...
více o Indické kuře Tikka Masala
Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček...
více o Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu
Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou papriku s cibulí (nemusí být). Pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše...
více o Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Do hrnce nalijeme víno, vermut a přisypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a na větší kousky nasekaný zázvor. Vše zahříváme k bodu varu, ale dále už...
více o Švédský glögg
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to...
více o Hovězí na pivě