• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hřebíček

Hřebíček

Podobné ingredience

  • Hřebíček mletý
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Tykvový kompot

Tykvový kompot

Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne... více o Tykvový kompot

60 minut
Dýňová kořeněná bábovka

Dýňová kořeněná bábovka

Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát... více o Dýňová kořeněná bábovka

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky... více o Posvícenské koláče z r. 1900

60 minut
Papriky plněné II.

Papriky plněné II.

Nejdříve si připravíme rýži do náplně a jako přílohu: na oleji zpěníme cibuli. Hrnek rýže dáme do cedníku, prolijeme studenou vodou a pak vroucí vodou... více o Papriky plněné II.

Čatní - rajčatové

Čatní - rajčatové

Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a jablka nastrouháme.... více o Čatní - rajčatové

120 minut
Starodávné buchty

Starodávné buchty

Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky... více o Starodávné buchty

Jablkový páj + varianta DIA

Jablkový páj + varianta DIA

Těsta můžeme připravit o něco více, budeme jím koláč také pokrývat. Polovinou vyložíme suchou formu. Naplníme většími kusy jablek, která pocukrujeme a... více o Jablkový páj + varianta DIA

Domácí punč II.

Domácí punč II.

Přivedeme šťávu z ovoce a vanilkový cukr do varu, přidáme višňovku nebo rum a necháme utvořit pěnu. Přilijeme víno, hřebíček, skořici a zahříváme.... více o Domácí punč II.

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata.... více o Zelená rajčata

Kompot ze zelených vlašských ořechů

Kompot ze zelených vlašských ořechů

Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci... více o Kompot ze zelených vlašských ořechů

Močáky z cukety

Močáky z cukety

Omyté cukety dle potřeby nakrájíme a naskládáme do 3 l sklenice, proložíme kolečky mrkve, cibule, křenu, snítky kopru (popř. kdo rád česnek může si... více o Močáky z cukety

50 minut
Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a... více o Rajská omáčka II.

Kořeněné kuřecí kari

Kořeněné kuřecí kari

Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v... více o Kořeněné kuřecí kari

70 minut
Řezy z červeného vína

Řezy z červeného vína

Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček... více o Řezy z červeného vína

Zimní čaj od Báry

Zimní čaj od Báry

Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak přidáme rum. "Čaj" ihned dáváme... více o Zimní čaj od Báry

Apple pie

Apple pie

Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím... více o Apple pie

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Filé umeleme, přidáme koření a veškeré přísady. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Vkládáme do nádoby a to střídavě 1 vrstva cibule 1... více o Rybí karbanátky

Sauerbraten

Sauerbraten

Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s... více o Sauerbraten

Piškotová kuřátka

Piškotová kuřátka

Připravíme si běžný máslový krém. Na kolečko sušenky dáme kousek krému a do něho nastojato zapíchneme 2 slepené piškoty, což je tělíčko. Z každé... více o Piškotová kuřátka

45 minut
Pečený kapr s voňavými jablky

Pečený kapr s voňavými jablky

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Hřebíček a celé pepře jemně rozdrtíme v hmoždíři,... více o Pečený kapr s voňavými jablky

Jablečný punč na prohřátí

Jablečný punč na prohřátí

Jablko omyjeme, vykrojíme jadřinec a nakrájime i se slupkou na osminky a vložíme do 4 hrnků na čaj. Všechny ostatní suroviny smícháme nejlépe ve... více o Jablečný punč na prohřátí

Kuře na jablkách a celeru

Kuře na jablkách a celeru

Kuře rozporcujeme a osolíme, jablka nastrouháme na tenké plátky, celer nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji a másle necháme zpěnit na drobno... více o Kuře na jablkách a celeru

Italské "in salmi"

Italské "in salmi"

Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,... více o Italské "in salmi"

20 minut
Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Takto je zblanšírujeme ve vařící vodě s citronem, lžící cukru a 4 kousky hřebíčku. Zvlášť si... více o Hrušky v karamelu

Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěný vlahý med a tuk. Lopatku mouky prosijeme se sodou bicarbonou a promícháme s kořením. Přidáme do... více o Vánoční perníčky

Dušená cibule s mrkví

Dušená cibule s mrkví

Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut... více o Dušená cibule s mrkví

Houbové pečenáče II.

