Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná
Máslo, sůl, žloutky (já dávám rovnou celá vejce) a citronovou kůru umícháme. Přidáme tvaroh (pokud nedáme celá vejce, tak sníh), strouhanou housku a...
více o Tvarohové knedlíky podle tetičky
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a...
více o Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Všechno maso se nahrubo pomele, přidají se 3 vajíčka, houska namočená ve víně, houska namočená v pivu, houska namočená ve smetaně sladké, pepř, sůl,...
více o Sekaná knížete Ditrichstein
Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem s rozšlehanými vejci a nechte nasáknout. Nakrájenou cibulku s petrželkou spařte máslem a přidejte k...
více o Tyrolské knedlíky
Nejprve nakrájíme cibuli na kolečka, aby vám při tom neslzely oči, podržíte cibuli pod studenou vodou. Nyní si nadrobno nakrájíte pažitku. Nakrájenou...
více o Tvarohový burger
Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,...
více o Masové kuličky v omáčce z Ikea
Housky pokrájíme na kostky a zalijeme trochou mléka tak, aby šly "rozňahnat na řidší kaši". Vmícháme pokrájenou cibulku a nasekaný česnek, mleté maso,...
více o Lasagne bez Lasagní aneb maso pro lenochy
Rajčata omyjeme a seřízneme jim vršky. Vydlabeme dužinu a pokrájíme jí na kostky. Housku namočíme do mléka nebo do vody. Oloupanou cibuli jemně...
více o Rajčata plněná mletým masem
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma...
více o Babské kuře
Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně...
více o Roláda z mletého bůčku II.
Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala.
Na...
více o Kuřecí roláda V.
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme...
více o Hovězí polévka s knedlíčky
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme v placku, do které doprostřed...
více o Bramborová roláda s mletým masem
Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.
Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a...
více o Smažený hermelín
Formičku oprášíme v mouce, naplníme. Obrácenou vařečkou vytvoříme otvor, který zaplníme náplní.
Postavíme na kolečko z lineckého těsta „Speciál“ (...
více o Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Do 0,5 l mléka zavaříme za stálého míchání 2 dl krupice. Vychladlou kaši promícháme máslem, velikosti vlašského ořechu se 4 vejci a takovým množstvím...
více o Knedlíky krupicové
Brokolici rozebereme na malé růžičky, cerel hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vočky a nastrouhaný celer,...
více o Brokolicová polévka s ovesnými vočkami
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme...
více o Kapustový nákyp s houbami
Český salám, sýr, lečo (ze sklenice dáme na síto odkapat) vše umeleme na masovém strojku. Přidáme kečup, utřený česnek a pepř. Utvoříme hmotu a...
více o Salamandr
Čisté houby nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby v něm dusíme, doukud se všechna voda neodpaří a houby nezměknou. Mezitím rozkrájíme...
více o Houbové bramboráčky II.
Housku prepulime a dame na spodni cast hosticky salam a na salam syr pokud mame zeleninu,tak na syr zeleninku priklopime vrnich casti housky a dame na...
více o Houska ke svacince
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou
Na kostičky nakrájené housky dáme do mísy. Vejce s trochou soli rozmícháme v mléce a přelijeme přes housky. Dobře promícháme. Cibuli nakrájíme na...
více o Knedlíky z plísňového sýra
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a...
více o Horácké knedlíky
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
V mléce rozmícháme vejce,...
více o Krkonošské houbové knedlíky
Rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka. Housky rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a obložíme rajčaty a cibulí. Osolíme, opepříme, posypeme...
více o Housky s rajčaty a cibulí
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Kuře osolíme a potřeme kari kořením.
Z mléka, housky, nakrájených a podušených hub, petrželky cibule a jater uděláme nádivku a naplníme kuře.
Vložíme...
více o Kuře s houbovou nádivkou
Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme do měkka.
Směs necháme vychladnout, přidáme žloutky, sůl, prolisovaný česnek a v...
více o Houbová nádivka II.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a dusíme do...
více o Králík v nádivce
Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,...
více o Cibulačka se sýrem II.
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme.
Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s nádivkou
Starší housky nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Sušené houby máčíme asi 2 hodiny ve vodě, potom vodu slijeme, houby nakrájíme na plátky a...
více o houbovec II.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků housek v něm jednou stranou...
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění...
více o Nadívaný krocan
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a...
více o Salát s tuňákem
Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme...
více o Božíhodový hubník
Na másle osmažíme mouku, zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme muškátový květ, sýr a za stálého míchání zavaříme. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut,...
více o Sýrová polévka se špenátem
Housky pokrájené na drobné kostičky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do...
více o Houskové knedlíky v hrníčkách
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme...
více o Vídeňské houskové knedlíky
Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a...
více o Houskový knedlík v ubrousku
Do vařícího mléka vsypeme krupici, osolíme, dobře promícháme a necháme 30 minut stát. Housky pokrájené na kostičky osmažíme na másle. Do těsta...
více o Krupicový knedlík v ubrousku
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta...
více o Dalmatské čufty II.
Sardinky scedíme, olej si ponecháme. Z housky odkrojíme kůrku, střídku zalijeme mlékem a olejem ze sardinek. Vymačkanou housku, okapané sardinky a...
více o Sardinková omáčka
Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme...
více o Houbanec
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso,...
více o Nadívaný vepřový bůček