Vejce uvaříme na tvrdo, necháme úplně vychladnout, oloupeme a vyjmeme z nich žloutky. Žloutky prolisujeme jemným sítkem nebo nastrouháme na jemném...
více o Srdíčka z vařených vajec
Máslo promíchejte s jemně nastrouhanými ořechy, rozpuštěnou čokoládou, moukou, skořicí a hřebíčkem, vypracujeme těsto, které necháme alespon 30 minut...
více o Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové
Troubu předehřejeme na 190 °C, tukem vymažeme 1,5 l mísu, sušené ovoce a jablečnou šťávu dáme do kastrůlku, dusíme asi 10 minut.
Pak přidáme marmeládu...
více o Chlebový nákyp s pomerančovou marmeládou
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +...
více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Sušenky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. To pak vkládáme do vymazaných formiček na pracny a pečeme na 180...
více o Tatranské pracny - bezlepkové
Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme.
Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme.
Dáme do sklenic, uzavřeme...
více o Džem ze žluté dýně
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,...
více o Dýňový perníkový chlebíček
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka....
více o Jablkové vafle
Med s cukrem, kořením a máslem dobře promícháme, po částech přidáme šlehačku. Prášek do pečiva rozpustíme v trošce vody a smícháme s 3/4 mouky. Těsto...
více o Švédské perníčky
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem...
více o Tatranské pracny
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom...
více o Medová roláda II.
Prosátou mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, mleté ořechy, skořici a hřebíček. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout.
Z těsta...
více o Pracny
Nadrobno usekáme citronát, ušleháme do pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, koření a citronát a...
více o Jemné perníčky
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými foliemi. Vyválíme asi na 3 mm a...
více o Skořicové hvězdičky
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme...
více o Bábovka nebo věnec z červeného vína
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby...
více o Kuřecí korma
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím...
více o Vánoční perníky
Mouku, cukr, mleté koření a ořechy smícháme na vále.Nožem zapracujeme změklý tuk nebo máslo a přidáme vejce. Dochutíme rumem a citronovou kůrou...
více o Ořechové pracny světlé.
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Mouku, cukr, mleté ořechy a koření smícháme na vále. Nožem zapracujeme změklý tuk nebo máslo a přidáme vejce. Dochutíme rumem a citrónovou kůrou....
více o Pracny III.
Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou...
více o Maso pěti vůní