Nejprve připravíme náplň.
Začneme tím, že nasekáme pažitku.
Vejce nastrouháme najemno.
Smícháme je s pomazánkovým máslem a přidáme hořčici, majonézu a...
více o Sýrová roláda
Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Změklé máslo utřete s medem.
Troubu...
více o Mrkvový tarte tatin
Makrelu zbavte kůže i kostí a natrhejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Citrusy ostrým nožem vyfiletujte, tedy zbavte blan. Špenát...
více o Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a...
více o Domácí pikantní majonéza
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na...
více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Kaki nakrájejte na plátky, cuketu podélně na proužky, čekanku na měsíčky a fenykl na tenké plátky. Bagetu nakrájejte na kostičky a opečte na krutony....
více o Salát s kaki a cuketou
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme...
více o Grilované vepřové koleno
Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, aby se rozpustila (nevaříme).
Přidáme všechny...
více o Tlačenka s vařenými vejci
Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme kostičky cibulky dozlatova. V průběhu přidáme sůl, pepř a protlačené nebo nastrouhané stroužky česneku.
Cizrnu...
více o Falešná „škvarková" pomazánka
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze....
více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Maso osolte, opepřete a z obou stran lehce potřete olejem. Položte je na mřížku grilu rozpáleného na vyšší teplotu a nechte opékat 8 až 10 minut po...
více o Steakový salát à la Caesar
Nejprve nasekejte cibuli, nakrájejte okurky a nastrouhejte mrkev na větší kousky.
Mezitím uvařte párky ve vodě.
Bagety na hot dog v půlce rozřízněte,...
více o Hot dog
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,...
více o Sedlácký salát
Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či...
více o Grilovaná cibule ve slanině
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená...
více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé.
Všechny...
více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Tofu, cibuli a okurky pokrájíme na malé kostičky. Přidáme naši domácí majonézu, hořčici, pepř a nakonec zázrak v podobě Černé soli. Vše smícháme....
více o Veganská vajíčková pomazánka
Sýr rozkrájejte na 6 stejných hranolků, každý zabalte do plátku slaniny a na pánvi opečte ze všech stran dozlatova.
Lusky hrášku podélně pokrájejte,...
více o Halloumi ve slanině s hráškovým salátem
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 7 minut, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a...
více o Jarní bramborový salát s vejcem
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká...
více o Vídeňský bramborový salát
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a...
více o Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Kuřecí maso použijeme klidně zbylé z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti a poté pokrájíme...
více o Kuřecí salát s vejci
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky...
více o Španělský ptáček s rýží
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě...
více o Burgery s vinnou klobásou
V mlýnku na maso pomeleme na jemno brambory, okurek a cibuli.
Přidáme perlu, sýr, hořčici a vše pečlivě v míse rozetřeme. Nakonec dle chuti osolíme,...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do pomleté směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku,...
více o Domácí škvarková pomazánka
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při...
více o Řízečky v chlebové strouhance
Zdobíme dle chuti a fantazie. Na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem... nebo jen obalíme ve skořicovém cukru...
Na slano zdobíme...
více o Teplé jednohubky na slano i sladko
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,...
více o Tatarka ze zakysané smetany
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Uvaříme vajíčka (natvrdo). Žloutky oddělíme od bílků, smícháme je s lučinou, promícháme (do hladka). Přidáme sůl a hořčici, promícháme, přidáme bílky...
více o Vajíčková pomazánka
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle...
více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené...
více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
Maso se do...
více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Tvarůžky a škvarky umelte najemno v mlýnku na maso. Doporučujeme nejdřív zpracovat tvarůžky a teprve potom škvarky, protože škvarky s sebou stáhnou...
více o Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat...
více o Pikantní květákový salát
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme.
Přidáme nadrobno...
více o Rybí pomazánka
Máslo, majonézu, sýr, hořčici a sůl důkladně promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce nebo nastrouhaná na...
více o Vajíčková pomazánka
Jedná se o slovenskou pochoutku. Vezmeme si kuřecí prso, které očistíme a rozdělíme na dvě části, z kterých za pomocí paličky na maso uděláme dva...
více o Cigánská pečienka
Vše (kromě salátové okurky) mixujeme dohromady.
Ručně smícháme umixovanou směs s hrubě nastrouhano salátovou okurkou. Dochutímě solí, pepřem dle chuti...
více o Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, vsypejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilévejte mléko, krátce vařte a ochuťte nasekaným tymiánem,...
více o Vaječné toasty
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a...
více o Buřty na pivě
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut.
Karotky zatím...
více o Rukolový salát s novými bramborami
Kedlubny oloupejte,nakrájejte na plátky a uvařte. Sceďte a pětinu si odložte. Mladé lístky natě překrájejte, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Ve...
více o Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a...
více o Salát Nicoise s rýží
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme na pánvy do zlata. Na pánev dáme na drobno nakrájenou cibuli a...
více o Pikantní kuřecí maso s houbami