Maso nakrájíme přes vlákna - 2 plátky na porci - naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a upečeme na oleji. Na jedno filé položíme ananas podušený na...
více o File Montreal
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
Rajčata je dobré...
více o Sušení zeleniny v sušičce
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby....
více o Vepřové ragú z mletého masa
Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na tenké a menší plátky, také nakrájíme párek na kolečka.
Rozpálíme olej na pánvi, okapané a mírně osušené...
více o Selská omeleta
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
Na zbylém tuku usmažíme cibuli...
více o Risi e bisi
Těstoviny uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na oleji osmažíme na kostky nakrájenou šunku a mrkev. Osolíme, opepříme, ochutíme...
více o Písmenkový salát
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový...
více o Krůtí ragú se zeleninou
Brambory oloupu, nakrájím na asi 0,5 cm silná kolečka a skládám na olejem vymazaný plech. Udelám jen 1 vrstvu a okořením solí, pepřem a grilovacím...
více o Zapečené brambory s krabími tyčinkami
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme...
více o MRKVOVA POLEVKA VI.
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme...
více o Mrkvová polévka II.
Z části vajec uděláme náplň s hráškem a na kostky nakrájenou klobáskou. Kuřecí prsa naklepeme, dáme plátek šunky, na ni dáme vaječnou směs a na vrch...
více o Kuřecí řízek Bonapart II.
Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (3...
více o Babiččina hrachová jachnija na pátek
Hrášek a mrkev nakrájenou na kolečka vaříme asi 15 min. v osolené vodě. Scedíme a vývar dáme stranou. Zvlášť si uvaříme nové brambory (celé). Na...
více o Nové brambory se zeleninou
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. V hrnci osmahneme na másle celer s mrkví. Až začnou krásně vonět zalijeme je vroucí vodou (já přilévám z...
více o Rychlá zeleninová bomba
Rýži připravíme obvyklým způsobem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vysmažit. Poté do pánve přilijeme trochu oleje a vložíme kuřecí...
více o Rizoto s anglickou slaninou
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve...
více o Zeleninové rizoto II.
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu...
více o Pečené rizoto
Lučinu ušleháme s máslem a osolíme. Lehce vmícháme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem....
více o lučinový salát Vitamín
V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí...
více o Ragú podle detektivky
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme tuňáka, kterého jsme před tím nechali okapat. Za stálého míchání prohřejeme a přidáme Lučinu. Jakmile...
více o Těstoviny s tuňákem
Vše nakrájíme na kousky a vrstvíme do pekáče. Snažíme se vrstvy barevně hezky střídat. Na vrstvu s masem přijde čubrica. Nesmí se jí dát ale mnoho!...
více o Kuřecí překvapení "Hofi"
V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký. Ve smetaně rozkvedláme mouku,...
více o Dušený hrášek na smetaně
Na oleji (2 lžíce) osmahneme hrášek, opepříme, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a...
více o Těstoviny s hráškem po benátsku
Kuře naporcujeme a obalíme v mouce, osmahneme na másle, které poté slijeme a uchováme. Ke kuřeti přilijeme vývar, na nudličky nakrájenou papriku a vše...
více o Kuře Asopoa (Argentina)
Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny,...
více o Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku
Rýži uvaříme v osolené vodě, necháme okapat, vmícháme máslo, na menší kousky nakrájený salám a okapaný hrášek. Nakonec vmícháme nahrubo posekaný či...
více o Rizoto s nivou
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové...
více o Japonské Šumai
Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky
nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku.
Z mléka a...
více o Vlašák
Do uvařených těstovin zamícháme udušenou zeleninu a tuňáka, osolíme, opepříme dle chuti. Na talíři zasypene strouhaným sýrem....
více o Těstoviny se zeleninou a tuňákem
Kuře naporcujeme, osolíme a v rendlíku na másle za občasného podlití upečeme do měkka.. Jednotlivé porce vyjmeme, do výpeku vložíme veškerou zeleninu...
více o kuře se zeleninovou omáčkou II.
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,...
více o Matar Paneer
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, pak maso na malé kousky. Podlejeme a dusíme až je maso skoro měké. Poté přidáme hrášek a mrkev a...
více o Rizoto III.
1. cibulku osmažit do zlatova
2. na to dát konzervu 1x vepřové ve vlastní šťávě nebo mleté maso nebo točený salám nechat opéct
3. na to dát vypranou...
více o Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého...
více o Minutková kuřecí směs
Těstoviny uvaříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrajíme. Šunku nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme a nakrájíme.
Vejce rozmícháme se smetnou,...
více o Penne nákyp
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za...
více o Slepice na chilli
Nejprve nakrájíme hovězí maso na kostky, potom očištíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Pórek a kedlubny také nakrájíme. Petrželku s pažitkou...
více o Italská minestrone
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme...
více o Vegetariánské nudle
Oloupané brambory, mrkev, fazolky a oloupaná jablka nakrájíme na stejnoměrné kostičky a vložíme do mísy. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné...
více o Francouzský salát
Salát a čekanku očistíme, rozebereme, opereme a osušíme. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Vše smícháme s hráškem. Zalijeme zálivkou a...
více o Salát s čekankou
- uvaříme špagety
- na cibuli zpěníme anglickou a maso
- škrob rozmícháme ve sklenici vody
- přidáme protlak
- osolíme, opepříme
- dusíme 15 minut
-...
více o Neapolské špagety
Kuře osmahneme na tuku a vyjmeme. Pak osmahneme cibuli do zlatova, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem a rozmícháme. Přidáme kuře, osolíme,...
více o Kuře s hráškem
Na oleji osmažíme maso a kari koření, až zavoní, zalijeme vodou. Do vařícího vývaru přidáme krupky, nudličky zelí, hrášek, sůl a bujón. Vše zvolna...
více o Masový kotlík
Tavený sýr nazkrájíme nadrobno, vložíme do vařícího vývaru a šleháme, až se sýr rozpustí. Přidáme hrášek a malé knedlíčky mletého masa (tvarujeme...
více o Zahradnická polévka
Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a...
více o Mořské rizoto
Mušle promyjeme a krátce povaříme. Krevety pečlivě opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji oleji, přidáme maso z...
více o Trosečníkova specialita