• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hřebíček

Hřebíček

Podobné ingredience

  • Hřebíček mletý
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Ostravská vařonka II.

Ostravská vařonka II.

Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy.... více o Ostravská vařonka II.

Ostravská vařonka

Ostravská vařonka

Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně... více o Ostravská vařonka

Rajská polévka II.

Rajská polévka II.

Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer a přilijeme rajčatové pyré. Osolíme a přidáme koření, podlijeme vodou, vaříme cca 45... více o Rajská polévka II.

Maharádžův sen - kuře

Maharádžův sen - kuře

Umixujeme: česnek, zázvor, mandle, skořici, sůl, jogurt. V ohnizdorné zapékací míse potřeme jogurtovou směsí maso a zbytkem směsy maso přelijeme.... více o Maharádžův sen - kuře

Polévka, která nikdy nezbyde

Polévka, která nikdy nezbyde

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl.... více o Polévka, která nikdy nezbyde

45 minut
Vánoční švestková omáčka z Brtnice

Vánoční švestková omáčka z Brtnice

Sušené švestky omyjme a dáme vařit na 10 minut do vody, ke které jsme přidali dva plátky citrónu i s kůrou, kousek celé skořice, asi pět hřebíčků a... více o Vánoční švestková omáčka z Brtnice

60 minut
Vánoční rajská omáčka

Vánoční rajská omáčka

Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s... více o Vánoční rajská omáčka

Bezlepková rychlovka

Bezlepková rychlovka

Kuřecí prsíčka uvaříme ve vodě. Mrkev nastrouháme na jemno, bramboru na hrubo. Kuřecí uvařená prsíčka nakrájíme na kostky a orestujeme na olivovém... více o Bezlepková rychlovka

Perníky

Perníky

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme... více o Perníky

Pečený bažant na mandarinkách

Pečený bažant na mandarinkách

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi... více o Pečený bažant na mandarinkách

Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Smícháme vodu a mléko v hrnci a necháme přejít varem. Přidáme koření a cukr. Trochu promícháme a odstavíme. Hrnec přikryjeme a necháme koření louhovat... více o Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Buši rajská

Buši rajská

Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle s máslem do sklovata. Zatrousíme hladkou moukou, až je světlá jíška (můžeme mít jíšku udělanou předem).... více o Buši rajská

Vepřové pečené na mléce

Vepřové pečené na mléce

Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na... více o Vepřové pečené na mléce

Ořechové tyčinky II.

Ořechové tyčinky II.

Šleháme žloutky s cukrem a tukem do pěny. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh a s ostatními přísadami opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Natřeme na... více o Ořechové tyčinky II.

Pstruh na tokajském víně

Pstruh na tokajském víně

Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni... více o Pstruh na tokajském víně

Štramberské uši

Štramberské uši

Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do... více o Štramberské uši

Řepánky

Řepánky

Včera jsem hledala řepánky zde v receptech a nebyly, tak jsem se rozhodla napsat svůj večerní postup, který jsem konzultovala se starousedlicemi po... více o Řepánky

Křehké škvarkové cukroví

Křehké škvarkové cukroví

Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto, chvíli necháme odpočinout a vyválíme placku silnou 5 mm, ze které vykrájíme různé tvary. Upečeme a hned... více o Křehké škvarkové cukroví

Čokoládový salám II.

Čokoládový salám II.

Rozpustíme čokoládu, přidáme všechno ostatní a dobře promícháme. Na cukrem posypaném vále vytvarujeme do válečku, obalíme v sekaných mandlích,... více o Čokoládový salám II.

Pečená Chalava

Pečená Chalava

Smícháme mouku se skořicí, ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě... více o Pečená Chalava

Dobrá omáčka

Dobrá omáčka

Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod... více o Dobrá omáčka

Slepice po indiánsku

Slepice po indiánsku

Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,... více o Slepice po indiánsku

Polévka z červené čočky s koňakem

Polévka z červené čočky s koňakem

Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky,... více o Polévka z červené čočky s koňakem

Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně... více o Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

Babiččina buchta pro období půstu

Babiččina buchta pro období půstu

Do mouky dáme koření, sůl, sodu, cukr. Přidáme džem a vodu, zamícháme a pečeme na plechu, na který jsme rozložili papír na pečení. Pečeme na 170°... více o Babiččina buchta pro období půstu

