Ricottu nebo tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, amarettem, pomerančovou kůrou a šťávou, rozpuštěnou čokoládou a solí. Do hladkého krému opatrně...
více o Hořce sladké pokušení
Tvaroh smícháme s oběma cukry, kakaem a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. V hrnku smícháme griotku a 3 lžíce šťávy z višňového kompotu. Na dno...
více o Foret noire - Černý les
Tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do jemného krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme...
více o Typický sicilský tvarohový dort
Žloutky s cukrem vymícháme, přidáme rozpuštěné máslo a ostatní přísady kromě oříšků a čokolády, nakonec vmícháme sníh z bílků. Do půlky těsta přidáme...
více o Čokoládovo-oříšková bábovka
Z hladké mouky, části mléka, části cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a zaděláme je zbylým mlékem a kváskem v těsto....
více o Plněný cop
Máslo vyšleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni do zvláčnění. Přimícháme cukr, vanilkový cukr, sůl a rum. Mícháme tak dlouho až vznikne hladká...
více o Ořechová inspirace
Kávu smícháme s instantní kávou a čokoládou v malém kastrolku a necháme krátce přejít varem. Přilijeme rum a necháme zcela vychladit. Část smetany...
více o Slavnostní káva
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4...
více o Tvarohový pohár
Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou, podle chuti osladíme, vložíme do...
více o Švestkový nákyp
Postup přípravy: Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhaná jádra, promeneme tuk a pomocí vejce zaděláme těsto, které necháme v chladnu...
více o Vánoční ořechy II.
Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme větší část čokolády a polovinu ušlehané šlehačky a promícháme. Naplníme do pohárů, zalijeme asi 2 cm vaječného koňaku,...
více o Pohár Stracciatella
Nejprve zpracujeme mouku, máslo a cukr na sypkou hmotu (žmolenka), přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 kusy, ze kterých uděláme...
více o Rohlíčky s ořechovou náplní
Cukr v hrnci rozpustíme na karamel zlatavého zbarvení a vmícháme nevyšlehanou šlehačku. Za stálého míchání necháme provařit, dokud se hmoty nespojí....
více o ŠUHAJDY II.
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. Utřeme máslo se žloutky a poté přidáme cukr a třeme dál. Rozehřejeme čokoládu s trochou másla na...
více o Sachrdort od Rakusaku
Umixujeme máslo, cukr a žloutky. Přidáme pomalu čokoládu a skořici, šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z citronu, mandle a ušlehané bílky.
Koláč...
více o Polévaný čokoládový koláč
Rozbijeme vejce a šleháme s cukrem asi 5 minut.
Pomalu vmícháme mouku, mandle, máslo a čokoládu. Vylejeme do formy (průměr 24cm) a pečeme asi 45 minut...
více o Čokoládový koláč
Formu vyložíme jemnou fólií. Piškoty rozdrtíme nebo nastrouháme a spojíme s máslem a cukrem. Hmotu vtlačíme v tenké vrstě do formy. Zmrzlinu v prášku...
více o Zmrzlinový tunel s banánem
Minerální vodu přivedeme k varu. Zmírníme oheň. Přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Zlehka vmícháme kakao...
více o ČOKOLÁDOVÝ SORBET
Na mírném ohni necháme oddělené rozpustit obě čokolády rozlámané na kousky. Do hořké čokolády přidáme 30 g másla. Když je tato hmota zcela rozpuštěná,...
více o PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY
Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.
V jiné nádobě smícháme 50 g cukru...
více o ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.
Troubu ohřejeme na 150 stupňů (stupeň 6). Formu vymažeme máslem. Čokoládu rozlámeme na kousky. Rozbijeme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky...
více o ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vejce, mouku, mandle a nastrouhanou čokoládu. Z těsta tvoříme malá plochá kolečka a klademe je na...
více o Cookies
Polovinu piškotů poskládáme na dno mělké čtverhranné mísy o obsahu asi 1 l.
Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílků...
více o Tiramisu
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny...
více o Čokoládová pěna
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní čokoládu. Smícháme se žloutkem a s...
více o Tiramisu s čokoládou II.
Broskve a višně necháme na sítku okapat a broskve nakrájíme na plátky. Banán také nakrájíme na plátky. Ovoce zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo...
více o Sultánův poklad
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr,...
více o Likérová bábovka
Hroznové víno opereme pod tekoucí vodou a otrháme od stopek. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na dílky, které rozkrájíme na kostičky. Broskve necháme...
více o Pohár pro labužníky
Nejprve si připravíme pařížskou šlehačku. Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme do chladničky...
více o Čokoládový pohár