Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát.
V kastrolku...
více o Houskové knedlíky s medvědím česnekem
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte,...
více o Karlovarský knedlík I.
Z kapustových nebo zelných listů opatrně seřízneme silnější středy, aby se nám dobře rolovaly závitky po jejich naplnění. Listy není nutné spařovat....
více o Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v...
více o Kachna s nádivkou z remosky
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky...
více o Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem.
Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce.
Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku...
více o Špekové knedlíky s máslem
- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na...
více o Polévka dýňová na česneku s houstičkou
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším.
Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k...
více o Houskové knedlíky - pečené
Velice chutný rodinný recept s názvem kuře na bramboráku, respektive je to ale něco mezi bramborákem a nádivkou - velká mňamka. :) U nás nikdy nezbyde...
více o Kuře na bramboráku
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme....
více o Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Květák si rozebereme na růžičky,které krátce povaříme v osolené vodě,scedíme a pokrájíme na větší kusy.
Maso pokrájíme na kostičky.
Cibuli si...
více o Květáková nádivka
Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme...
více o Sekaná pečeně s ovčím sýrem
Játra umeleme a po nich ve strojku umeleme i housky navlhčené ve vodě (vymačkané). Přidáme žloutky, vlažné máslo, sůl, pepř, česnek a prášek do pečiva...
více o Svítek játrový
Na másle podusíme drobně pokrájené houby s petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, žloutek, housku, mléko a zamícháme. Nakonec vmícháme zlehka...
více o Svítek houbový
Uvařenou, vymačkanou kapustu pomeleme nebo posekáme a zamícháme se změklým máslem a žloutkem. Pak přidáme nastrouhanou housku a mléko (trošku), sůl,...
více o Kapustový svítek
Droždí smažíme v tuku, až zavoní a zrůžoví. Odstavíme a přidáme nastrouhanou housku, navlhčenou mlékem, vajíčko, prášek do pečiva, utřený česnek,...
více o Svítek a nočky z droždí
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a...
více o Klasický houskový knedlík
Housky nakrájíme na plátky a pak na kostičky, svařeným mlékem přelijeme.
Cibuli oloupeme a nasekáme, v pánvi rozpálíme máslo a cibuli v něm necháme...
více o Houskové knedliky II.
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby...
více o Sledi nadívaní houbami