Houbové pečenáče II.

Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do... více o Houbové pečenáče II.

60 minut
Bramborovo-kakaové řezy

Bramborovo-kakaové řezy

Vychladlé brambory jemně nastrouháme, přidáme cukr, mouku, nastrouhané máslo, celá vejce a kakao. Promícháme a přidáme mletou skořici, mletý hřebíček... více o Bramborovo-kakaové řezy

Houbové Uncle Bens

Houbové Uncle Bens

Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,... více o Houbové Uncle Bens

Rajská trochu jinak

Rajská trochu jinak

Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na... více o Rajská trochu jinak

Jablka bez cukru

Jablka bez cukru

Omytá jablka oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme hřebíček, lehce zasypeme skořicí, promícháme a plníme do sklenic. Uzavřeme a... více o Jablka bez cukru

Kuřátko pěti vůní

Kuřátko pěti vůní

Kuře rozřízneme na poloviny, osolíme, vetřeme sojovou omáčku, pepř, skořici, podlijeme vínem, přidáme hřebíček a pečeme ve vyhřáté troubě. Před... více o Kuřátko pěti vůní

Cukety ve sladkokyselém nálevu

Cukety ve sladkokyselém nálevu

Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden... více o Cukety ve sladkokyselém nálevu

Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky

Vše promíchat a nechat v chladu proležet (třeba přes noc). Pak přivést k varu a na mírném plameni 20 minut bez míchání, (jen protřepávat, aby se rybíz... více o Rybíz ala brusinky

Houbové pečenáče

Houbové pečenáče

Houby nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu, na tuku usmažíme, naskládáme do 1 l sklenic a zalijeme teplým nálevem. Necháme stát 24 hodin.... více o Houbové pečenáče

45 minut
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.... více o Houbová čalamáda

Rajčatová ovesná polévka na italský způsob

Rajčatová ovesná polévka na italský…

Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo... více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob

Treska na zelenině

Treska na zelenině

Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme... více o Treska na zelenině

Lahůdková zemlbabička

Lahůdková zemlbabička

Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince,... více o Lahůdková zemlbabička

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičkovou kapustu očistíme a odstraníme uvadlé listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou... více o Růžičková kapusta na kari

Trnčená máčka

Trnčená máčka

Na rozehřáté máslo nasypeme hladkou mouku a uděláme zápražku, přidáme hřebíček, skořici a švestková povidla. Poté rozředíme vodou a necháme provařit.... více o Trnčená máčka

Andaluská Paella

Andaluská Paella

Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu... více o Andaluská Paella

Dušené kuře po římsku

Dušené kuře po římsku

Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a... více o Dušené kuře po římsku

Medvědí tlapky III.

Medvědí tlapky III.

Vše smícháme, necháme hodinu uležet, dáváme do formiček, pečeme, horké obalujeme v cukru.... více o Medvědí tlapky III.

Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg... více o Šípková marmeláda

20 minut
Svařené víno

Svařené víno

Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno

120 minut
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod... více o Pepřové ragú

45 minut
Pstruh s mandlemi III.

Pstruh s mandlemi III.

Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou. Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce... více o Pstruh s mandlemi III.

Kečup sladký

Kečup sladký

Rajčata a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše rozkrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Přidáme sůl, cukr, ocet a... více o Kečup sladký

Kuře na tymiánu III.

Kuře na tymiánu III.

Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé... více o Kuře na tymiánu III.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Poslední sledované recepty

201
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
58
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
44
Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Česnekovo-zázvorový…
32
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Nedávno navštívené recepty:

Lečo s uzeninou Vrstvený salát Tygři v láhvi
Kuřecí koktejl Jogurtová bublanina II. Tvarohová buchta s margotkou
Ovocná mísa "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví Celerový krém s celerovými lupínky
Kremrole paní Čermákové Lehký vajíčkový salát s jogurtem Margot řezy ....Danča

Další doporučené ingredience:

Hroznový cukr Hroznový mošt Hrozny Hrubá krupice Hrubá mouka
Hrubá sůl Hrudkovitý tvaroh Hruškovice Hruškový džus Hrušky
Hřebíček mletý Hříbky Hummus Humr Husa
Husí játra Husí krev Husí maso Husí prsa Husí sádlo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hřebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact