Tvarůžek nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem, strouhankou a solí. Nalijeme na rozpálenou pánev s olejem a z obou stran osmažíme. Placku...
více o Olomoucké smaženky
Mimo cibule a okurky vše našleháme ve šlehači. Pak cibuli a okurek nastrouháme a přidáme do tatarky. Necháme chvíli rozležet....
více o Lehká tatarská omáčka
Maso se neklepe, pouze rozkrojí na vyšší steak, všechny ostatní přísady se smíchají a maso se jimi poleje. Nechte do druhého dne proležet a maso s...
více o Pštrosí steak
Oloupaný celer nakrájíme na 2,5 cm kostky. Oloupane brambory nakrájíme na čtvrtky a společně s česnekem dáme vařit do osolené vody do měkka. Vodu...
více o Celerovo-bramborová kaše
Kečup,ocet, olej, hořčici, cukr zamícháme a necháme pomalu, abychom nepřipálili projít varem. Odstavíme a přidáme salám nakrájený na nudličky, vejce...
více o Chilli salát na chlebíčky
Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a...
více o Mozzarellovo-nivová omáčka
Vejce vložíme do vařící vody a asi 8 minut vaříme natvrdo. Oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do salátové mísy a vidličkou...
více o Vaječná pomazánka s uzeninou
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a nastrouhaný tvrdý...
více o Maso s čalamádou
**Do vymazaného pekáčku:** na kolečka cibuli, naklepané, osolené a opepřené kotlety, namažeme obyčejnou hořčicí, posypeme grilovacím kořením, plátky...
více o Zapečené kotlety IV.
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu...
více o Slaniňáky
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na...
více o Divoké závitky v římském hrnci
Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po...
více o Krabí karbanátky
Maso, jemně nasekanou cibuli a vejce promícháme s worchestrovou omáčkou dle chuti, osolíme a opepříme. Ze vzniklé hmoty uplácáme placky cca 8 cm v...
více o Hamburgery original
Vejce uvaříme natvrdo. Vychladlé rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutek tak, aby nám zůstal neporušený bílek. Žloutky umícháme s majonézou a podle...
více o Devil eggs
Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na...
více o Játrová paštika III.
Vařené vejce a cibuli nakrájíme na drobno.
Do misky přidáme lžíci másla a dva díly taveného sýra smícháme, aby se spojily a přidáme vejce s cibulí,...
více o Vajíčková pomazánka IV.
Opláchnuté maso nakrájíme na porce osolíme, opepříme, posypeme grilvoacím kořením a opečeme. Na zbylém výpeku orestujeme na půlkolečka nakrájenou...
více o Samoborský kotlet
Salátové ingredience nakrájíme a smícháme. Potom nakrájíme slaninu na malé kousky a dáme ji na sucho do teflonové nádoby orestovat, až pustí šťávu....
více o Experimentální salát
Suroviny na karbanátky klasicky smícháme, vytvarujeme malé placičky, obalíme ve strouhance a pomalu na mírném plameni smažíme na oleji dozlatova. Poté...
více o Karbanátky v omáčce
Brambory nakrájíme na tvar hranolků, kuřecí maso na kostičky, hodíme do pekáče s olejem, přidáme kunovjanku (i se šťávou), kečup, 2 lžíce hořčice, sůl...
více o Kunovjanka s kuřecím masem a bramborem
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli...
více o Židovina
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do...
více o Roštěná podle maminky
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme...
více o Svíčková s karamelem
Kotlety odkostíme, nařízneme a pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Z obou stran prudce opečeme a položíme každou kotletu na desku,...
více o Hnízda na kotletách
Margarín smíchat s Lučinou, celá vejce uvařená natvrdo nastrouhat na jemno, pokud máte rádi cibuli, přidejte na jemno nakrájenou, přidat hořčici. To...
více o Úžasná vajíčková pomazánka
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba...
více o Tatarák pro vegetariány
Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na...
více o Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou stran.
Oloupeme brambory a...
více o Vávrovo pečené kuře s bramborami
Kuře rozporcujeme (nebo máme stehna, křídla). Suroviny mimo strouhanky rozšleháme a kousky kuřete do těstíčka, namočíme a plácneme do strouhanky a...
více o Strouhankové kuře
Tvaroh, sýr, salám, cibuli a okurku nameleme na jemno. Přidáme hořčici, majonézu, pepř a dle potřeby sůl. Zamícháme.
Pomazánka je výborná na chlebíčky...
více o Královská pomazánka
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup a hořčici a všechno v...
více o Utopenci z pece
Z najemno nastrouhaného sýru a vejce uděláme hmotu - konzistence asi jako pomazánka. Nijak nekořeníme. Hmotu namažeme na topinky a na vrstvě...
více o Topinky z koleje
Houby podusíme, poté rozsekáme na jemno nebo pomeleme a přidáme všechny ingredience jako na tatarský biftek (podle chuti) bez vajíčka a mažeme na...
více o Houbový tatarák
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit opatrně). Necháme v chladu hodinu...
více o Pikantní rybí filé se sýrem
Všechny přísady smícháme v misce a naložíme do ní maso (můžeme ji použít na jakékoliv maso - kuřecí, vepřové, hovězí, klokaní, krůtí...). Nejlepší je...
více o Marináda na maso IV.
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na...
více o Šklebíci z listového těsta
Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na...
více o Modranská játra
Připravíme volské oko, které posypeme solí a sladkou paprikou. Hamburgery nebo housky rozkrojíme, uvnitř potřeme kečupem a horčicí, položíme omytý...
více o Domácí hamburger II.
Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, opět slabě...
více o Trojité řízky
Namočíme houby, kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, navrch dáme...
více o Kotlety na houbách III.
Cizrnu den předem namočíme. Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit. Uvaříme do měkka. Vychlazenou cizrnu umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici...
více o Hummous
Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme na umělohmnotném struhadle. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené...
více o Maggi – prima nápady
Uvaříme si dopředu namočenou cizrnu. Špagety polámeme na menší kousky a uvaříme je v neosolené vodě. Ještě teplou uvařenou cizrnu a špagety smícháme,...
více o Dijonská cizrna
Uvařená vajíčka natvrdo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhané okurky, nadrobno nakrájenou cibuli a salám. Přidáme sýr, sůl, hořčici a...
více o Celerový salát II.
Zeleninu a eidam nakrájet na kostičky (já krájím asi 0,5 cm), vmíchat jogurt, lžíci majolky a lžíci hořčice.
Salát je výborný jak samotný, nebo s...
více o Jarní salát II.
Květák uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nasekáme nadrobno, vmícháme ostatní suroviny a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice...
více o Květáková pomazánka