Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky a cibuli na kostičky. Nálev povaříme asi 2 minuty a vychladíme, smícháme a podáváme chlazené....
více o Čínský rapl
Listové těsto rozdělíme na tři díly, každý vyválíme jako na štrudl, potřeme hořčicí,poklademe salámem,posypeme strouhaným sýrem, vegeta,oregano,...
více o MINIPIZZY II.
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín" III.
K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáme nastrouhané vejce uvařené natvrdo, jemně nastrouhanou mrkev a kyselou okurku.
Ochutíme lžičkou hořčice,...
více o Pomazánka z krabích tyčinek II.
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo (margarín) za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom pomalu za...
více o Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem.
Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,...
více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáte nastrouhané vejce na tvrdo,jemně nastrouhanou mrkev a kys. okurku. Ochutíte lžičkou hořčice, přidáte...
více o Pomazánka z krabích tyčinek VI:
uzenou makrelu zbavíme kůžě maso rozmělníme vidličkou.Tvaroh rozšleháme s jogurtem a hořticí přidáme makrelu citronovou šťávu a promícháme!...
více o Pomázánka z uzené makrely II.
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a...
více o Ředkvičkový salát se sýrem
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy....
více o Balkánský zeleninový salát II.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky
Sýr nastrouháme, ostatní přísady nakrájíme na kostičky a smícháme dohromady.
Necháme přes noc uležet.
Podáváme s vekou nebo i samotné....
více o Kuřecí salát X.
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín"
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud...
více o Španělské brambory II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a smícháme s nastrouhanou nivou a nakrájenou cibulí. Přidáme lžíci hořčice, bílý jogurt, sůl a trochu...
více o brambory s nivou
Hermelíny rozřízneme podélně na tři plátky. Spodní díl potřeme hořčicí a poklademe kolečky cibule, salámu a plátky rajčete. Okořeníme dle chuti a...
více o Zapečený Hermelín II.
Na oleji orestujeme cibuli, slaninu, nastrouhaný celer a vložíme osolené, na plátky nakrájené maso a opečeme. Podlijeme, přidáme hořčici, koření a...
více o Vepřové plátky na hořčici
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín" II.
Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme...
více o Studená vaječná omáčka
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Studená křenová omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky.
Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a...
více o pomazánka - z krůtího masa
Ricottu rozmícháme se všemi surovinami na hladkou omáčku. Podáváme na polití salátů, ke smažené rybě nebo studeným masům...
více o Studená omáčka z kopru k rybě
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat.
Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky...
více o těstovinový salát se salámem II.
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi, škvarečky vyjmeme a na tuku zesklovatíme nakrájenou cibuli. Do mixéru dáme kousky krůtího masa,...
více o paštika z pečeného masa
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka.
Maso vyjmeme. Do...
více o Vepřové po italsku
Sýr rozmačkáme vidličkou, utřeme s máslem a žloutkem na hladký krém. Přidáme drobně nasekanou cibuli, jogurt a hořčici.
Pomazánka nesmí bý příliš...
více o Smradlavá pomazánka
Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků...
více o Slovácké klobásky
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin(aby se dali otvírat), uvnitř potřeme kečupem a hořčicí,vložíme proužky slaniny,kolečka cibule a plátky...
více o Zapečené párky s pivem
Vejce nakrájíme na plátky a pokladame jimi máslem vymazanou zapékací misku. Na ně dáme podušené a nakrájené filé.
Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme...
více o Rybí nákyp se sýrem
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Ve zhruba 250 ml vroucí osolené vody ho vaříme 10 – 15...
více o Vaječné ragů II.
Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek....
více o Medailónky z kuřete
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme obyčejnou hořčicí. Osolíme, přidáme trochu vegety, opepříme a takto upravené maso necháme naložené 1 den v...
více o Pikantní kuřecí závitky se žampióny
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným...
více o Vepřové v pekáčku
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,...
více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou...
více o Kuře v černém pivu
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme.
Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí,...
více o Pekingské maso (sojové) se žampiony
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a...
více o Katův šleh III.
Salám, cibuli a okurky nakrájíme najemno nebo umeleme na masovém strojku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi jednu...
více o Pomazánka sloní žrádlo
Cibuli nakrájíme na drobné kostky, česnek prolisujeme. Oboje smícháme s cukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za...
více o Kuřecí křídla v pálivé omáčce