Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme...
více o Zapékaná kuřecí prsa
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen...
více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky.
Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce....
více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud...
více o Šunka s hořčičnou omáčkou
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali...
více o Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při...
více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice....
více o Roasbeef
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte.
Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte...
více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího...
více o Salát z buřtů
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,...
více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na jemné kostičky. Vše zalijeme vychladlým nálevem, promícháme...
více o Čínský pap
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...).
Rybí...
více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou.
Vše pak...
více o Pečené želvičky dle Ládi Hrušky
Z těchto všech ingrediencí, které jsou vypsané v receptu, Láďa Hruška vytvořil celkem tři různé varianty.
Začátek je ale pro všechny varianty stejný -...
více o Toustové sushi dle Ládi Hrušky
Zde je jednoduchý postup na lahůdku, kterou představil Láďa Hruška v TV.
Listové těsto si hezky opatrně rozválíme. Vezmeme hořčici smíchanou s...
více o Párek v kremroli dle Ládi Hrušky
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem...
více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse...
více o Německý bramborový salát
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut.
Mezitim cibuli...
více o Kvetakova bomba
Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci)....
více o Vepřová kýta s hráškem
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a...
více o Vepřová panenka s jablky
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a...
více o Ádovy koule
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře...
více o Zázvorový dip
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a...
více o Tradiční Zbojnický salát
Dáme vařit rýži.
Orestujeme cibuli, se kterou necháme podusit zeleninu a houby, okořeníme podravkou.
Přidáme uvařenou rýži, promícháme.
Smetanu...
více o Krémové rizoto s houbami
Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v...
více o Nedělní topinky (tousty)
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme...
více o Americké "Sloppy Joes"
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu...
více o Uzeninové mističky s cibulkou
Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku...
více o Králíček na smetaně a hořčici
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Majonézu dáme do misky a mírně ji osolíme a opepříme.
Nakrájíme cibuli na velmi jemné kousky. Na struhadle nastrouháme okurky na nejmenší velikosti. Z...
více o Jednoduchá tatarská omáčka
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř....
více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Čistá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na obdélníčky.
Majonézu, med a hořčici promícháme v hladký krém a zatím si ho uložíme do ledničky. Bude sloužit...
více o Kuřecí nugetky s krémem
Točený salám, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka.
Nálev: ocet, worcestrovou omáčku, hořčici, olej a kečup svaříme a po vychladnutí vmícháme majolku....
více o Naložený točený salám
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu.
V malé...
více o Italský rýžový salát
Vepřovou panenku nakrájet na medailonky a naklepat.
Marináda:
Vejce rozklepněte a dejte do mísy. Přidejte sůl, Worchestrovku a hořčici. Zamíchejte....
více o Medailonky po rošťácku
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso.
Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou...
více o Medailonky v zelenině
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka...
více o Dušené kuře po anglicku
Tato omáčka je vhodná ke grilovanému masu a je velmi rychlá :-)
V misce smícháme veškeré přísady s prolisovaným česnekem.
Necháme chvilku odležet v...
více o Brazilská omáčka
Nakrájejte a naklepejte maso asi 5x2cm osolte, potřete hořčicí, pokladejte slaninu, srolujte a napíchejte na špejle. Vložte do pekáčku, podlejte vodou...
více o Špíz z mini roládek
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a...
více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran
horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1...
více o Hovězí roštěnka
Dáme si vařit špagety s malou lžičkou olivového oleje. Já osobně je nesolím.
Nakrájíme si cibulku a hodíme na pánvičku, bez oleje, pouze s kapičkou...
více o Špagety se šmakounem a s hořčicí
Na pánvi bez oleje osmahnu na kolečka nakrájené žampiony, přidám vodu a chvíli podusím. Přidám na kostky nakrájené tofu, hrášek a olivy (kraju podélně...
více o Uzené tofu na kari
Uvaříme těstoviny, až vychladnou, tak je smícháme s omytou a odkapanou rucolou, rajčátky a tuňákem, podle chuti můžeme dosolit. Podáváme s dresingem,...
více o Salát Těrutu
Maso rozklepejte, osolte a opepřete. Vývar uveďte do varu, promíchejte s rajčatovým pyré a směsí zalijte kuskus v misce. Nechte asi 10 minut nasáknout...
více o Plněná krůtí prsa s kuskusem