30 minut
Meloun jako břitva

Meloun jako břitva

Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme... více o Meloun jako břitva

Metropol

Metropol

Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku. Potom to... více o Metropol

Bramborový makovec

Bramborový makovec

Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák,... více o Bramborový makovec

Vepřový guláš s jablky na víně

Vepřový guláš s jablky na víně

Maso nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a celer... dáme na rozpálené sádlo (olej), osolíme, mírně osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a... více o Vepřový guláš s jablky na víně

45 minut
Červená řepa po kanadsku

Červená řepa po kanadsku

Vše smícháme dohrovady a vaříme 10 minut. Necháme přes noc "vychladit". Červenou řepu, pokud možno menší, umyjeme a uvaříme asi tak 30 minut. Zkoušíme... více o Červená řepa po kanadsku

90 minut
Makové řezy II.

Makové řezy II.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku skořice. Nakonec vmícháme sníh ze... více o Makové řezy II.

Cuketové karbanátky - utopenci

Cuketové karbanátky - utopenci

Placičky nebo kuličky obalíme ve strouhance a smažíme. Na proužky nakrájenou cibuli proložíme karbanátky a spaříme horkým nálevem.... více o Cuketové karbanátky - utopenci

Ovocný čaj zavařený

Ovocný čaj zavařený

Ovoce vaříme půl hodiny, přisypeme cukr, přidáme štávu z citronu, rum. Dáme horké do sklenic, obrátíme dnem vzhůru. Do hrníčku odebereme 2 lžičky... více o Ovocný čaj zavařený

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

Formanské maso

Formanské maso

Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme... více o Formanské maso

90 minut
Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Mouku s cukrem a vanilkovým cukrem vsypeme do mísy (na jednu stranu), na volné místo na dno rozdrobíme droždí, zalijeme teplým mlékem, vařečkou... více o Vánočka od babičky

60 minut
Vepřová srdíčka v omáčce

Vepřová srdíčka v omáčce

Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z... více o Vepřová srdíčka v omáčce

Chutney švestkové

Chutney švestkové

Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a... více o Chutney švestkové

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do... více o Rybízový čaj

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při... více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Rychlokvašky podle Monany

Rychlokvašky podle Monany

Okurky umyjeme a propícháme vidličkou, naskládáme do 5 litrové sklenice. Nálev svaříme. Okurky zalijeme vařicím nálevem. Zavřeme a necháme stát v... více o Rychlokvašky podle Monany

Výborný nálev jako znojemský

Výborný nálev jako znojemský

Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby. Je to všestranně použitelný nálev,... více o Výborný nálev jako znojemský

Lahůdkový česnek

Lahůdkový česnek

Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou.... více o Lahůdkový česnek

Flondace

Flondace

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou,... více o Flondace

Domácí kečup

Domácí kečup

Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme a za občasného míchání rozdusíme. Rozdušenou zeleninu rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a... více o Domácí kečup

Rybíz ala brusinky II.

Rybíz ala brusinky II.

Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme. Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr,... více o Rybíz ala brusinky II.

60 minut
Medové koláčky

Medové koláčky

Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou). Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut. Dají se jíst... více o Medové koláčky

Vločkové řezy

Vločkové řezy

Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do... více o Vločkové řezy

Svíčková na smetaně II.

Svíčková na smetaně II.

Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli ... více o Svíčková na smetaně II.

Choucroute (šukrut)

Choucroute (šukrut)

Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka... více o Choucroute (šukrut)

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 9
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

138
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
113
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
89
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
66
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Fazolový guláš Vosí hnízda Vepřové ragú nadivoko
Rychlí šneci Jáhlová (pohanková) kaše nasladko Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Jablečný tvarohový dort Bábovka s kysanou smetanou na plech Boloňské tousty
Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou Dušené zelí - zadělávané Máslo s medvědím česnekem

Další doporučené ingredience:

Hroznový cukr Hroznový mošt Hrozny Hrubá krupice Hrubá mouka
Hrubá sůl Hrudkovitý tvaroh Hruškovice Hruškový džus Hrušky
Hřebíček mletý Hříbky Hummus Humr Husa
Husí játra Husí krev Husí maso Husí prsa Husí sádlo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hřebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact