Buřty oloupeme, nařízneme, naplníme cibulí a naskládáme do sklenice, proložíme cibulí. Nálev: hořčici rozmícháme s několika lžícemi kečupu, cukrem,...
více o Utopenci v hořčici
Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal: plátek masa, hořčice, plátek šunky, plátek sýra a polovinu...
více o Řízek "troják"
Na cibulce opečeme naklepané, osolené a opepřené kuřecí řízky a na každý dáme velkou lžíci plnotučné hořčice. Opékáme a přidáme nakrájenou anglickou...
více o Výborné kuřecí řízky
Škvarky pomeleme na masovém mlýnku, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurku, podle chuti hořčici, sůl, pepř a kmín. Kdo má chuť, může přidat i...
více o Škvarková pomazánka III.
Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to...
více o Sekaná pro Otesánky
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití....
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Směs promíchat a spojit s masem na nudličky pokrájeným a nechat v lednici l den uležet.
Na troše oleji míchat na pánvi asi 10 minut, potom přidat bez...
více o Čína kuřecí
Těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a zalijeme rozkvedlanou zálivkou. Promícháme a dáme vychladit. Je dobrý samotný nebo k pečenému kuřeti....
více o Vřeténkový salát
Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti)....
více o Mleté, zelí, brambor
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto těstíčku necháme maso marinovat asi...
více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek...
více o Ptáčky nebo roládky z králíka
Talířek, nejlépe nějaký malý, posypte strouhankou a na tu rozklepněte vajíčko, to osolte a opepřete a znovu celé posypte strouhankou. Poté nožem, nebo...
více o Vajíčko ve strouhance podle babičky
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se...
více o Sekaný španělák
Fenykl nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na kolečka, okurku na kostky, cibulku na kolečka i s natí a rajčata a vajíčka na měsíčky. Vše ozdobně...
více o Fenyklový salát s kysanou smetanou
Prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme. Posypeme polovinou petrželové natě, opečeme z každé strany po 5 minutách a podusíme. Rýži orestujeme na trošce...
více o Rýžový salát s kuřetem
Maso nakrájíme na nudličky, na pánvi osmažíme, přidáme koření, zelí, zalijeme mírně vývarem z kostky (nebo z mrkve, celeru a kostí uděláme vývar a...
více o Uzená řezanka pana Kavalíra
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
...
více o Ceasar salát
Kuřecí nakrájíme na malé kousky. Ze strouhaného sýra, vajíčka, hořčice, kečupu a solamylu uděláme těstíčko, osolíme, opepříme. Každý kousek kuřecího...
více o Kuře Myšák
Z upečeného bůčku odstraníme kůrku. Poté bůček pomeleme nebo rozmixujeme.
Přidáme sýr, cibuli, hořčici, sůl a pepř a nakonec opatrně vmícháme vejce...
více o Bůčková chuťová pomazánka
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého...
více o Obalené řízky bez obalování
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...).
V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,...
více o Jarní tvaroh s lupením
Uvařená vajíčka rozkrojíme napůl, žloutek dáme na talíř a vidličkou ho rozetřeme spolu s dvěma lžícemi hořčice a lžící margarínu. Pak přidáme na...
více o Vajíčková pomazánka II.
Naklíčíme mungo fazole na délku klíčků cca 0,8 cm. Brokolici rozloupneme na malé růžičky a opereme. Kapustové listy opereme a nakrájíme na kousky....
více o Zelený salát z kapusty, brokolice a munga
Rybičky s Lučinou utřeme do jemna, pak přidáme hořčici, kečup - opět utřeme a nakonec přidáme majoránku a sůl - opět utřeme. Mažeme na různé druhy...
více o Rybí pomazánka II.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Necháme min. 24 hodin uležet v...
více o Pomazánka z nivy s pivem
Sýr rozpatláme vidličkou, vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience a nakonec vmícháme malého panáka becherovky.
Podáváme s topinkami...
více o Pivní sýr trochu jinak
Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky...
více o Tatarský biftek speciál
Všechno smícháme dohromady.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky.
Potom už jen smažíme na...
více o Skvělá marináda na maso
Množství surovin dávám podle chuti, chcete-li více tuňáka, přidejte ještě jednu konzervu. Vše vyšlehám ručním šlehačem, díky sýru je pomazánka...
více o Tuňáková pomazánka II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.
Zavineme...
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Rozkrojený lilek na podél vydlabeme a pokrájíme na malé kostičky, dáme do misky a posolíme, aby se vypotil. Do rozmražené směsi dáme na jemno cibuli,...
více o Prvně plněný lilek
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha ...
více o Křehké česnekové kuře
Salám, sýr a papriku nakrájíme a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a necháme odstát v chladničce alespoň 1-2 hodiny. Podáváme s pečivem....
více o Ševcovský salát II.
Maso nakrájejte na 4-5 řízků, naklepejte, osolte, potřete hořčicí a nechte chvíli odležet.
Nastrouhaný sýr smíchejte se strouhankou a v této směsi...
více o Řízky ve sněhovém těstíčku
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka...
více o Plzeňská růže na bramborách
Vařená vejce a dietní salám nakrájíme na asi 1 cm kousky. Všechny ingredience pak smícháme, vložíme do tlačenkového střeva, oba kraje utáhneme nití a...
více o Vaječná tlačenka
Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na...
více o Utopení utopenci
Má oblíbená variace: knedlíky okořením trochou grilovacího koření, potřu trochu máslem, ve kterém jsem utřela česnek - množství dle chuti. Kápnu...
více o Knedlíkový údiv
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z...
více o Moje papriky
Knedlík nakrájíme na plátky, asi 0,5 cm silné, na jedné straně je potřeme sýrem, který jsme rozmíchali s hořčicí. Mezi potřené strany vložíme plátek...
více o Knedlíkové opečenky
Z vody a hladké mouky připravíme jíšku. Na tuku na smaženění do zlatova osmažíme na jemno nasekanou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené párky,...
více o Rychlá snadná omáčka "co dům dá"
Uvaříme těstoviny a scedíme.
Mezitím nakrájené kuřecí dáme do větší mikrovlnkové nádoby, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a pár lžic vody....
více o Těstoviny s kuřecí omáčkou v mikrovlnce
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na...
více o Zapékané hovězí řízky
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím,...
více o Tousty s kruhy
Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem...
více o Hovězí závitek v římském hrnci
Uzené koleno vykostíme a umeleme na masovém strojku na jemno i s vejci, přidáme změklé máslo a hořčici. Popřípadě můžeme přisolit a přidat pepř....
více o Mňam pomazánka
Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí
Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny...
více o Bramborové hřebínky
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z ingrediencí to, čeho je tam málo....
více o Špeková pomazánka na chuťovky