Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme... více o Zapékaná kuřecí prsa
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen... více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky. Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce.... více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud... více o Šunka s hořčičnou omáčkou
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali... více o Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při... více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice.... více o Roasbeef
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte. Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte... více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího... více o Salát z buřtů
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na jemné kostičky. Vše zalijeme vychladlým nálevem, promícháme... více o Čínský pap
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...). Rybí... více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou. Vše pak... více o Pečené želvičky dle Ládi Hrušky
Z těchto všech ingrediencí, které jsou vypsané v receptu, Láďa Hruška vytvořil celkem tři různé varianty. Začátek je ale pro všechny varianty stejný -... více o Toustové sushi dle Ládi Hrušky
Zde je jednoduchý postup na lahůdku, kterou představil Láďa Hruška v TV. Listové těsto si hezky opatrně rozválíme. Vezmeme hořčici smíchanou s... více o Párek v kremroli dle Ládi Hrušky
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem... více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse... více o Německý bramborový salát
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut. Mezitim cibuli... více o Kvetakova bomba
Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci).... více o Vepřová kýta s hráškem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít směs sýra nebo jen jeden sýr. Naprosto podle Vaší chuti.... více o Zapečené brambory s mletým masem podle Michala
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a... více o Vepřová panenka s jablky
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a... více o Ádovy koule
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře... více o Zázvorový dip
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.? Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a... více o Tradiční Zbojnický salát
Dáme vařit rýži. Orestujeme cibuli, se kterou necháme podusit zeleninu a houby, okořeníme podravkou. Přidáme uvařenou rýži, promícháme. Smetanu... více o Krémové rizoto s houbami
Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v... více o Nedělní topinky (tousty)
Jako ozdobu jsem zvolila grilovanou cuketu, grilované bramborové dukátky a čerstvou papriku. Prvně přichystáme maso. Do oleje v misce vmícháme sůl,... více o Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Okurku nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do jogurtu. Poté přidáme všechny ostatní ingredienge a promícháme.... více o Jogurtová "tatarka"
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme... více o Americké "Sloppy Joes"
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu... více o Uzeninové mističky s cibulkou
Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku... více o Králíček na smetaně a hořčici
Rychlý a výborný dresing, dá se všelijak obměňovat, přidat různá semínka, hodí se k masu a salátům.... více o Jogurtová univerzální zálivka
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat. Na konci... více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Majonézu dáme do misky a mírně ji osolíme a opepříme. Nakrájíme cibuli na velmi jemné kousky. Na struhadle nastrouháme okurky na nejmenší velikosti. Z... více o Jednoduchá tatarská omáčka
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř.... více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Čistá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na obdélníčky. Majonézu, med a hořčici promícháme v hladký krém a zatím si ho uložíme do ledničky. Bude sloužit... více o Kuřecí nugetky s krémem
Točený salám, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka. Nálev: ocet, worcestrovou omáčku, hořčici, olej a kečup svaříme a po vychladnutí vmícháme majolku.... více o Naložený točený salám
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu. V malé... více o Italský rýžový salát
Do zakysané smetany zamícháme nasekané (nejlépe čerstvé) bylinky, které máme k dispozici, prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme... více o Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
Vepřovou panenku nakrájet na medailonky a naklepat. Marináda: Vejce rozklepněte a dejte do mísy. Přidejte sůl, Worchestrovku a hořčici. Zamíchejte.... více o Medailonky po rošťácku
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka... více o Dušené kuře po anglicku
Tato omáčka je vhodná ke grilovanému masu a je velmi rychlá :-) V misce smícháme veškeré přísady s prolisovaným česnekem. Necháme chvilku odležet v... více o Brazilská omáčka
Nakrájejte a naklepejte maso asi 5x2cm osolte, potřete hořčicí, pokladejte slaninu, srolujte a napíchejte na špejle. Vložte do pekáčku, podlejte vodou... více o Špíz z mini roládek
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a... více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1... více o Hovězí roštěnka
Dáme si vařit špagety s malou lžičkou olivového oleje. Já osobně je nesolím. Nakrájíme si cibulku a hodíme na pánvičku, bez oleje, pouze s kapičkou... více o Špagety se šmakounem a s hořčicí
Na pánvi bez oleje osmahnu na kolečka nakrájené žampiony, přidám vodu a chvíli podusím. Přidám na kostky nakrájené tofu, hrášek a olivy (kraju podélně... více o Uzené tofu na kari
Uvaříme těstoviny, až vychladnou, tak je smícháme s omytou a odkapanou rucolou, rajčátky a tuňákem, podle chuti můžeme dosolit. Podáváme s dresingem,... více o Salát Těrutu
Maso rozklepejte, osolte a opepřete. Vývar uveďte do varu, promíchejte s rajčatovým pyré a směsí zalijte kuskus v misce. Nechte asi 10 minut nasáknout... více o Plněná krůtí prsa s kuskusem