Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy...
více o Králík na víně II.
Vejce pokrájíme na malé kousky, přidáme k nim hořčici, tatarku, nadrobno pokrájenou cibulku, nasekanou pažitku a vše důkladně promícháme. Nakonec...
více o Vaječná pomazánka II.
Sardinky rozmixujeme s tvarohem a najemno pokrájenou cibulkou. Dochutíme solí, hořčicí, citronovou šťávou a pepřem....
více o Rybí ,,grónská,, pomazánka
Toastový chléb potřeme hořčicí, na ni dáme plátek šunky a sýra, přiklopíme druhým toastem a obalíme ve vejci, které si rozkvrdláme s trochou soli a...
více o Toasty ve vajíčku
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami)....
více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na...
více o Pečená vepřová panenka se zeleninou
Do mísy dáme máslo a roztopím ho v mikrovlnce, potom přidám tvaroh a rozmíchám metlou. Pak přidám lžičku hořčice a promíchám. Přidám na drobno...
více o Pórková pomazánka z tvarohu
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka až se voda vypaří. Osolíme, přidáme žloutky a mícháme než se...
více o Tatarák z hub
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a...
více o Uzené maso na pivě
Kuřecí řízek opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme kari. Lehce rozklepeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi opékáme na kostičky nakrájenou slaninu...
více o Kuřecí rychlovka
Nejdříve si připravíme nádivku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule zesklovatí přidáme obě vajíčka, která osolíme a mícháme...
více o Kotlety s nádivkou
Špekáčky oloupeme a třikrát podélně nařízneme, nakrojení plníme: plátkem okurky, hořčice, plátkem cibule a plátkem okurky. Vložíme nejlépe do tří...
více o Utopenci za 24 hodin
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti.
Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme...
více o Marináda
Makrelu vykostíme, přidáme pokrájená vejce, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, Ramu, osolíme a šlehačem rozšleháme.
Výborná s celozrnným chlebem....
více o Pomazánka z makrely s vejci
Do žloutků vmícháme hořčici a sůl, postupně přikapáváme olej, až směs zhoustne. Dále přidáme ocet či citronovou šťávu a cukr. Dobře promícháme....
více o Domácí majonéza II.
Kuřecí stehna osolíme. Lehce nadzvedneme kůži a osolíme i pod ní a také vetřeme trochu plnotučné hořčice. 1 jablko nakrájíme na tenké plátky a vložíme...
více o Pečené kuře s tvarůžky a jablky
Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a...
více o Srbská směs (nejen) na topinky
Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe...
více o Rychlé pikantní ledvinky
Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule....
více o Buřty na pivu IV.
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba zahustíme směs...
více o Krabí koláčky
Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v...
více o Králík podle tchýně
Osolené a pokmínované maso dáme péct obvyklým způsobem, až je měkké. Necháme vychladnout, a nakrájíme na kusy, které se vejdou do masomlýnku. Semeleme...
více o Bůčková pomazánka III.
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory...
více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette
Scezené uvařené špagety smícháme se všemi ingrediencemi a zapékáme, občas promícháme - to je důležité. Vařečkou přesekáme na malé kousky asi 5-7 cm....
více o Špagety na kari (Štěpinda)
Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku,...
více o Pizza podle Jamieho Olivera
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí....
více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob ...
více o Biftek falešný
Vše, kromě horčice, vařit 30 minut. Před dovařením přidat horčici a pak rozmixovat. Zavařujeme 30 minut při 80 °C.
Vynikající příloha k grilovanému...
více o Zeleninová hořčice
Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem....
více o Králík na hořčici
Brambory oškrábeme a celé uvaříme nebo necháme ve slupce a pak vařené oloupeme, promačkáme na kolečku jak na salát. Zelí nakrájíme, jak jsme zvyklí na...
více o Podrakový salát
Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve...
více o Obrácené řízky se skvělým sosíkem
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme...
více o Závitky z králíka II.
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studené vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a...
více o Vaječná pomazánka s rukolou
Rozmixujeme v mixéru. Vypraný hlávkový salát (nebo směs salátů) natrhám na kousky. Přidám jakoukoliv další pokrájenou zeleninu (rajčata, papriky,...
více o Zálivka na saláty
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší...
více o Farářské řízky
Nejprve připravíme marinádu. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Přidáme kečup, hořčici, vegetu, víno, olej a mraženou zeleninu. Porce...
více o Králík Co dům dal
Cibulky s natí a petržel pokrájíme dáme do ponorného mixéru, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt, rozmačkaný česnek, koření na...
více o Ryba se salsou
Vejce uvaříme, nakrájíme na větši kousky. Cibulky nakrájíme, smícháme s jogurtem, majonézou, smetanou a hořčicí. Opatrně přidáme vejce a vmícháme je...
více o Vajíčkový salát podle Šárky
Na másle zesklovatíme cibuli a na ní rozdrobíme droždí. Za stálého míchání se nám droždí rozpustí a následně vytvoří hrudky. Statečně mícháme dále a...
více o Maminčina drožďová pomazánka
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření, česnek atd. Listové těsto...
více o Vepřové plátky v listovém těstě
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1...
více o Kuřecí řízek s hořčicí
Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme, nakrájíme vepřové maso na kostičky, polejeme trochu worchestrem a sojovou omáčkou.
Pak přilejeme celou...
více o Samuraj po Patokryjsku
Kuře naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáčku, nakrájíme cibuli na kolečka a obložíme kuře, pak vyklopíme plechovku malou žampionů, celou moravanku ...
více o Kuře na zelenině
Škvarky rozemeleme, přidáme najemno nakrájená, uvařená vajíčka, 2 lžíce hořčice, najemno nakrájenou cibuli a sůl - dobře promícháme a do druhého dne...
více o Výborná škvarková pomazánka
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida
Špekáčky oloupeme, z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a potřeme jimi pokrojenou část špekáčků. Do průřezu vložíme...
více o Dědovi utopenci II.
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem, hořčicí,...
více o Bretaňský fazolový salát