Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení si pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po...
více o Dušená hovězí kližka na špeku
Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme...
více o Hovězí guláš
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a dále smažíme za...
více o Houbová hovězí kližka na smetaně
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme...
více o Pórkové hovězí s paprikou
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout.
Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin)
Jakmile se zacne...
více o Guláš
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře...
více o Maďarský guláš po našem
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan....
více o Kližka se zeleninou
Pokrájené cibule osmažíme dorůžova s drobně pokrájeným špekem (nebo na oleji). Maso pokrájené na kostky osolíme a opepříme a přidáme k cibuli se...
více o Hovězí s kapustičkami
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a...
více o Hovězí kližka ala španělský ptáček
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2)...
více o Hovězí guláš pro chlapy
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude....
více o Gulášová polévka s mrkví
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu...
více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a...
více o Dušená hovězí kližka
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev,...
více o Dušené hovězí po francouzku
Maso, špek a zeleninu nakrájíme na větší kostky a vše dáme do velké mísy. Přidáme balíček koření na divočinu, opepříme, sůl nedáváme. Zalejeme olejem....
více o Masová směs na víně ala divočina
Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme....
více o Hovězí perkelt s galuškami
Maso nakrájíme přes vlákna na silnější plátky, pokrájíme veškerou zeleninu na kolečka (nebo plátky) a vše kromě mouky, sádla a hub dáme do papiňáku...
více o Kližka jinak
Maso 1x pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme pokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček, dáme odpočinout do...
více o Sekaná s kuskusem
Na oleji osmahneme po obou stranách maso a na chvilku odstavíme, nebo ztlumíme. Na vedlejší pánvi a na trošce oleje orestujeme zeleninu a cibuli. Vše...
více o Hovězí guláš se zeleninou II.
Maso a cibuli pokrájíme jako na guláš, osmahneme, osolíme okmínujeme, poparikujeme a dusíme, když je skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájené...
více o Kapustový eintopf
Přes noc namočené fazole dáme vařit, nakrájíme cibuli, přihodíme k již se vařícím fazolím, přidáme mletý kmín. Po chvíli (čas na kávu 30 min.)...
více o Chilli con carne pro začátečníky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne....
více o Poldiho zelný guláš
Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme...
více o Staročeský guláš
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na...
více o Hovězí s máslovými bochánky
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do...
více o Guláš v papiňáku
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme...
více o Zapékaný guláš
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme...
více o Chalupářský guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na tuku a přidáme sladkou papriku, krátce osmahneme a přidáme na kostky pokrájenou kližku. Krátce orestujeme....
více o Pikantní guláš II.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme....
více o Hovězí s kedlubny
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se...
více o Cibulkový guláš " Stifado"
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část...
více o Gulášovka speciál
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l...
více o Guláš pašeráka Rudly
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně...
více o Prezidentský guláš
Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme, to že se maso přichytává na dně...
více o Guláš od mámy
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek....
více o Maďarský guláš
Nejméně 2 hodiny namočené fazole uvaříme doměkka.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky krájené maso, posypeme kmínem,...
více o Fazolový guláš II.
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk...
více o Dolnozemský maďarský guláš
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Na oleji a na rozpuštěné slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, okořeníme,...
více o Maso cibulář
Maso rozkrájíme na větší kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Promícháme a opečeme, vmícháme...
více o Drážďanský guláš
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš