Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší... více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,... více o Pohlreichova pórková polévka
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane... více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté... více o Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme... více o Cibulačka s portským vínem
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a... více o Hovězí kližka ala španělský ptáček
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme... více o Tradiční francouzská cibulačka
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou... více o Líčka na zelenině
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2)... více o Hovězí guláš pro chlapy
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce... více o Hovězí gulášek
Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení... více o Hovězí na paprice
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,... více o Hovězí nudličky se zeleninou
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu... více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka... více o Guláš z divočáka (kančí guláš)
Kuřecí maso nakrájíme na kousky o velikosti sousta a odložíme stranou. Cibuli, chilli papričku, česnek a zázvor nakrájíme na kousky a spolu s... více o Základní kuřecí korma
Maso osmažte na pánvi na oleji, až ztmavne. Zasypte kmínem a sundejte z hořáku. Spařte a oloupejte rajčata, vložte do vývaru a dejte vařit na 10 minut... více o Rajská polévka s masem alá čínská kuchařka 1987
Chili con carne (správně by se mělo psát jedno L ve slově chili) je pokrm pocházející z Texasu a v následujícím receptu se chci přiblížit původním... více o Chili (chilli) con carne
Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu ji na lžíci sádla orestujeme, zaprášíme moukou a asi 1 minutu za stálého míchání restujeme. Přisypeme papriku,... více o Dobrá frankfurtská polévka
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu). Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru... více o Hovězí vývar se žloutkem
Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme... více o Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj... více o Telecí líčka na víně
Připravíme si hotový vývar a necháme ho vychladnout. Mezitím si ze dvou lžic másla a hladké mouky připravíme v kastrolku tmavou jíšku, kterou zředíme... více o UHO
Na poutine můžeme použít jakýkoliv sýr, který není moc kořeněný jako mozzarella, feta nebo plesnivý sýr, ale sýr musí být rozpustný v teple. Pravý... více o Poutine
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí. Nakrájíme si slaninku, klobásky,... více o Fazolová polévka pana dirigenta
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno. V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme... více o Lasagne
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. **2)** Do... více o Dýňová svíčková omáčka
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky. 2. Kolečka cibule podusíme na másle. 3. Jakmile cibule... více o Kančí guláš v pomalém hrnci
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso,... více o Hovězí maso na houbách
Plát masa naplňte směsí másla, petrželky, rýže a hrášku. Pak jej osolte, stočte jako roládu a pečte zakryté na sádle, v troubě předehřáté na 180 °C za... více o Telecí hrudí plněné risi-pisi
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,... více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony... více o Svíčková Stroganoff
//Jde o variantu Stroganovu - Klasický Stroganov vypadá asi jinak, ale vzhledem k tomu, že existuje mnoho obměn, toto bude asi jedna z nich - recept... více o Hovězí dušené se sojovou a worchestrovou omáčkou
Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka... více o Stroganoff
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc. Ve woku... více o Hovězí chilli čína
Z uvedených ingrediencí na knedlíčky umícháme vidličkou středně tuhou hmotu, ochutíme dle potřeby, necháme 10 minut před tvořením knedlíčků(nočků)... více o Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat.... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle a polovinu si dáme stranou. Do druhé poloviny přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, mandle, hřebíček, pepř a... více o Rýže na kari
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a... více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky a přidáme sůl, cukr, zázvor, ocet a rozšlehané vejce. Dáme do lednice na 20 minut odležet. Vývar... více o Korejská pórková polévka
Na lžící másla si z lehka osmahneme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a necháme vařit. Zbytek másla rozpustíme, přidáme... více o Kudlánková polévka
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme... více o Hornický guláš
Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-). Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme... více o Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Králíka si den předem naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do většího hrnce a každý kousek zvlášť posypeme oreganem, najemno nakrájenou cibulí,... více o Medový králík
Nedříve si přiravte cedník a vhodnou mísu. Na cedník vyklopte obě plechovky rajčat, protože šťávu budete potřebovat až později. Nechte dobře okapat.... více o Aztécká polévka
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s... více o Nadívaná kedlubna